Irek M Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Opublikowano 15 Marca 2015 Wczoraj udało mi się postrzelać na 50 i 85m. Strzelałem między innymi do blachy stalowej 2,3mm. Kule 445, 1,5g prochu i dość mocne wgniecenia w blasze. Następnie pociski Minie i ta sama ilość prochu. Jednak efekty trafienia porażające . Pod koniec strzelania ustawiłem tę samą blachę na odległości 85m. Pierwszy strzał z kuli i chyba 1,5g prochu - nie usłyszałem trafienia. Następnie pocisk Maxiball i 2,5g prochu - kopnięcie było już bardzo odczuwane bardziej niż 4g prochu i kula 435. Nie wiedziałem czy trafiłem ale czerwona folia przyklejona do blachy zsunęła się. Następnie jeszcze trzy strzały tym samym pociskiem - wydawało mi się , że słyszałem trafienia. Jednak po dojściu do celu nie widziałem w ogóle żadnego trafienia chyba, że te ślady czerwonym kółku. Ale wydaje mi się, że z tej odległości to również powinny być co najmniej mocne wgłębienia, a nie tylko taki ślad jak po trafieniu śrutem z wiatrówki w twardy przedmiot. Osobiście wątpię bym trafiał - wyszedł prawie pentagram - chyba, że jestem taki zdolniacha. 1
Irek M Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dziś na strzelnicy chciałem nakręcić kilka ujęć Mobiusem by pokazać Piotrkowi, że filmuje ona/on bardzo dobrze w różnych ujęciach. Niestety dopiero w domu zorientowałem się, że miałem wyłączony głos i co gorsze ustawiona była pod światło co widać zwłaszcza na drugiej serii foto. W każdym bądź razie jestem pewien, że pierwszy raz udało mi się uchwycić wylatujący z lufy pocisk. Są to cienie-smugi w czerwonej ramce. Wklejam kadr przed wylotem pocisku i w czasie. Też uważacie, że to pociski?
Paweł Prauss Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jest to możliwe, ja sam niejednokrotnie obserwowałem lecące pociski wystrzelone przez kolegów na strzelnicy w chwili gdy patrzałem na ich tarczę przez lunetę ustawioną bezpośrednio za strzelającym, że już o widocznych gołym okiem smugowych czy świetlnych nie wspomnę...
Irek M Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja stojąc za karabinem widzę co innego niż ktoś z boku . Więc dopiero na filmie widać to jak pocisk świetlny. Nie pisałem o filmie bo to miał być argument na liczne zaprzeczenia moim sugestiom. Nie mogę go w tej chwili wkleić bo coś się dzieje na youtube i nie jest przetworzony do dziś. Ale przyznam się , że najadłem się strachu bo nie mogłem pocisku wbić do końca.
Pietuh Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 cyt:"że najadłem się strachu bo nie mogłem pocisku wbić do końca. " Młotem, tylko młotem
Irek M Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ale używam młotka, a pocisk był jeszcze na flejtuchu. Na filmie widać moją reakcje przy wystrzale.
Irek M Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wspomniany film: Następnie strzelam z karabinka Mountain: pocisk Minie i chyba 2,5g prochu. Jednak tu nie widać wylotu pocisku.
Irek M Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2015 Dzisiejsze/wczorajsze zabawy dużych chłopców;
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2015 Marek - jakie zawołanie ?! To miało być coś na melodii z prezentowanego klipu Kuby . Mam już wakacje, porządki w zasadzie ukończone - można wysyłać. Tylko podpowiedz mi co to miało być - Fokker D.VII chyba nie bo masz plany.
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2015 I jeszcze jeden filmik z końcowego strzelania. Czy z panelu edycji youtube mogę dla części filmu zmienić prędkość odtwarzania klatek, a dla części zostawić oryginalne?
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Opublikowano 1 Lipca 2015 Qrde! - ledwo skończyło się jedno strzelanko, a tu do drzwi puka listonosz z przesyłką. Po otwarciu ukazał się taki ślicznot. Tylko nie wiem czy to spóźniony prezent na Dzień dziecka czy urodzinowy
remzibi Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 Qrde! - ledwo skończyło się jedno strzelanko, a tu do drzwi puka listonosz z przesyłką. Po otwarciu ukazał się taki ślicznot. Tylko nie wiem czy to spóźniony prezent na Dzień dziecka czy urodzinowy Nooooo, widze zarty sie skonczyly , przepiekny Colt Powiekszone okladziny rekojesci ?
Irek M Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Opublikowano 2 Lipca 2015 Nie mam pojęcia czy powiększane czy nie, taki przyszedł. Tylko lufa błyszcząca jak lustro więc chyba będzie żal strzelać . Jest to New Army Mod. 1860 Cal. 44 Uberti.
witekC Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 Colt Army mod.1860 ma rękojeść dłuższą od Colta Navy 1851 o 8 mm. Witek.
Irek M Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Opublikowano 2 Lipca 2015 A czy to normalne, że modele Army maja na bębenku rysunki żaglowców? Myślałem, że tak mają Navy a Army jakiegoś kowboja.
Irek M Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 Qrde! chyba zaprzestanę tej zabawy... Po wczorajszym strzelaniu w różnych częściach miasta pojawiły się takie ogłoszenia: Co ja jakiś Django by mnie szukali....
Rekomendowane odpowiedzi