Irek M Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Wczoraj udało mi się postrzelać na 50 i 85m. Strzelałem między innymi do blachy stalowej 2,3mm. Kule 445, 1,5g prochu i dość mocne wgniecenia w blasze. Następnie pociski Minie i ta sama ilość prochu. Jednak efekty trafienia porażające . Pod koniec strzelania ustawiłem tę samą blachę na odległości 85m. Pierwszy strzał z kuli i chyba 1,5g prochu - nie usłyszałem trafienia. Następnie pocisk Maxiball i 2,5g prochu - kopnięcie było już bardzo odczuwane bardziej niż 4g prochu i kula 435. Nie wiedziałem czy trafiłem ale czerwona folia przyklejona do blachy zsunęła się. Następnie jeszcze trzy strzały tym samym pociskiem - wydawało mi się , że słyszałem trafienia. Jednak po dojściu do celu nie widziałem w ogóle żadnego trafienia chyba, że te ślady czerwonym kółku. Ale wydaje mi się, że z tej odległości to również powinny być co najmniej mocne wgłębienia, a nie tylko taki ślad jak po trafieniu śrutem z wiatrówki w twardy przedmiot. Osobiście wątpię bym trafiał - wyszedł prawie pentagram - chyba, że jestem taki zdolniacha. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dziś na strzelnicy chciałem nakręcić kilka ujęć Mobiusem by pokazać Piotrkowi, że filmuje ona/on bardzo dobrze w różnych ujęciach. Niestety dopiero w domu zorientowałem się, że miałem wyłączony głos i co gorsze ustawiona była pod światło co widać zwłaszcza na drugiej serii foto. W każdym bądź razie jestem pewien, że pierwszy raz udało mi się uchwycić wylatujący z lufy pocisk. Są to cienie-smugi w czerwonej ramce. Wklejam kadr przed wylotem pocisku i w czasie. Też uważacie, że to pociski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jest to możliwe, ja sam niejednokrotnie obserwowałem lecące pociski wystrzelone przez kolegów na strzelnicy w chwili gdy patrzałem na ich tarczę przez lunetę ustawioną bezpośrednio za strzelającym, że już o widocznych gołym okiem smugowych czy świetlnych nie wspomnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja stojąc za karabinem widzę co innego niż ktoś z boku . Więc dopiero na filmie widać to jak pocisk świetlny. Nie pisałem o filmie bo to miał być argument na liczne zaprzeczenia moim sugestiom. Nie mogę go w tej chwili wkleić bo coś się dzieje na youtube i nie jest przetworzony do dziś. Ale przyznam się , że najadłem się strachu bo nie mogłem pocisku wbić do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 cyt:"że najadłem się strachu bo nie mogłem pocisku wbić do końca. " Młotem, tylko młotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ale używam młotka, a pocisk był jeszcze na flejtuchu. Na filmie widać moją reakcje przy wystrzale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wspomniany film: Następnie strzelam z karabinka Mountain: pocisk Minie i chyba 2,5g prochu. Jednak tu nie widać wylotu pocisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Dzisiejsze/wczorajsze zabawy dużych chłopców; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Tak, to ci ja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Marek - jakie zawołanie ?! To miało być coś na melodii z prezentowanego klipu Kuby . Mam już wakacje, porządki w zasadzie ukończone - można wysyłać. Tylko podpowiedz mi co to miało być - Fokker D.VII chyba nie bo masz plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 I jeszcze jeden filmik z końcowego strzelania. Czy z panelu edycji youtube mogę dla części filmu zmienić prędkość odtwarzania klatek, a dla części zostawić oryginalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Qrde! - ledwo skończyło się jedno strzelanko, a tu do drzwi puka listonosz z przesyłką. Po otwarciu ukazał się taki ślicznot. Tylko nie wiem czy to spóźniony prezent na Dzień dziecka czy urodzinowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Qrde! - ledwo skończyło się jedno strzelanko, a tu do drzwi puka listonosz z przesyłką. Po otwarciu ukazał się taki ślicznot. Tylko nie wiem czy to spóźniony prezent na Dzień dziecka czy urodzinowy Nooooo, widze zarty sie skonczyly , przepiekny Colt Powiekszone okladziny rekojesci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Nie mam pojęcia czy powiększane czy nie, taki przyszedł. Tylko lufa błyszcząca jak lustro więc chyba będzie żal strzelać . Jest to New Army Mod. 1860 Cal. 44 Uberti. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekC Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Colt Army mod.1860 ma rękojeść dłuższą od Colta Navy 1851 o 8 mm. Witek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 A czy to normalne, że modele Army maja na bębenku rysunki żaglowców? Myślałem, że tak mają Navy a Army jakiegoś kowboja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekC Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Bębenki w Army i Navy .44 są identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Tylko, że Navy .44 nigdy nie istniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Qrde! chyba zaprzestanę tej zabawy... Po wczorajszym strzelaniu w różnych częściach miasta pojawiły się takie ogłoszenia: Co ja jakiś Django by mnie szukali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi