Skocz do zawartości

Nowa aparatura Turnigy 10 ch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pawle, nie nagrałbyś filmu jak programujesz różne rzeczy?

Ja używam tylko podstawowych rzeczy; "żeby było jak najprościej"

Taki przykład, jak ostatnio programowałem Miga-29

U Ciebie to byłoby co oglądać i się poduczyć.

Opublikowano

Throttle cut czy jakoś tak to się nazywa. Odcina gaz, niezależnie od położenia wajchy kanału 3. Jeśli się używa CONDITION to trzeba to ustawić niezależnie da każdego z trybów lotu. Oczywiście dowolnie sobie wybierasz którą dźwignią to obsługujesz, czy w górę, czy w dół... Można też na przykład ustawić jako element trybu lotu, na przykład w trybie lądowanie - ale chyba nie polecam tego rozwiązania :)

Ja to ustawiam, bo jak dla mnie to genialne jest przy wszelkich pracach serwisowych. Zwłaszcza w mieszkaniu - mam pewność, że nie odpalę przypadkiem modelu i nie skasuję paru mebli w salonie. 

Opublikowano

Gniazdo USB mikro naprawiono tak :

post-7945-0-61876000-1424085181_thumb.jpg

Pod lutowano nowe kabelki i dołączona gniazdo USB mini

post-7945-0-03443500-1424085137_thumb.jpg

Wystarczy zamocować nowe gniazdo w komorze akumulatora i działa wszystko :D

Opublikowano

Czym nagrywałeś filmik ? Po przestawieniu na 1080p ekran aparatury jest ostro zakłócony, nie wiem dlaczego.

Opublikowano

Robert.... A nie wiesz czasem, czy odbiorniki 10ch Fly Sky są kompatybilne z naszymi nadajnikami? Wkurza mnie strasznie, że od miesiąca nie ma odbiorników i czujników napięcia na HK, stoję z dwoma modelami...

Opublikowano

Przepraszam jeśli bylo ale watek juz obszerny. Czy ta aparatura nadaje sie do copterow?

Nadaje się , ale tylko do bliskich lotów - nie da się wymienić modułu nadawczego

Opublikowano

Według testów zasięg wynosi spokojnie powyżej kilometra. Biorąc pod uwagę, że w świetle prawa trzeba latać w zasięgu wzroku to nie wiem, czy kilometr to tak blisko... :P:)

Opublikowano

Przepraszam jeśli bylo ale watek juz obszerny. Czy ta aparatura nadaje sie do copterow?

Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk

Zapewne tak, zalezy czego potrzebujesz. W KK2 podaje się tylko 4 kanały "samolotowe" plus przełącznik na self-leveling. W innych kontrolerach potrzeba czegoś innego.

Opublikowano

Według testów zasięg wynosi spokojnie powyżej kilometra. Biorąc pod uwagę, że w świetle prawa trzeba latać w zasięgu wzroku to nie wiem, czy kilometr to tak blisko... :P:)

Dla koptera 1 km to na 100% jest niewidoczny .Do latania FPV niestety nie - dlaczego  audio video pracujące może znacznie obniżyć zasięg aparatury dlatego w FPV stosuje się większe moce nadajników do zdalnego sterowania.

Do latania w zasięgu wzroku można użyć i nie mówcie mi , że quadrokopter 450 mm jest widoczny z 400 m

Opublikowano

Ale Franciszku, skąd wniosek, że Arek chce latać copterem FPV,nic o tym nie pisał w pytaniu.

Arku, czy dobrze kojarzę, że Naza potrzebuje sygału cPPM? Podobno jest błąd w firmwarze Turnigy (w Flysky jest ok) przez który nie wychodzi taki sygnał.

Opublikowano

Ale Franciszku, skąd wniosek, że Arek chce latać copterem FPV,nic o tym nie pisał w pytaniu.

Arku, czy dobrze kojarzę, że Naza potrzebuje sygału cPPM? Podobno jest błąd w firmwarze Turnigy (w Flysky jest ok) przez który nie wychodzi taki sygnał.

Stąd , że znam wielu co latają quadrokopterem  i nikt nie lata bez FPV tym bardziej , że Naza lata sama tylko czasem ucieka. U nas na polu było ich chyba z 5 lub 6 ,co jakiś czas przychodzi ktoś z żyrandolem :)

Większość lata na Turnigi 9x 9xr  z dopałką .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.