robertus Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Pawle, nie nagrałbyś filmu jak programujesz różne rzeczy? Ja używam tylko podstawowych rzeczy; "żeby było jak najprościej" Taki przykład, jak ostatnio programowałem Miga-29 U Ciebie to byłoby co oglądać i się poduczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Na razie doba jest za krótka, ale pomyślę nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ode mnie krótki filmik jak łączyć telemetrię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Pawle robiłeś może wyłączanie silnika przełącznikiem? Chciałbym zrobić u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Throttle cut czy jakoś tak to się nazywa. Odcina gaz, niezależnie od położenia wajchy kanału 3. Jeśli się używa CONDITION to trzeba to ustawić niezależnie da każdego z trybów lotu. Oczywiście dowolnie sobie wybierasz którą dźwignią to obsługujesz, czy w górę, czy w dół... Można też na przykład ustawić jako element trybu lotu, na przykład w trybie lądowanie - ale chyba nie polecam tego rozwiązania Ja to ustawiam, bo jak dla mnie to genialne jest przy wszelkich pracach serwisowych. Zwłaszcza w mieszkaniu - mam pewność, że nie odpalę przypadkiem modelu i nie skasuję paru mebli w salonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Gniazdo USB mikro naprawiono tak : Pod lutowano nowe kabelki i dołączona gniazdo USB mini Wystarczy zamocować nowe gniazdo w komorze akumulatora i działa wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Zrobiłem film o tym jak działa Airplane strukture i dynamiczne menu. Dla mnie super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Czym nagrywałeś filmik ? Po przestawieniu na 1080p ekran aparatury jest ostro zakłócony, nie wiem dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Aparatem fotograficznym, to się chyba mora nazywa, taka interferencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Robert.... A nie wiesz czasem, czy odbiorniki 10ch Fly Sky są kompatybilne z naszymi nadajnikami? Wkurza mnie strasznie, że od miesiąca nie ma odbiorników i czujników napięcia na HK, stoję z dwoma modelami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Przecież to to samo, ta sama sytuacja jak między Turnigy T9X a Flysky TH9X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 w sumie tak... I na to liczę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Przepraszam jeśli bylo ale watek juz obszerny. Czy ta aparatura nadaje sie do copterow? Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Przepraszam jeśli bylo ale watek juz obszerny. Czy ta aparatura nadaje sie do copterow? Nadaje się , ale tylko do bliskich lotów - nie da się wymienić modułu nadawczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Według testów zasięg wynosi spokojnie powyżej kilometra. Biorąc pod uwagę, że w świetle prawa trzeba latać w zasięgu wzroku to nie wiem, czy kilometr to tak blisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Przepraszam jeśli bylo ale watek juz obszerny. Czy ta aparatura nadaje sie do copterow? Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Zapewne tak, zalezy czego potrzebujesz. W KK2 podaje się tylko 4 kanały "samolotowe" plus przełącznik na self-leveling. W innych kontrolerach potrzeba czegoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Mysle o NAZA v2 Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Według testów zasięg wynosi spokojnie powyżej kilometra. Biorąc pod uwagę, że w świetle prawa trzeba latać w zasięgu wzroku to nie wiem, czy kilometr to tak blisko... Dla koptera 1 km to na 100% jest niewidoczny .Do latania FPV niestety nie - dlaczego audio video pracujące może znacznie obniżyć zasięg aparatury dlatego w FPV stosuje się większe moce nadajników do zdalnego sterowania. Do latania w zasięgu wzroku można użyć i nie mówcie mi , że quadrokopter 450 mm jest widoczny z 400 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ale Franciszku, skąd wniosek, że Arek chce latać copterem FPV,nic o tym nie pisał w pytaniu. Arku, czy dobrze kojarzę, że Naza potrzebuje sygału cPPM? Podobno jest błąd w firmwarze Turnigy (w Flysky jest ok) przez który nie wychodzi taki sygnał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ale Franciszku, skąd wniosek, że Arek chce latać copterem FPV,nic o tym nie pisał w pytaniu. Arku, czy dobrze kojarzę, że Naza potrzebuje sygału cPPM? Podobno jest błąd w firmwarze Turnigy (w Flysky jest ok) przez który nie wychodzi taki sygnał. Stąd , że znam wielu co latają quadrokopterem i nikt nie lata bez FPV tym bardziej , że Naza lata sama tylko czasem ucieka. U nas na polu było ich chyba z 5 lub 6 ,co jakiś czas przychodzi ktoś z żyrandolem Większość lata na Turnigi 9x 9xr z dopałką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi