robertus Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dla przypomnienia i porównania Turnigy i10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Różnice widać na pierwszy rzut oka, podobnie jak w cenie jednej i drugiej a niby to ta sama aparatura 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Uwaga dla wszystkich korzystających z trybów lotu. Jeśli samolot był trymowany podczas lotu w trybie normal to trymowanie nie obejmuje innych trybów jak na przykład take off czy landing. Można się zdziwić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 A tutaj FlySky FS-i10 Polska, dobra cena http://avifly.pl/pl/2702/-aparatura-flysky-fs-i10-10ch-afhds---ia10---telemetria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 I baterie zapasowe są, co mnie pewnie popchnie do pierwszych zakupów w tym sklepie. Myślę że będzie pasować do TGY i10 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Będą. Sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamovsky Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 robertus, jak u Ciebie wygląda sytuacja z portem USB? Czy FlySky w porównaniu z turnigy wypada lepiej pod tym kątem? Pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wątpię, to ta sama płytka, kabel USB we Flyskay również ciężko wchodził w gniazdo. Najlepiej w ogóle z niego nie korzystać i używać swojego od telefonu np, lub zeszlifować te ząbki, które zakleszczają wtyk w gnieździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamovsky Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 ahaa, czyli problem leży w używaniu oryginalnego kabla? Nasunęły mi się jeszcze inne pytania - oglądałem również Twoje filmiki, za które dziękuję 1. Czy wyszła nowa wersja oprogramowania z naprawionym błędem 3-pozycyjnego przełącznika? 2. Czy testowałeś, masz jakieś spostrzeżenia w kwestii failsafe? 3. Kolokwialnie: czy zabrakło Ci kiedyś prądu w polu? Wiele osób uznaje baterię za jeden z większych minusów. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ad1. W TGY wyszła Ad2. Nie testowałem Ad3. Nie zabrakło, aczkolwiek również uważam, że bateria jest mała. Na wszelki wypadek mam powerbanka od telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volter Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Czy ktos z Was probowal sie dobrac do oprogramowania? Chodzi mi po glowie zeby przetlumaczyc interfejs. Napisalem w tej sprawie do producenta ale po pol roku brak odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 3. Kolokwialnie: czy zabrakło Ci kiedyś prądu w polu? Wiele osób uznaje baterię za jeden z większych minusów. U mnie aparatura wytrzymała następujący wypad na lotnisko: 4x lot Mustangiem, razem około godziny lotu i przygotowań 4x lot ASW28, jakieś 2 godziny lotu i przygotowań 6x lot Bixlerem lub inną podfruwajką, razem około dwóch godzin lotu i przygotowań. Aparatura była włączona niemal non stop, wyłączałem ją tylko jak wyjmowałem z bagażnika jeden model i wsadzałem drugi. Podczas zmiany pakietów była włączona. Jak łatwo obliczyć - bateria wytrzymała 5 godzin ciągłej pracy. Mało? Zazdroszczę tym, którzy mają czas na więcej. Ja na taką okoliczność (jeszcze się nie zdarzyło) mam zapasową baterię do aparatury. Owszem - następnego wypadu na lotnisko już bym nie obsłużył. Musiałem u siebie wyrobić nawyk ładowania baterii po powrocie do domu, ale skoro pakiety trzeba ładować, to i z aparaturą sobie daję radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamovsky Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dziękuję za Wasze odpowiedzi namówiliście mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Czy ktos z Was probowal sie dobrac do oprogramowania? Chodzi mi po glowie zeby przetlumaczyc interfejs. Napisalem w tej sprawie do producenta ale po pol roku brak odpowiedzi Z tego co wiem to w planach jest tłumaczenie interfejsu przez Michała ze sklepu AviFly. Jednakże przez inne obowiązku to pewnie poczeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Widziałem film z wersją po rosyjsku więc jako takie inne języki da się zrobić. Ciekawi mnie jak to zrobi AviFly, musiałby mieć jakiś soft od producenta. Ale czy to będzie dobre? I tak posługujemy się nomenklaturą angielską, expo, dualrate,mix, itp. W pracy mam systemy informatyczne po angielsku bo o błędach w nich więcej się dowiem szukając po angielsku niż po polsku. Ale to kwestia indywidualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 o! rozglądałem się za pulpitem ale nic ciekawego i dedykowanego nie znalazłem. do dwóch narożnych potencjometrów masz dostęp bez łamania palców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ktoś wcześniej pisał, że jak się korzysta z Condition to trzeba ustawiać wszystkie trymery, miksy itp w każdym condition i jest to bardzo uciążliwe. Aby sobie ułatwić, można po ustawieniu wszystkiego w Normal później skopiować do innego condition i jak trzeba to podkonfigurować jeszcze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Wygląda profi. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil9912 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Ma ktoś pomysł jak obejść model match? W instrukcji nic o tym nie ma, w ustawieniach w aparaturze też nie. A ciężko będzie za każdym razem zmieniać ustawienia z 3D na deltę. Mam flysky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Nie trzeba nic obchodzić. Zaprogramuj jeden model i zbinduj. Zaprogramuj drugi i zbinduj z tym samym odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi