japko95 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 nie panikuj u mnie tez to trwało za nim zmienił sie status nie panikuję, pogonić ich trzeba trochę
BartekSz Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Można , zadzwoń Do GLS tak? wystarczy im numer mojej przesyłki?
pacek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 A to potem przychodzi poczta polska i sie idzie odebrać z awizo czy GLS? kurier przynosi na wskazany adres trochę się nią pobawiłem wczoraj, menu jest dość intuicyjne, na razie mi się podoba
Emhyrion Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 "Będzie pan zadowolony". To naprawdę fajna, przemyślana aparatura...
BartekSz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 No to jakby co info da sie zmienić adres a nie miejscowość wiec jak ktoś pod wawa mieszka lub na granicy roznych miejscowości może tylko z kurierem sie probowac dogadac. Powiedzcie mi jeszcze jak bateria długo trzyma? Ładowanie tylko przez kabel USB?
Emhyrion Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Na globalu kiedyś była dostępna ładowarka zewnętrzna, nie wiem, czy wciąż jest. Można jej też poszukać na Banggood, jest taka sama w aparaturach FlySky. Nawet nie kosztowała majątku. Ja podłączam ładowarkę od telefonu Samsung, taka sama wtyczka, nic się nie wyrywa, ładuje szybko i bez problemów. Sama bateria trzyma kilka godzin ciągłej pracy. Generalnie jest tak, że około 3 godzin czystego latania, do tego trochę przerw na zmianę pakietu czy samolotu i wracam do domu. Ze dwa czy trzy razy musiałem w trakcie takiego wypadu zmienić baterię w apce. Warto mieć jedną zapasową przy sobie, wtedy z pewnością można się bawić pół dnia. Jeszcze jakby ją włączać i wyłączać co jakiś czas, albo ustawić słabe podświetlenie ekranu, który będzie się szybko wygaszał - można przedłużyć czas pracy. Kiedyś ją testowałem pod kątem wydajności, przy ustawieniach "ekonomicznych" wyszło mi około 5 godzin pracy, ale najsłabsze podświetlenie ekranu słabo się sprawdza w pełnym słońcu. Mam w sumie dwie baterie, nie muszę się ograniczać... EDIT: ładowarka do baterii: http://avifly.pl/pl/telemetria-flysky/flysky-fs-bc101---ladowarka-do-akumulatora-fs-i10
Pio Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 To jest tunigi pod inną nazwa? http://www.gimmik.pl/FlySky_FS-TH9X_9CH_24GHz_-_aparatura_-_odbiornik_R9B_M2,o,16615.html
Emhyrion Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Niby tak, ale to jest wątek o i-10, a pokazujesz starą dobrą 9X 1
Pio Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Przepraszam, pomyliłem link, chodzi mi o radiolinka: http://www.gimmik.pl/Radiolink_AT10_10CH_24GHz_-_PRM-01,o,16244.html To jest Turnigy 10? pytam bo turnigi nigdzie nie można kupić
Emhyrion Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Nie, to jest zupełnie inna aparatura
Francka Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 To jest Turnigy 10? pytam bo turnigi nigdzie nie można kupić Tu można kupić http://avifly.pl/pl/aparatury-drazkowe/aparatura-flysky-fs-i10 pod inna nazwą
adamus Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witam,co do ładowania tej aparatury,ja to robię lądując przez telewizor
robertus Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witam,co do ładowania tej aparatury,ja to robię lądując przez telewizor I jak takie lądowania wychodzą? prosto w okienko?
BartekSz Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Moja aparatura przyszła dzisiaj. Pierwsze wrażenie hmm w moim 11 letnim Multiplex Royal Evo 7 drągi jak sie pusci to nie latają jak oszalałe ale testuje dalej
BartekSz Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Wprowadziłem poprawkę w drążkach, bo te domyślne są śliskie, o dziwo pasują te z aparatury od helikoptera v977, mają ostrzejsze ostrza i palce się nie ześlizgują. Dzisiaj zrobiłem pierwsze loty i jest naprawdę dobrze, model łatwo się ustawia i konfiguruje. Zasięg bardzo dobry. Co do konfiguracji przydałoby się pokrętło, które można wciskać tak jak w Multiplexie a jak patrzę na to menu, które tu jest to by się to sprawdziło. Pytanie, bo zauważyłem, że nią ma możliwości konfiguracji krzywej dla np. lotek etc., w multiplexie miałem 5 stopniowa a tu ?
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ktoś zadał mi pytanie na YouTube, ze nie może zbindować odbiornika i6 z aparaturą i10. Czy tez binduje się ale nie widać wskaźników telemetrii. Słyszeliście o takim zonku, podobno w nowym firmware?
Rekomendowane odpowiedzi