mazico Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Mam problem z ładowaniem akumulatora w aparaturze. Gniazdo usb w aparaturze zostało przyklejone, aby się nie ruszało, ale dzisiaj nie chce się łączyć z kablem. Czy radą jest tylko wymiana gniazda, czy może inna możliwość. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Może żywica była za rzadka i wlała się do gniazda . Zaizolowała któryś ze skrajnych styków gniazda i dlatego jest brak ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Najprostrzy sposób http://www.banggood.com/Flysky-FS-BC101-Lipo-USB-Charger-With-Adapter-For-FS-B800-B1200-GT2B-GT3C-IT4-p-982291.html Lub dobry elektronik co przelutuje http://pfmrc.eu/index.php?/topic/50494-nowa-aparatura-turnigy-10-ch/?p=548570 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazico Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Dzięki za odpowiedzi, trzeba kupić ładowarkę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Nigdzie nie mogę znaleźć. Czy odbiornik 6 kanałowy HK-TR6A V2 działa z naszym radiem? http://radio-modele.pl/odbiornik-hobbyking-2-4ghz-6-kanalow-v2,435,8865.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaPitek Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Mam w swoich notatkach zapisane, że działa Nie umiem podać jednak źródła informacji a osobiście nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Nigdzie nie mogę znaleźć. Czy odbiornik 6 kanałowy HK-TR6A V2 działa z naszym radiem? http://radio-modele.pl/odbiornik-hobbyking-2-4ghz-6-kanalow-v2,435,8865.html Działa sam takich używam zreszta robertus wyjaśnia jak bindować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Z aparaturą i10 działają wszystkie odbiorniki które działają z Turnigy T9X. Trzeba tylko ustawić modulację na AFHDS w menu RX Setup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 No próbowałem ale nie udało mi się,za to 8 kanałowy poszedł bez problemów. 6 kanałowy próbowałem na wszystkich protokołach,dioda miga ale potem się nic nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Hmm, jak zbindowałeś 8 kanałowy od turnigy to zakładam, że wiesz jak się binduje i, że nie zamyka się samo menu bindowania w aparaturze. Przychodzi mi do głowy, że ta nowa wersja oprogramowania, która ma problem z bindowaniem odbiorników i6A również ma problem z odbiornikami HK. Moja stara i10 obsługuje wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Radio kupione w listopadzie 2015, od tego momentu nic nie wgrywałem. W modelarni mam 2 szóstki , sprawdzę ten drugi. Na razie problemu nie ma,bo kolega jeszcze nie lata i odbiorniki mu jeszcze nie potrzebne to mam 8ki do używania, tylko że do piankowca szkoda wkładać taki duży odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 No to ja też się pochwale właśnie się stałem posiadaczem tej aparatury dzięki IDFX - vel kacper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterka1000 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam . Noszę się z zamiarem kupna tej aparatury . Mam jedno pytanko : czy działa ona z symulatorem lotu Phoenix RC 5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam . Noszę się z zamiarem kupna tej aparatury . Mam jedno pytanko : czy działa ona z symulatorem lotu Phoenix RC 5 ? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Radio kupione w listopadzie 2015, od tego momentu nic nie wgrywałem. W modelarni mam 2 szóstki , sprawdzę ten drugi. Na razie problemu nie ma,bo kolega jeszcze nie lata i odbiorniki mu jeszcze nie potrzebne to mam 8ki do używania, tylko że do piankowca szkoda wkładać taki duży odbiornik. Próbowałeś spiąć następną parę styków w odbiorniku do bindowania? Skrajne piny! Nie [+] i [-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ustawienie 2 silników . Ponieważ ulatniam starego Łosia , a miałem dwa różne regulatory to powstał problem z wyrównaniem obrotów obu silników. Na kanale 3 mam jeden silnik, na 8kanale drugi(needle). Włączając "mikser z krzywą" ustawiłem 8 kanał jako master a 3 jako slave. Włączyłem 9 stopniową krzywą i co parę kroków ruchu drążkiem gazu, za pomocą wirtualnego pokrętła ustalałem wzajemne obroty silników tak żeby się zdudniły (charakterystyczny dźwięk). Dodatkowo włączyłem 2 miksery liniowe , jeden kanał 4 (kierunek) z kanałem 3(gaz) i ustawiłem dla góry i dołu 5% i offset 0% i to samo dla 8 kanału tylko z parametrami - 5%. Dzięki temu każde poruszenie drążkiem kierunku daje oprócz wychylenia steru kierunku daje zróżnicowanie obrotów silnika lewego i prawego. Pomaga to przede wszystkim w kołowaniu. Wszytko robi się bardzo intuicyjnie ,a kto che może to wrzucić jeszcze pod przełączniki i wyłączać lub włączać kiedy się zechce. Szkoda tylko , że to radio ma tylko 10 kanałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Kup dwa takie same regulatory (najlepiej z jednej serii) i skalibruj maksymalne położenie drążka gazu. Kup odpowiedni programator, lub z pomocą instrukcji, ustaw takie same parametry na obydwu regulatorach. Wyłącz odcięcie przy niskim napięciu zasilania. Zabawy z różnymi regulatorami kończą się fatalnie. Wyobraź sobie, że jeden silnik się zatrzyma, a drugi będzie pracował. Oczywiście zrobisz jak zechcesz, tylko nie mów, że nie ostrzegałem. Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Taka ciekawostka, może się komuś przyda. Drążki do i6 i i10 są takie same, więc jakby komuś coś się stało z drążkami w i10 to można przeszczepić z mniejszej siostry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Robert mam pytanko mianowicie czy do 3 modeli mogę użyć tego samego odbiornika ale w innych ustawieniach, czy muszę kupić 2 następne do innych modeli bo mam mały problem z ustawieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Według mojej wiedzy można , tylko za każdym razem trzeba bindować z modelel którym chcesz latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi