Patryk Sokol Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam! Jako, że dolar ostatno nie tylko padł na glebę, ale jeszcze na dodatek się w nią wkopał, to opłaca się zamawiać wszystko w dolarach. Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób, żeby płacić w arthobby dolarami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 no tak...na przykladzie bobolika - 311zl a w dolarach 106$ czyli dzis 233zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób, żeby płacić w arthobby dolarami? Może warto zadzwonić i zapytać czy w ogóle można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Z kursem $ nie jest tak hop hop. To, że podana aktualna cena w necie to ok 2,22zł nie oznacza, że taka sama będzie w kantorze czy w banku. Ni zdziwię się gdy cena przeliczeniowa w banku dalej jest na poziomie 2,5zł. Chyba nie wyobrażasz sobie, że przeslesz ta kasę w kopercie??? Myślicie, że jakikolwiek sklep orientujący sie w kursach zgodzi sie łaskawie przyjąć za towar mniej niż cena w zł??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ni zdziwię się gdy cena przeliczeniowa w banku dalej jest na poziomie 2,5zł. Tu sie mylisz PayPal rozlicza wg kursu w danym dniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Wcale sie nie mylę. Przelicza owszem w danym dniu ale w/g którego kursu?? Odpowiedź już podałem wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Nie jest tak źle - przed trzema dniami przeliczył mi 2,30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Przy zakupach w UH PayPal rozliczal mi zawsze po kursie nieznacznie tylko rozniacym sie od srednich kursow NBP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Też mogę to potwierdzić, przy kwocie ok. 50 zł kwota naliczona przez PayPala różniła się ledwie o półtora złotego od tej wyliczonej według kursu $ na nbp.pl. Nie jestem pewien ale chyba jest w tym jeszcze jakaś mikro prowizja, którą pobiera sobie serwis PayPal za usługę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dzisiaj płaciłem paypal-em i wyszło że 1$=2,201 zł. ps. Używam ekarty z mBanku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Co do przeliczania w przypadku paypala to wszystko zależy od tego w którym banku ma się kartę. Każdy bank ma własne tabele kursowe po których (wg tabeli z dnia operacji) przelicza waluty. Są banki które potwornie ograbiają swoich klientów na tzw spreadzie i takie które podchodzą do sprawy uczciwie. Przy kwotach paro dolarowych to nie jest to problem, ale są tacy co płacą kredyty hipoteczne (co prawda w CHF) i co miesiąc sprawdzają kursy (i ich różnice w stosunku do NBP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Niestety nie jest kolorowo. Oficjalnie w Polsce wolno płacić tylko złotówkami... i nie jest powiedziane, że będą chcieli przeliczyć obecne ceny dolarowe na złotówki czy nie policzą wg cennika złotówkowego - oficjalnie obowiązującego w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Również euro tanieje i oferta sklepów niemieckich zaczyna byc tańsza niż naszych. Porównajcie sobie ceny z tego sklepu http://www.natterer-modellbau.de/product_info.php/info/p4217_DG-1000.html a tu http://www.model-fan.com.pl/index.php?p1779,dg1000-glider-arf unas ponad 200 zł drożej może nie jest to różnica powalająca ale to prawie 30%. Nawet u Conrada jest już taniej niż u nas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ... unas ponad 200 zł drożej może nie jest to różnica powalająca ale to prawie 30%. Nawet u Conrada jest już taniej niż u nas . Szkoda tylko, że nasi sprzedawcy tego nie dostrzegają lub nie chcą dostrzegać. Albo wychodzą z założenia, że i tak będą tacy co kupią :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 tez liczcie ze Clo tez trzeba zapłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 tez liczcie ze Clo tez trzeba zapłacić. Ale chyba nie na sprzęt z EU :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 powiem ze ja probowalem kupic ze stanow od arthobby za dolary bo nawet liczac clo wychodzilo taniej, a oni mnie wyslali do arthobby w PL, a tu trszeba placic w zl wysza cene podejzewam ze my bedziemy musieli placic troche wiecej za te modele niz w stanach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Stan gdzie sens gdzie logika w jaki sposób polskie sklepy chcą zdobywać klientów mając wyższe ceny niż np. robiąc zakupy u zachodnich sąsiadów, a już o wysokości zarobków nie wspomnę chyba że jestem nie na czasie i Niemcy zarabiają mniej od nas. Jak dla mnie to jest coś nie tak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Na stronie sklepu którego adres wcześniej podawałem są ceny wysyłki do innych krajów EU, w tym również do polski. Jest to 16 euro jesli paczka nie przekracza 1.20m długosci noi cła niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 wiesz ale porownywałem sobie ceny tak wybiorczo no i wychodzi pi razy oko kij razy drzwi. Modeli trenerkow najtanszych nie maja w rc wor** mozna znalezc taniej a odbiorniki futaby sa w astronomicznych cenach. przy czym silnik os max 55ax abl no jest duzo tanszy wiec trzeba powaznie sie zastanowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.