Jump to content

Arthobby i ceny w dolarach.

Patryk Sokol

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jako, że dolar ostatno nie tylko padł na glebę, ale jeszcze na dodatek się w nią wkopał, to opłaca się zamawiać wszystko w dolarach.

Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób, żeby płacić w arthobby dolarami?

Posted
Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób, żeby płacić w arthobby dolarami?

Może warto zadzwonić i zapytać czy w ogóle można.

Posted

Z kursem $ nie jest tak hop hop. To, że podana aktualna cena w necie to ok 2,22zł nie oznacza, że taka sama będzie w kantorze czy w banku. Ni zdziwię się gdy cena przeliczeniowa w banku dalej jest na poziomie 2,5zł. Chyba nie wyobrażasz sobie, że przeslesz ta kasę w kopercie??? Myślicie, że jakikolwiek sklep orientujący sie w kursach zgodzi sie łaskawie przyjąć za towar mniej niż cena w zł???

Posted
Ni zdziwię się gdy cena przeliczeniowa w banku dalej jest na poziomie 2,5zł.

Tu sie mylisz PayPal rozlicza wg kursu w danym dniu

Posted

Wcale sie nie mylę. Przelicza owszem w danym dniu ale w/g którego kursu?? Odpowiedź już podałem wczesniej.

Posted

Przy zakupach w UH PayPal rozliczal mi zawsze po kursie nieznacznie tylko rozniacym sie od srednich kursow NBP

Posted

Też mogę to potwierdzić, przy kwocie ok. 50 zł kwota naliczona przez PayPala różniła się ledwie o półtora złotego od tej wyliczonej według kursu $ na nbp.pl. Nie jestem pewien ale chyba jest w tym jeszcze jakaś mikro prowizja, którą pobiera sobie serwis PayPal za usługę ??

Posted

Dzisiaj płaciłem paypal-em i wyszło że 1$=2,201 zł.

ps.

Używam ekarty z mBanku.

Posted

Co do przeliczania w przypadku paypala to wszystko zależy od tego w którym banku ma się kartę. Każdy bank ma własne tabele kursowe po których (wg tabeli z dnia operacji) przelicza waluty. Są banki które potwornie ograbiają swoich klientów na tzw spreadzie i takie które podchodzą do sprawy uczciwie.

Przy kwotach paro dolarowych to nie jest to problem, ale są tacy co płacą kredyty hipoteczne (co prawda w CHF) i co miesiąc sprawdzają kursy (i ich różnice w stosunku do NBP) :D

• 2 weeks later...
Posted

Niestety nie jest kolorowo. Oficjalnie w Polsce wolno płacić tylko złotówkami... i nie jest powiedziane, że będą chcieli przeliczyć obecne ceny dolarowe na złotówki czy nie policzą wg cennika złotówkowego - oficjalnie obowiązującego w Polsce.

Posted

Również euro tanieje i oferta sklepów niemieckich zaczyna byc tańsza niż naszych. Porównajcie sobie ceny z tego sklepu http://www.natterer-modellbau.de/product_info.php/info/p4217_DG-1000.html a tu http://www.model-fan.com.pl/index.php?p1779,dg1000-glider-arf unas ponad 200 zł drożej może nie jest to różnica powalająca ale to prawie 30%. Nawet u Conrada jest już taniej niż u nas .

Posted
... unas ponad 200 zł drożej może nie jest to różnica powalająca ale to prawie 30%. Nawet u Conrada jest już taniej niż u nas .

Szkoda tylko, że nasi sprzedawcy tego nie dostrzegają lub nie chcą dostrzegać. Albo wychodzą z założenia, że i tak będą tacy co kupią :crazy:

Posted

powiem ze ja probowalem kupic ze stanow od arthobby za dolary bo nawet liczac clo wychodzilo taniej, a oni mnie wyslali do arthobby w PL, a tu trszeba placic w zl wysza cene :( podejzewam ze my bedziemy musieli placic troche wiecej za te modele niz w stanach.

Posted

Stan gdzie sens gdzie logika w jaki sposób polskie sklepy chcą zdobywać klientów mając wyższe ceny niż np. robiąc zakupy u zachodnich sąsiadów, a już o wysokości zarobków nie wspomnę chyba że jestem nie na czasie i Niemcy zarabiają mniej od nas. Jak dla mnie to jest coś nie tak .

Posted

Na stronie sklepu którego adres wcześniej podawałem są ceny wysyłki do innych krajów EU, w tym również do polski. Jest to 16 euro jesli paczka nie przekracza 1.20m długosci noi cła niema

• 1 month later...
Posted

wiesz ale porownywałem sobie ceny tak wybiorczo no i wychodzi pi razy oko kij razy drzwi. Modeli trenerkow najtanszych nie maja w rc wor** mozna znalezc taniej a odbiorniki futaby sa w astronomicznych cenach. przy czym silnik os max 55ax abl no jest duzo tanszy wiec trzeba powaznie sie zastanowic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.