Bartek Piękoś Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Matko, materiałów używasz jak w 2xwiększym modelu. Nie pojmuję, jak jesteś w stanie utrzymywać się w tak niskiej wadze. Toś to siok! Czekam na pierwsze zdjęcia atrapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Matko, materiałów używasz jak w 2xwiększym modelu. Nie pojmuję, jak jesteś w stanie utrzymywać się w tak niskiej wadze. Toś to siok! Czekam na pierwsze zdjęcia atrapy. Bartek pomału mam dosyc tego modelu na szczęście to końcówka. Co do wagi to podałem w przybliżeniu nie wiem ile atrapa jeszcze wyniesie ale w 1450 - 500 zmieszcze sie napewno. Dzisiaj tak się relaksuje i relaksuje a tu @%@#$. zapaliły mi się łapska!! ponad 240 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Witam korzystając z wolnego czasu staram się dalej działac. Na warsztat poszły cylindry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Bardzo fajne krążki z czego robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witam te krążki wycinalem ze sklejki 0,8 mam fajny sposób żeby tego prosto i szybko zrobić. Jak na obecną chwilę skończyłem cylindry tak wyglądają w stanie surowym Mam teraz sporo czasu na budowę,niestety dalej chyba nie ruszę bo skończyły mi się tarcze rnące do dremelka, pech to pech I jeszcze takie pytanie do Was gdzie panowie można przyzwoicie kupić rurkę miedziana 4mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Castorama i Leroy. Tamże są krążki do Dremli. Jaki to patent na wycinanie tylu kółeczek? Cyrkiel Olfy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Jacek z tymi krążkami to żadna filozofia wycinasz zgrubnie kwadraciki troche większe od średnicy krążka wiercisz dziurki zakladasz na śrubke ja mam specjalny waleczek nawet po 20 sztuk. wkręcasz w dremelka i tak obracający sie sórowiec przykładasz do obracajacej sie tarczy szlifierki/ścierarki kontrolując wielkość.Kółka wychodzą bardzo równe z idealnie wycentrowanym otworem. Wreszcie dotarly do mnie tarcze szkoda że nie przed świętami,Zeby coś ruszyc do przodu a strasznie sie rozleniwiłem zystrugałem takie oto świece a przynajmniej coś co ich przypomina 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam coś się ostatnio zleniwiłem pogoda raczej sprzyja lataniu niż robieniu Wracajac do szczeniaka coś tam przybyło. Trochę niewiele by pokazywać ale zaryzykuję. Jutro jak dobrze pójdzie skończę zabawę z rozrzadem i zajme sie rurami Duperelek sie nazbieralo, w tej skali mizernie sie to składa do kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Uuuu, jak ja tęsknię do tego etapu. Pięknie to będzie wyglądać. Drut na sprężynki to cyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Bartek kurcze jak byś z tumi sprężynkami wcześniej wypalił to byś mi robotę ułatwił tak zrobilem z drutu stalowego 0.5mm Tak jak obiecalem koniec z rozrządem ps 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam a oto dalszy ciąg walki z silnikiem jak dobrze pójdzie jutro bedzie wiecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Bartek kurcze jak byś z tumi sprężynkami wcześniej wypalił ... Było zapytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Witam właśnie wymęczyłem lury.. Tak jak obiecalem złożylem grata do kupy, prace nad gwiazdą można uznać za zakończone. Wyszlo jak wyszlo, było troche zabawy a to sie przecież liczy Panowie i jeszcze pytanie do Was chodzi mi mianowicie o śmigło. Czy śmigielko dedykowane do spalinki można zastosować w elektryku czy silnik specjalnie na tym nie ucierpi, nie pogorszy sie ogolnie sprawność napedu. Mam zamiar model partnera odrobinke przystrugać tak żeby bardziej przypominal orginal ps 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Czy śmigielko dedykowane do spalinki można zastosować w elektryku czy silnik specjalnie na tym nie ucierpi, nie pogorszy sie ogolnie sprawność napedu. Mam zamiar model partnera odrobinke przystrugać tak żeby bardziej przypominal orginal ps Używałem w modelu Prząśniczki śmigło do silnika spalinowego na silniczku elektrycznym, dwa lata eksploatacji nie wykazywały żadnych negatywnych oznak. Bardzo ładny ten silnik, ale czy luzy na zaworach ustawiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam zawory wyregulowane i nasmarowane motorek przeszedl pomyślnie przegląd Dzisiaj wydłubałem sobie śmigiełko Ma ono rozmiar 11x6 na foksiku wyciąga 1400g, nie wiem czy nie zaduży skok do tego modelu ale silnik ma 970kv zasilanie 3s. Model gotowy do lotu bedzie mial 1350g to jest ostateczna waga . Do końca zabawy zostalo jeszcze to nieszczęsne podwozie nie wiem zmieniać czy zostawic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Witam dzisiaj zlutowałem sobie kabelek do ładowania, mysle że to bedzie najlepsze rozwiązanie .Żeby wyciągnąć pakiet trzeba odkręcić nosek a to już troche kłopotliwe. Teraz przyszła pora na nowe podwozie tym razem z drutu stalowego. Mam poważny dylemat czy paćkać maskę na czerwono, Wracając do podwzia mam problem,aby go zdemontowac musze go odkleić od kadłuba. W kadłubie wklejone są aluminiowe rurki w które wchodza golenie na CA Jak by mi ktos podpowiedział jak to odkleić byłbym bardzo happy. W planie mam podgrzać druty lutownicą i powinno puścic. amoże jest jakis lepszy sposób jak panowie to robice ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Sposób z podgrzaniem powinien być dobry. Wypalam tak (nad palnikiem kuchenki) zaschnięte resztki CA z igieł do aplikacji tego kleju. CA niemalże "znika", ale uwaga na opary - są cholernie gryzące i toksyczne! Jest jeszcze opcja debondera, ale ile trzeba by było go zużyć, jak aplikować i ile czasu, przy takim głębokim połączeniu - zagadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zamiast debondera można użyć acetonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Takiego zwyczajnego, technicznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Bardzo ładne śmigło Wystrugane ręcznie, czy przerobione z gotowego? Do mojego RWD takie bym założył. Podziwiam ogrom pracy włożonej w tego Sopwith'a! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi