piotralski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pieścisz się Wojtuś z tą Tereską Też jestem ciekawy ile zaważy do tańca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Rafał ? Jasne, że lubię górki - dlatego często jestem w okolicach Korbielowa... Virus ma cięciwę - 225mm. 1/3 z tego to 75mm ? A latasz ? 86.... Zgodzę się, że dla wytrawnego pilota 11mm to "pikuś". 1/3 na prosto - to Dasselu a w wypadku innych modeli - czasami warto wziąć pod uwagę geometrię skrzydła. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jurku ja się nie znam, ale chyba trochę uogólniasz.... A gdzie styl latania? Jeden lubi model z przewagą na buźkę, a inny na dupkę Falconem też można latać 72-82 i w zależności od stylu każdy chwali swoje wyważenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jurek,nie w złym znaczeniu to skrobnąłem o górkach ,masz wiedzę,lubisz czasem naukowo objaśniać,profi doradzić-cenię to. Nie zawsze jednak trzeba wywodu na prosta rzecz ... Ja piszę ewidentnie o wstępnym,względnie bezpiecznym wyważeniu, na którym oblot będzie realny. Nie jesteś w stanie nigdy trafić z idealnym środkiem od strzału,nie spotkałem się z osobą która po pierwszym locie uznała iż model lata w 100% idealnie. Tak,latam na 86,zgodnie z informacją od producenta 85/88 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 To polataj na 90-92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Latałem na sporym przedziale przy wymianie pakietów i co ? model cały.. . Wojtek ,ważysz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 E tam waży, dopiero wagę poleciał do sklepu kupować. Cholera daleko ten sklep. Dawaj bo też jestem ciekaw. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Janek też dzwoniłem do Wiesia. Dlaczego nie wcześniej? Wiem ile chłop ma biegania z papierkami i zawracanie mu d...y jakimś SC... Może inaczej postrzegam świat jak inni i postawa bo mnie się należy nie jest moim drugim ja. Liczyłem, że odezwie się Adam z Rudy Śląskiej, który już oblatał Antares'a. Piotrek pieścisz nie pieścisz... to tylko trochę martwego laminatu Co innego żywa, pachnąca żona spowita w woale Miało być ważenie i było. Nie dało rady zważyć w całości więc po kolei części składowe: Kadłub ze śmigłem, kołpakiem, silnikiem, regulatorem, złączami gold, odbiornikiem z dwoma antenami, bowedenami, serwami, dźwignią steru wysokości, osłoną kabiny, wręgą silnikową, półką pod serwa, okablowaniem, podkładką antypoślizgową pod pakiet i opaską do mocowania pakietu równe 920g. Skrzydło lewe z serwami, popychaczami, snapami, osłonami serw, dźwigniami, ramkami serw i okablowaniem 630g Skrzydło prawe z serwami, popychaczami, snapami, osłonami serw, dźwigniami, ramkami serw i okablowaniem 650g Bagnet węglowy z rdzeniem styrodurowym o przekroju prostokątnym całe 117g Statecznik poziomy z bagnetem i prętem ustalającym równiutkie 100g Pakiet 4S 3000mAh ze złączami gold w osłonie, kablami i złączem serwisowym JST-XH tylko 281g. To wszystko dało łączną wagę nie mniej nie więcej jak 2698g Zakładam, że do lotu będzie równo 2700g, bo dojdzie jeszcze taśma na łączeni skrzydeł z kadłubem Konrad coś taki niecierpliwy. Raptem 10min. różnicy między naszymi postami a wiesz, że przed zabraniem się za model muszę się zdezynfekować myszowatą, a jej się nie da, no nie wypada tak na raz wypić. Trzeba choć troszkę podegustować 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A bagnecisko jest z komorami na BALAST ? Tak CUŚ myślisz wpakować 1200 g..ładnie by bzykał..na zboczu... myślę ,ze 1 komora pomieści ze 300g x4 to akurat...teraz ołów nieodpowiedni-trujacy bez Unię zabroniony ale dla bogatych sa zamienniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 części składowe: Kadłub ze śmigłem, kołpakiem, regulatorem, złączami gold, odbiornikiem z dwoma antenami, bowedenami, serwami, dźwignią steru wysokości, osłoną kabiny, wręgą silnikową, półką pod serwa, okablowaniem, podkładką antypoślizgową pod pakiet i opaską do mocowania pakietu równe Z silnikiem również rozumiem -bo szczegółowo wymieniasz a go brak ? Ogólnie waga uczciwa patrząc na inne modele z mawi tej rozpietości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zdecydowanie waga jak dla modeli mawi jest OK. Będzie szybki na podejściu ale nie przesadnie. Antares to tylko 2.8m a 2700g potrafił ważyć Virus gdzie ma 2.5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A tam Konrad,mogę Ci zważyć mojego Virusa -2360g z bagnetem duralowym ewent. plus 100g z stalowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A tam Konrad,mogę Ci zważyć mojego Virusa -2360g z bagnetem duralowym ewent. plus 100g z stalowym No to całkiem nieźle ten twój Virus ważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A widzisz Rafał jakie się błędy robi jak się człowiek spieszy Ale już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Konrad nie ważył-waży . Wojtek ,czy ten model występuje też w wersji z usterzeniem motylkowym -wiesz coś na ten temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Wojtku..pochwal sie ść bo Wiesiu już Ci powiedzial.. już do mnie dryndał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A widzisz Jasiu, Rafał mnie zamotał z silnikiem i o SC zapomniałem Mam celować w 65mm Rafał nic mi nie wiadomo na temat wersji V-Tile ale... U p. Wiesia jest mnogo modeli i zapewne coś Antaresopodobnego z usterzeniem V byś znalazł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Rafał - spoko ! Ty wiesz, Wojtek wie i jeszcze parę osób - ale większość ? Myślałem, że domyślasz się, że z Wojtkiem dowcipkujemy (Dx/Dt).... Z drugiej strony (już na poważnie) - jak natarcie ucieka w tył i zrobisz 1/3 - to model spokojnie opanujesz ale jak natarcie jest pod kątem prostym a do przodu ucieka spływ, to 1/3 u nasady spowoduje (może, w zależności od zbieżności) że ze Ś.C. wylądujesz na 46-50% średniej cięciwy aerodynamicznej i "dive testu" nie zdążysz zrobić ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Wojtek,co tak temat ucichł . Zdaj relację jak z tym wyważeniem 65 mm ,mieścisz się ,doważasz,mieszasz z wyposażeniem/pakietem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pomierzyłem, powpisywałem i wyszło tak Na początek będzie 85mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi