Skocz do zawartości

Czym tniecie drut stalowy z popychaczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak w temacie czyli czym docinacie stalowe popychacze ? Ja się niemile zdziwiłem jak moje stare cążki ledwo ledwo przecięły drut 1 mm a mam jeszcze w opcji zrobić popychacze z drutu 2 mm. Być może nowe cążki spokojnie dały by radę ale zanim kupię to chciałbym zapytać czy może macie jakiś patent ? Czytałem o jakiś cudownych kleszczach stomatologicznych do drutu ale nie wiem ...

Opublikowano

Ja tnę dremelkiem z biedronki z odpowiednią tarczką. Jeśli cęgi kosztują 70 zł to zdecydowanie lepiej dorzucić z 30 i kupić tani dremel z kompletem końcówek. Do celów modelarskich wystarcza aż nadto.

Opublikowano

Dzięki chłopaki za odpowiedzi. Już myślałem, że skończy się na zakupie nowych chińskich cęgów za 12 zł a tu proszę, jest dobry powód że musi być np multi szlifierka :)  Knipexa widziałem ale ceny też odpowiednie. Więc zamawiam dremelka. Swoją drogą widzę, że chinolki zaadaptowali tą nazwę do prawie wszystkich swoich miniszlifierek. To się nazywa klątwa sukcesu ... jak Sony z walkman'em

Opublikowano

Ja tnę dremelkiem z biedronki z odpowiednią tarczką. Jeśli cęgi kosztują 70 zł to zdecydowanie lepiej dorzucić z 30 i kupić tani dremel z kompletem końcówek. Do celów modelarskich wystarcza aż nadto.

Ale ja mam już dremelka. A ołowiane są synonimem lipnego materiału. Zwykłe z Sułkowic wystarczą .

Opublikowano

Może nie wszyscy wiedzą ale stare dobre kombinerki mają odpowiednie ostrze do cięcia drutu. Dla jasności dodaję zdjęcie.

post-2078-0-38335700-1421316283_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.