plucky Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Pytanie jak w temacie czyli czym docinacie stalowe popychacze ? Ja się niemile zdziwiłem jak moje stare cążki ledwo ledwo przecięły drut 1 mm a mam jeszcze w opcji zrobić popychacze z drutu 2 mm. Być może nowe cążki spokojnie dały by radę ale zanim kupię to chciałbym zapytać czy może macie jakiś patent ? Czytałem o jakiś cudownych kleszczach stomatologicznych do drutu ale nie wiem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 na zahartowanym drucie to chyba wszystkie nożyce polegną,ja tnę kamieniem na zwykłej szlifierce stołowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A ja tnę zwykłymi cążkami za 70 zł. Nie używam ołowianych cążków bo mi religia zabrania. Moją religią jest mój rozsądek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ta. Religia...ołowiane ciężkie sa a Ty ich juz nie udźwigniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Do 1,5mm to dobrymi cęgami powyżej szlifierką kątową z cienka tarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Używam czegoś podobnego do tego (z dzwignią) -> http://www.sklepy24.pl/sklep/swiatnarzedzi_pl/produkt/nozyce-do-ciecia-drutu-200mm-proteco-10-11-rs08-/4720 Przypadkowo kupiłem w markecie. Dzięki tej dźwigni druty do 2mm tnie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja tnę dremelkiem z biedronki z odpowiednią tarczką. Jeśli cęgi kosztują 70 zł to zdecydowanie lepiej dorzucić z 30 i kupić tani dremel z kompletem końcówek. Do celów modelarskich wystarcza aż nadto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Myślę , że dremelek jest najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A ja mam duże szczypce czołowe z czasów komuny gdzie normy jakościowe były zachowywane i tną bez problemu do 2mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To tak jak z adidasami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A Dremel to Dremel Zupełnie inna jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Dokładnie Robert, albo szlifierką kątową a Boshem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plucky Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Dzięki chłopaki za odpowiedzi. Już myślałem, że skończy się na zakupie nowych chińskich cęgów za 12 zł a tu proszę, jest dobry powód że musi być np multi szlifierka Knipexa widziałem ale ceny też odpowiednie. Więc zamawiam dremelka. Swoją drogą widzę, że chinolki zaadaptowali tą nazwę do prawie wszystkich swoich miniszlifierek. To się nazywa klątwa sukcesu ... jak Sony z walkman'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja tnę dremelkiem z biedronki z odpowiednią tarczką. Jeśli cęgi kosztują 70 zł to zdecydowanie lepiej dorzucić z 30 i kupić tani dremel z kompletem końcówek. Do celów modelarskich wystarcza aż nadto. Ale ja mam już dremelka. A ołowiane są synonimem lipnego materiału. Zwykłe z Sułkowic wystarczą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 no co Ty! To nie ma ołowianych? A już tak się cieszyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 ołowianych już nie ma ale są z wysokogatunkowej stali wyprodukowanej w PRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Jak jest porządny mocno hartowany drut, to nawet najlepsze cążki szybko sie stępią. Lepiej jednak szlifierką typu dremel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Może nie wszyscy wiedzą ale stare dobre kombinerki mają odpowiednie ostrze do cięcia drutu. Dla jasności dodaję zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi