pacek Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 a i tu Cie mam kolanko na szośtym cylindrze jest krzywe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Chłopy, brać się do roboty! Ot co! Nie biadolić! Piloci psia mać! Fighterzy! A mażą się jak baby Mazaczkiem akurat rezałem między 23:30 a 2:00 w sobotę po powrocie z Piwoteki, zasilony mlecznym stoutem ( mniam ) Więc ani to trudne, ani bardzo czasochłonne. Trzeba tylko się przemóc i spróbować. Ja zacząłem od "zagłówka" za kabiną pilota. A że fajnie szło, to look`ając jednym okiem na Discovery sobie maziałem. A ten kolektor dolotowy ma taką konstrukcję żeby eliminować zawirowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Nawał pracy w pracy spowodował spowolnienie prac w fabryce samolotów. Malowanie choć efektowne, to mocno upierdliwe ze względu na ciągłe maskowanie... Wyszło przyzwoicie. Teraz już sam miód czyli składanie w całość. Mam nadzieję zdążyć na Wincentów. No dobra - nie mogłem się powstrzymać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Przed zawodami m usimy zrobić zdjecie grupowę nowych WWI. Po zawodach moga już trochę mniej atrakcyjnie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jacek! pilot koniecznei musi mieć twarz Biedronia! chacha wyszło extra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Właśnie - masz jakichś bardzo lekkich? Do wypatroszenia? Bo usiądzie na serwie wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 mam! wczoraj powstali "pierwsi seryjni" no tylko będziesz niezadowolony -bo co tu z nich wydłubać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 ja mam takiego w swoim angliku, boję się że jako niemiec to może być V kolumna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Spokojnie - zostanie odpowiednio zindoktrynowany przed pierwszymi zawodami. A może to Twój jest niemieckim nielegałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Jacku - model wygląda świetnie I przyłączam się do apelu Konrada, aby zrobić grupowe zdjęcie nowym WW1, bo Wasze modele robią ogromne wrażenie !! Marku - pomysł na pilota świetny - też się zapisuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Hej, chwilę mnie nie było ze względu na przygotowania do największych targów w roku. Ale już jestem i postaram się dość szybko ukończyć relację. Piloci od Marka dotarli i przypomniałem sobie jaka to męka klejenie vacuformu Ograniczenia technologii powodują że większość detali trzeba sobie wyobrazić. Postanowiłem zrobić coś w stylu "step-by-step`a" dla zainteresowanych. Najpierw odciąłem nadmiar materiału: Następnie mozolne, delikatne szlifowanie aby połówki wytłoczki jakoś się spotkały... Potem CA i po kawałeczku doginając połówki szwu połączyłem go w całość. Potem obowiązkowo zalanie szwu CA od środka i to grubo. To pozwoli lepiej oszlifować z zewnątrz bez obaw o przetarcie na wylot. Następni podkład, ja preferuję czarny, ale szary też może być. Koniecznie matowy. Potem buźka, kolor TAN Płaszczyk skórzany, LEATHER BROWN Kołnierz SKULL WHITE i detale mazaczkiem. Twarz - tu kluczem są oczy. Ten koleś jest mało urodziwy, więc siłą rzeczy będzie nieco komiksowy. Oczy malujemy białym, z dodatkiem żółci lub brązu. Byle nie raziły śnieżną bielą. Najważniejsze jest takie namalowanie tęczówek aby nie były pełnym kołem wpisanym w białko bo wyjdzie wytrzeszcz. Albo zombie. Delikatnie malujemy oprawę oka. Wystające części twarzy można nieco rozjaśnić, uplastyczni to twarz. To samo z wklęsłymi - te ściemniamy ( tu brak zastosowania) Kolejna ważna kwestia: NIGDY, PRZENIGDY NIE MALUJEMY DZIUREK OD NOSA. Inaczej świnka Peppa gotowa. Dodajemy brwi i zarost - ten bez zarostu wyglądał jak obcy... Po dodaniu troszkę brudu, DARK MUD WASH. I okulary, troszkę bezbarwnego w połysku. I porównanie bazy i efektu końcowego: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Wiele perturbacji i takich tam, w końcu model doczekał się ukończenia i oblotu... Model zgodnie z przewidywaniami jest zbyt zwrotny. Trzeba było ograniczyć wychylenia powierzchni sterowych. Potem już poszło. Nie jest szybki, spokojnie wylatuje 8:30 na pełnym gazie, więc nie ma obawy o przedwczesne spadanie czym niektórzy straszą. Pobór na poziomie 9,3 A... Na lotnisku dało się zaobserwować dziwną ekipę, chyba też szykowali się do startu... Model dołaczył do reszty mojej eskadry: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Nie jestem w stanie wybrać tutaj jedynej miss EPP -same cudowności !! PS -założę się że opracował je Kowalski ,części dostarczał Rico ,Szeregowy malował a nad całością czuwał Skipper Udanych łowów a na pewno będą jeśli latają jak wyglądają ..... Pozdrawiam -w nie ustającym wytrzeszczu zdumienia- Mort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Bardzo mi się podobały te modele, a teraz podobają się bardziej, świetna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanpasz Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Pięknie się prezentuje ekipa Marek wycinając model pewnie nie wyobrażał sobie co można z niego zrobić GRATULACJE NA CAŁEGO Już nie mogę się doczekać najbliższych zawodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Za ładne by się nimi tłuc . Efekt malowania sklejkowego kadłuba - powalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Witam kolegów. Jako miłośnik dwupłatów wystrugałem coś takiego. Przeszukując Internet Mr. Google otworzył mi tę stronę tak więc nie musiałem wyważać otwartych drzwi. Planuję juro wypróbować moje dzieło o rozpiętości 750 mm i wadze ~250 g.. Samolocik zrobiony jest z białego depronu 3 mm z profilem CRD-gięta płytka. Pozdrawiam i obiecuję relację z oblotu. P.S. Wiem, że mój model to parkflayer, ale podkleiłem się dlatego, że o ten sam samolot chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Słowo się rzekło. http://pfmrc.eu/index.php/topic/76833-phonix-di-my%C5%9Bliwiec-z-i-w%C5%9B/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi