o.patrykmodelarz Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam teraz chce zacząć naprawdę tą zabawę tylko oczywiście mam kilka pytań 1.Czy żeby startować w PP lub MP trzeba przejść kwalifikację ( za 2 dni jest i nie wiem czy jest ona potrzebna) 2 Czy jest podział na klasy ( młodzik, junior młodszy, junior, senior) 3 czy jest już kalendarz tych zawodów i wiadomo kiedy są w Krakowie Modele są bardzo tranie i to mnie cieszy Pozdrawiam O.P Z góry dziękuje za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 1.Trzeba tylko tak umieć latać modelem, żeby nie latać nad głowami i za plecy tylko przed sobą w odpowiedniej odległości określonej regulaminem. Na zawodach sędzia może chcieć to sprawdzić. 2. Nie ma 3. http://www.karolwd.eu/ACES/kalendarz_2015/kal_2015.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 czyli wszyscy latają w tej samej klasie wiekowej ( dorośli z dziećmi?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 W dużym Aircombat też Patryk, jak szukasz swojego miejsca w latającym RC, (nawiązując do inndo założonego przez Ciebie wątku) to pamiętaj, że Aircombat i ESA nie są modelarstwem wg LOK W ogóle są niczym - Chyba, że coś się zmieniło, o czym nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Domyślałem się Ale w chciałbym spróbować, bawić się dobrze. A duży jest poziom na esa ( dorośli to doświadczeni piloci czy tacy którzy chcą się tylko pobawić) Dziękuje za odpowiedź PS jeśli chodzi o tamten wątek to realizuje go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jeśli możesz to zjaw się na zawodach. Każdy chętnie Ci wyjaśni co i jak. Zobaczysz jaka atmosfera na zawodach panuje, jak wyglądają loty, modele i walka. Zawody tak jak pisałeś już w sobotę. Jeśli masz możliwość to jest idealna okazja aby przekonać się czy chcesz w tym uczestniczyć czy raczej to nie dla CIebie. Do zobaczenia na zawodach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Patryk - dorośli to doświadczeni piloci, którzy chcą się tylko pobawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 aha nie ma szans żebym za 2 dni był na esa muszę kupić model załatwić transport itp Bardziej zależy mi na f3a a esa to tak dla zabawy W Krakowie na 100% będzie jeśli się nie mylę to 2 razy? dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 a mam jeszcze jedno pytanko czy to jest trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Wszystko na początku jest trudne, nawet jedzenie ryżu pałeczkami ale nie wszystko przynosi tyle samo radości W tych zawodach nie ma ocen za ładnie wykonaną figurę tylko za skuteczność w walce toczonej zgodnie z regulaminem i za bezpieczne latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Patryk ,wiek masz jak najbardziej odpowiedni i jeśli wrodzone zdolnosci dopiszą to po roku startów możesz zostać Mistrzem Polski ESA a po dwóch latach stanąc na pudle Mistrzostw Świata dużego kombatu.tak jak to zrobił Piotrek.Niestety dużo też zależy od twoich rodziców bo ktoś to musi finansować i oprócz tego wozić cię na zawody po całej Polsce lub Czechach czy Słowacji (tam masz bliżej). A oprócz tego jest to fantastyczna zabawa nawet jak nie są to oficjalne zawody tylko naparzanie się z kolegami. http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/mistrz-modelarstwa-nie-daje-sie-rakowi,249462.html?playlist_id=18264 To zdjęcie tak na temat wieku zawodników ,na zachęte ,startowało wtedy 200 pilotów w tym jedna pilotka . Od lewej Samuel Olofsson Szwecja lat 15,Stefan Kuner Niemcy lat 19,Piotr Miszczyk Polska lat 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 A właśnie zawsze mnie zastanawiało jak sprawdzić czy mam talent do latania modelami rc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Latać i nie rozbijać się na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jeśli opanowałeś model który masz w awatarze to buduj ESA i na zawody .Tylko porównanie z innymi da odpowiedź co do talentu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Latać i nie rozbijać się na początek W Aircombat??? Zawody trwają póki modeli starczy. Nie odciągnąłbym dzieciaków od tabletów gdyby "trup nie siał się gęsto" Poza tym, ktoś zawsze musi być celem i dawcą punktów. Jak czas pozwoli też chcę w tym roku spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 tak mam zamiar startować w zawodach esa, tylko dopiero po w maju bo niedługo mam kompetencje i muszę jeszcze parę rzeczy przemyśleć. A ilość rozwalonych modeli świadczy o talencie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 O talencie świadczyć będą Twoje wyniki Ilość rozwalonych modeli raczej o niczym nie świadczy. Zdarzyło mi się wygrać zawody w kategorii WWI bez najmniejszej kolizji. Często jednak przydaje się klej, przyśpieszacz i EPP Niestety nie dane było mi latać z Piotrkiem Miszczykiem, trochę za późno zacząłem latać, ale z opowieści wiem, że latał niesamowicie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jako ojciec mogę potwierdzić Piotrek latał niesamowicie i to bez treningów bo nie miał kiedy trenować . ALE !!! Miał przyjaciela który uczył się latania jeszcze szybciej niz Piotrek i miał zadatki na super zawodnika niestety rodzice nie poparli go w tym hobby i przestał latać. Więc Panie i Panowie nie święci garnki lepią, do boju.!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Jeśli chodzi o wspieranie rodziców to jak tego nie ma to jest naprawdę ciężko Wiem z własnego doświadczenia bo sam muszę walczyć o każdy model i wyjazd na zawody ja mam trudne początki w modelarstwie ale to mi pomoże coś osiągnąć w życiu i w modelarstwie bo naprawdę chcę być wielkim modelarzem i dlatego tak pytam bo nwm czy mam na to zadatki Pozdrawiam O.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A nie chodzi o to, żeby dobrze się bawić z kumplami, bez względu kto wygrywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi