Klucha Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Daj kola z Fun Cub-a to beda wtedy mieli powody do komentowania. A nie latwiej zamowic u Marka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Jesli masz na myśli te plastikowo - gumowe koła to trochę ważą. Poza tym koła z pianki już zamówiłem. PS: Jacku, wystarczą te z pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dzisiaj odbyło się zakończenie międzynarodowych zawodów w akrobacji precyzyjnej i aero-musicalu w Pruszkowie. Ja oraz kilku z moich kolegów mieliśmy okazję uczestniczyć w tej imprezie (oczywiście jako zawodnicy aircombat). Wykonaliśmy walkę modelami halowymi oraz...modelami do ESA WWI w hali Mam nadzieję, że ktoś zrobił fotki bo walka była zacięta jak na zawodach, a zwieńczeniem był spektakularny dzwon. Dla tego właśnie potrzebny mi kolejny model do WWI. Mój fokker miał kaput, podobnie jak model kolegi. Jutro w planie mam malowanie czerwonego barona i dalsze dłubanie przy detalach. Tymczasem wprawiłem i połączyłem serwa od lotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Ojojoj... Się działo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Mój fokker wyglądał po zderzeniu podobnie do tego na tym historycznym zdjęciu, co sprowadza się do jednego wniosku: nasze walki w WWI są całkiem realistyczne co mnie bardzo cieszy. ps: w oryginale przynajmniej karabiny są na miejscu czego nie mogę powiedzieć o swoim modelu. Boguś miał dobre oko, udało mu się odciąć kabel od serwa lotki i podzielić mój prawy karabin na trzy części, z których dwóch nie znalazłem, no i potłukł mi szybę (tak jak na oryginalnym zdjęci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Wreszcie dojechała taśma do maskowania, można już malować. Niestety nie mam pod ręką lakierni więc model pomaluję dopiero jutro. Dzisiaj zdążyłem pooklejać to i owo, żeby jutro było mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Wczoraj pomalowałem model na czerwono, ale już nie zdążyłem wrzucić fotki na forum: pięć minut malowania i prawie godzina sprzątania :/ Dzisiaj popracuję trochę aerografem i mooooże uda mi się coś podziałać przy atrapach karabinów. Prawdopodobnie jutro dojadą piankowe koła odpowiednich rozmiarów i wycięte laserem lufy karabinów. Skończony model planuję zabrać do Bierutowa a czasu coraz mniej. Niestety nie zważyłem fokkera przed malowaniem więc nie umiem powiedzieć ile "przytył" po malowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Czerwona jest NAJBARDZIEJ WREDNĄ farbą do sprzątania. Pył unosi się dalej i trudniej usuwa niż z jakiejkolwiek farby. Paczuszkę masz w drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Pył z farby miałem we włosach, nosie, na ubraniu i na całym balkonie. Pewnie trochę też na chodniku bo mieszkam na pierwszym piętrze. Na mokro sprzątałem jeszcze dzisiaj, ale się opłaciło Do cieniowania użyłem czarnej farby akrylowej, ale to jeszcze nie koniec malowania. Gdy dojdą wszystkie detale, pomaluję model do końca. Na razie wygląda tak: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Coś pieknego!!! jak zrobiłeś taki zamazy czarne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Dzięki, te czarne smugi to zasługa aerografu i farby akrylowej. Godzina mazania i po robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 dokładnie, rzadka farba i niskie ciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Bardzo fajnie wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Super robota :-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 No to kleimy dalej, nie udało mi się dokończyć modelu na zawody w Bierutowie. Może to i lepiej Dotarły do mnie elementy na koła odpowiednich rozmiarów, oraz części karabinów czyli wycinane laserowo lufy. Zabieram się więc do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Miałem nadzieję, że wcześniej skończę klejenie i dzisiaj zacznę jeszcze pilota strugać ale chyba nic z tego. Na obecną chwilę zrobiłem jedynie pukawki do dr-a. Nawet nie liczyłem z ilu elementów się składają, ale jest ich sporo. Lufy wykonane są z rurki węglowej o średnicy 4 mm, osłony luf to karton obrobiony laserowo. Reszta elementów wykonana jest z tworzywa sztucznego: stare zębatki i dźwignie od mikro-serw, rurka bowdena, spienione PCV i odrobina kartonu (z którego wykonane są boki prowadnic pocisków) oraz taśma papierowa. Wszystko pomalowałem farbą akrylową w kolorze: czarnym, miedzianym i srebrnym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanpasz Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Karabiny pierwsza klasa Tak patrzę na zdjęcia i trochę szkoda, że kabina nie jest chociaż trochę obniżona. Trochę sztucznie to wygląda przy takich cackach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Stefan, ja tam pod spodem kawał sklejki schowałem, jeszcze modelu nie skończyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Dobrze się kleiły? - starałem się wybrać dobry jakościowo papier - sorry że we wzorki. Spandau`y wyglądają zajeb....czo! Jeszcze kółka oszlifuj i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanpasz Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ok, zatem czekam na koniec z zaciśniętymi kciukami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi