posejdon1 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam Posiadam odbiornik V8R4-II oraz aparaturę Tg9x z modułem DHT. Problem jest w tym, że nie wiem jak zbindować apke z odbiornikiem. Siedziałem może ze 2 h i nic, robiłem tak jak jest w instrukcji ale z moim angielskim słabo, a więc... Mam nadzieję, że jest ktoś kto wie jak to zrobić. Z góry dziękuję i Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 hehe wczoraj się z tym umęczyłem, ostatecznie spiąłem zworką końcówki sygnałowe kanału 1 i 2 i ruszyło (przy dołączeniu zasilania do odbiornika nie trzeba naciskać mikroswitcha odbiornika). Bindowałem z Taranisem, ale spróbuj tą drogą bo instrukcja jest jakaś koślawa i może ruszy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Próbowałem tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Mój, DJT, binduje się tak. 1. Radio wyłączone 2. Wciskasz i trzymasz przycisk na nadajniku 3. Włączasz radio - Moduł potwierdza tryb bindowania pikając i mrugając diodami w inny sposób niż zawsze. 4. Wciskasz i trzymasz przycisk w odbiorniku 5. Podłączasz zasilanie odbiornika. 6. Wszystko wyłączasz i włączasz normalnie - powinno działać. Podejrzewam, że z DHT jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 https://youtu.be/YTgGU3BMjPA?t=1m25s to jeśli chodzi o Taranisa mi ten sposób działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Jak masz ustawiony nadajnik (na V czy na D)? 1. Wywołujesz bindowanie w NADAJNIKU. W momencie włączania nadajnika masz mieć wciśnięty guzik, który gdzieś powinieneś mieć wyprowadzony. Czerwona dioda ma zacząć migać. W normalnej pracy świeci ciągle. 2. Potem ustawiasz ODBIORNIK do bindowania. Dla V guzikiem, dla D zworą na białych kablach kanału 1 i 2 podczas włączania do prądu. Jak zacznie mrugać czerwona dioda to jest OK. 3. Odłączasz zasilanie od odbiornika i wyłączasz nadajnik, zdejmujesz zworę - jeżeli jej użyłeś. Tak jest w instrukcji i dla "D" działa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Jak masz ustawiony nadajnik (na V czy na D)? Właśnie o tym zapomniałem, moduł DHT ma przełącznik - powinieneś mieć gdzieś wyprowadzony. 1 tryb dla pracy z odbiornikami D, drugi dla V. Sprawdź ustawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Nie wiem czy mam ustawione na D czy na V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To zrób zdjęcie i wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Masz pstryczek elektryczek 3 pos - FW/1-way/2-way 1-way = V 2-way = D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Chodzi o przełącznik ? FW, 1-way, 2-way ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 daj na 2 way i zbinduj zworkom spinajac sygnał 1ch z 2ch w odbiorniku po zbindowaniu wyjmij zworke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Instrukcja Barta w 100% skuteczna za 1 razem połączyło. Tyle, że miałem lekko przesuniętą wajchę przepustnicy no i rozwaliłem palca i śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Wszystko działało dopóki nie oberwała się antena w odbiorniku. Przylutowałem ją ale i tak nie łączy. Da się to jakoś zrobić czy odbiornik do wyrzucenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ten odbiornik powinien działać w ogóle bez anteny do 100-200m. Nie wiem, co polutowałeś, może pokaż jak polutowałeś. Tam jest dosyć mało miejsca, ale daje się lutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie mam jak przesłać zdjęć bo nie mam kabla. Mam 2 takie odbiorniki w ten oryginalny łączy i na V i na D. A w tym co urwała się antena miga czerwona dioda i lekko zielona. Jak wykonam procedurę bindowania czerwona dioda miga szybciej (zielona już nie) niż w tym oryginalnym odbiorniku. Raz na jakiś czas jeszcze kiedy mryga czerwona dioda przed zresetowaniem słychać krótki dźwięk łączenia i silnik "drży" Potrafi ktoś pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Z fusów trudno się wróży. Natomiast z mojej strony radzę Ci "bawić się" odbiornikiem zasilanym z baterii - ten jest HV do 10V, Możesz podłączyć jakieś serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie za bardzo zrozumiałem przekaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi