micro Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Jakby mogło być inaczej jak nie Wilga z Jasionki . Oznaczenia z Jasionki man tez w Jaku-12, An-2 i Zlinie-142. Jasne że znam Karola i Kajana i Pawła Kunysza, goście robią cuda. Ja mam MZ 175 z rezo na zwykłym karterze bez membrany ok 56-57 kg. Proponuje jednak o glajtach pogadać na priv żeby nie zaśmiecać wątku Oj tam, oj tam, ja chętnie poczytałem o glajtach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Czas na kółko ogonowe, zawieszone jest na konstrukcji z duralowej blaszki. Sterowanie przeniesione ze steru kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Kolejna przymiarka w zimowej scenerii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Kolejne postępy poczynione. Pszeszpachlowałem co większe ubytki i zadrapania depronu, malowanie i taśma w kolorze. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Niestety trochę zastój w budowie ale na ogólny pogląd zawsze chwila się znajdzie. Widać na pewno że trzeba wydłużyć golenie podwozia po za płasko coś stoi ta Wilga. Powoli trzeba tez rozglądać sie za napędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 no troche krótkie te golenie, ja robie tez Wilge tyle ze z balsy o rozp 144cm. golenie mam z preta stalowego, ale są proporcjonalne do kadluba tyle ze kółka jeszcze zmienie na wieksze . jak sie przyjrzysz to zauawazysz ze u mnie golenie sa nieco dluzsze niz wysokosc kabiny, tak było w planach. ogólnie to bardzo mi sie podoba twoja Wilga, nawet z tymi krótszymi goleniami , pozdrawiam i kibicuje Ci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Na wiosnę prace powinny przyspieszyć i myślę, że na lato poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 fajnie , to czekamy na fotki, mysle ze moja do lata tez poleci, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Niestety ciągły brak czasu nie pozwala dokończyć projektu "duża Wilga z depronu" ale juz nie zostało aż tak dużo pracy i znalazłem chwilę aby popchnąć wszystko do przodu. Zmieniłem jednak zawieszenie kół podwozia głównego bo poprzednie jednak mnie nie przekonało. Teraz Wilga stoi bardziej zadzierajac nosa tak jak w realu. Chciałbym ją ulotnic jak najszybciej cóż zobaczymy może przed zima się uda bo lato minęło a miała juz lecieć 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 ja swoja tez juz skonczyłem (prawie) jeszcze zawiasy wkleic i zamontowac serwa i bede probował ją ulotnic , ale to pewnie na wiosne dopiero. tak wyglada, troche popelina wyszła , ale na kierownicy cieżarówki nie moze powstac nic perfekcyjnego, ja tam i tak zadowolony jestem , byle poleciała. , czekam z niecierpliwoscia na filmik z oblotu twojej Wilgi, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Jaka popelina!? Zaje....ta wyszła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Dzięki Bartek, na zdjęciach tego nie widać ale do zaj..to jej brakuje, ale i tak dziękuję, pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Fajna ta Twoja Wilga i ja tam nic popelinowego w niej nie widze. Moja z bliska też ma kilka niedokładności. Jak poleci to i tak tego nie bedzie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Mirek, skromny jesteś?. Modelik cacko!!! Jak do tej pory, nielota nie zrobiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 no jak do tej pory to różnie moje modele wygladały, zaden nigdy nie był doskonały , kazdy mial jakies ALE , ale wszystkie polecialy , mam nadzieje ze i ta moja WILGA poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Fajna fajna ta Twoja Wilga. ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Mirek- PZL 104 wyszła Ci super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 dziekuje Panowie za miłe słowa , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 No to napęd już nam, powinno to przyśpieszyć nieco prace przy Wildze. Wiec tak, silnik 220 KV, regulator 90A, pakiet 2x 4500 mAh. Zestaw ten będzie kręcił drewnianym śmigłem 21 cali. Wszystko od Foxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Po wykonaniu łoża pod silnik mała przymiarka. Zastanawiam się czy malować śmigło na srebrno z żółtymi końcówkami. Wilga bez napędu waży teraz 3 kg. Napęd i pakiety to ok 1,5 kg, czyli końcowa masa raczej nie przekroczy 5 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi