Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. modelpiotrek Opublikowano 5 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Sezon w pełni u nas Dziś na Czeskiej Hati oblatałem Super Stearmana z napędem elektrycznym lata zacnie jak na Stearmana przystało a że i w nazwie Super i to i fajnie kręci podstawową wiązankę 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 6 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Pięknie się prezentuje ??. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 1 godzinę temu, micro napisał: Pięknie się prezentuje ??. A jak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 7 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Piotrze- zapodaj jakiś film, model piękny że hej! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Gdyby nie wysokość trawy i budynek w tle to jak w skali 1:1. Świetne zdjęcia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 7 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 8 godzin temu, zbjanik napisał: Piotrze- zapodaj jakiś film, model piękny że hej! No właśnie mam dwa filmiki ale słabo widać bo ze względu że oblot to i latałem zachowawczo czyli troszkę wyżej ale coś zmontuję Mam inny problem bo już drugi model mi podczas startu skręca w lewo i nie wiem czy to moment obrotowy śmigła choć silnik wychylony 2st to samo mi robi Mustang z FMS tak to wygląda, nie powiem z racji tego że spory nadmiar mocy mam nie zdążyłem zareagować kierunkiem W locie już po prostej idealnie,pętla też idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Wszystkie moje model jednosilnikowe skrecaja w lewo, nawet te z wychylonym silnikiem. Raczej jest to moment od smigla. Ja jeszcze przed wlaczeniem silnika wychylam ster kierunku w prawo i dodaje gazu bardziej delikatnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 3 godziny temu, Andrzej Klos napisał: Wszystkie moje model jednosilnikowe skrecaja w lewo, nawet te z wychylonym silnikiem. Raczej jest to moment od smigla. Ja jeszcze przed wlaczeniem silnika wychylam ster kierunku w prawo i dodaje gazu bardziej delikatnie. Również myślę że to moment od śmigła ale musiałem się upewnić No i fakt z racji tego że nie wiedziałem co się spodziewać po starcie ,startowałem na full gazie bez rozpędzania.Teraz czas na delikatniejsze operowanie gazem i korektę kierunkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Niedzielne spotkanie u nas na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 16 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Zawiało u nas zachodem więc i zbocze w Owsiszczach wykorzystane 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia W dniu 16.04.2024 o 08:32, modelpiotrek napisał: Zawiało u nas zachodem więc i zbocze w Owsiszczach wykorzystane Było latane ? Część zdjęć od @Marcin851 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 2 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja Skrzydlaty Racibórz wczoraj gościł u naszych przyjaciół za miedzy w Orlovej Czechy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 4 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja W Naszych okolicach Raciborza jest ciekawie czasami aż za bardzo hehehe FunCub Multiplex das boot 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja Ten podkład dzwiękowy fajnie dodaje dramaturgi . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 5 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 33 minuty temu, Cybuch napisał: Ten podkład dzwiękowy fajnie dodaje dramaturgi . To miałem na celu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja W dniu 8.04.2024 o 02:33, Andrzej Klos napisał: Wszystkie moje model jednosilnikowe skrecaja w lewo, nawet te z wychylonym silnikiem. Raczej jest to moment od smigla. Ja jeszcze przed wlaczeniem silnika wychylam ster kierunku w prawo i dodaje gazu bardziej delikatnie. Dodaj większe wychylenia silnika w prawo. Jest to odzialanie strug zaśmigłowych na statecznik pionowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja Tyle modeli ESA ....czemu Was nie widać na zawodach? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 9 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja W dniu 8.05.2024 o 14:32, mirolek napisał: Tyle modeli ESA ....czemu Was nie widać na zawodach? ms No właśnie Nie za bardzo chcą u nas. Lataliśmy na początku z tasiemkami ale to było heh za nudne więc latamy full contact Ogólnie to w moim przypadku wyleczyłem się z latania zawodniczego po wielu latach jako kadrowicz i reprezentant . Wiem że walki ESA to zupełnie co innego ale jednak wolę latanie bez rywalizacji punktowej itd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 11 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja Nie wiem jak tam u Was ale żeby zobaczyć zorzę polarną nie trzeba jechać na koło podbiegunowe a wystarczy do nas do Raciborza Wczorajszy cudowny spektakl na niebie widoczny gołym okiem 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 11 Maja Udostępnij Opublikowano 11 Maja 3 godziny temu, modelpiotrek napisał: Nie wiem jak tam u Was ale żeby zobaczyć zorzę polarną nie trzeba jechać na koło podbiegunowe a wystarczy do nas do Raciborza Wczorajszy cudowny spektakl na niebie widoczny gołym okiem W Australii jest to samo. Zapowiadali, ze bede z tym zwiazane jakies anomalie geomagnetyczne... https://www.abc.net.au/news/2024-05-11/auroras-seen-worldwide-as-geomagnetic-storm-hits-earth/103834604 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi