Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj na lotnisku w Gliwicach DJ Tommi oblatał swojego Ventusa o rozpiętości 6m. A że nie miał nic przeciwko aby przytwierdzić do cantropłata Mobiusa to wykorzystałem sytuację i coś takiego się nagrało ;)

Parę zdjęć:

95vbye.jpg

ztciua.jpg

f3e0lx.jpg

dwfic.jpg

Opublikowano

Gratulacje z oblotu i miła relacja nie wspominając o pięknym modelu  :D

• Lubię to 1
Opublikowano

Dlaczego zero szacunku? Zniszczyli ją, podpalili, zdeptali lub wbili w kupę? Trochę nie ogarniam, ale model fajny :)

• Lubię to 2
Opublikowano

.. ale tak nam się wpoiło, że Amerykanie to jedyny i słuszny przykład ;) ktoś bardziej ogarnięty widzi co oni robią pod szlachetnymi pretekstami.

Opublikowano

No ale koledzy ta flaga z ostatniego zdjęcia z prawej strony niczego sobie ...wow... :).

Wracając do modelu 6m to kolejny etap rozwoju, tym trzeba umieć wyląwylądować ! Adrenalina murowana :)

Opublikowano

Myślę że Marcinowi mogło chodzić o to, że flaga przez choćby chwilę leżała na ziemi. Ja jednak nie sądzę aby to był brak szacunku do flagi, nie wiem z jakiego powodu właściciel holówki ją tam umieścił, ale najprawdopodobniej nie myślał o tym, jak zresztą wszyscy, którzy byli na lotnisku. Dlatego nawet jeśli można byłoby to nazwać brakiem szacunku, to nie było to celowe.

Wracając do modelu 6m to kolejny etap rozwoju, tym trzeba umieć wyląwylądować ! Adrenalina murowana :)

Tomek nie wyglądał jakby był zestresowany, wziął to raczej na spokojnie. Możliwe że to z powodu ogromnego doświadczenia w lataniu szybowcami różnych wielkości. Bardziej to chyba się bał pilot holówki, mówił przed startami że ma słaby silnik jak dla takiego szybowca :P 

Opublikowano

Co do flagi zgadzam się z Marcinem.

Tomek nie wyglądał jakby był zestresowany, wziął to raczej na spokojnie. Możliwe że to z powodu ogromnego doświadczenia w lataniu szybowcami różnych wielkości. Bardziej to chyba się bał pilot holówki, mówił przed startami że ma słaby silnik jak dla takiego szybowca :P

Z tego co widać na zdjęciu to holowała Miss Morava, a to model w którym niektórzy montują nawet 80 cm3 silniki. Fabrycznie dostosowany do silników rzędu 40 ccm. Jak leciał z tym pierwszym nie powinno być problemu z 6 metrowym szybowcem :o .

Opublikowano

Morava miała 80ccm, tylko pilot nie był pewien czy podoła, ostatecznie dał się przekonać :) A Tomek jest, jak Giulio napisał, bardzo doświadczony i dla niego lot tym Ventusikiem był jak spacerek po parku.

post-9393-0-85263400-1428944659_thumb.jpg

post-9393-0-35646800-1428944837_thumb.jpg

post-9393-0-35099700-1428944845_thumb.jpg

post-9393-0-91424200-1428944878_thumb.jpg

post-9393-0-45256800-1428944913_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

a czy jest film z lotu, ale z operatorem z ziemi? Ładnie wygląda i pewnie równie ładnie lata :)

Dostałem do ręki gimbal z GoPro i zadanie filmowania również z ziemi, także coś się nagrało. Ale publikacja materiału zależy tylko i wyłącznie od Tomka ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo widowiskowy model. Tylko niech Tomi uważa jak będzie krążył w kominie bo prawdzwi mogą dołączyć :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.