Paweł Prauss Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jak w temacie ogłaszam nabór na zajęcia w Pracowni Modelarstwa Lotniczego MDK w Katowicach przy ul Gliwickiej 214. Wymagania: ukończone 11 lat i dużo chęci Jeśli ktoś z Was lub Waszych znajomych jest zainteresowany uczęszczaniem na zajęcie, które prowadzę osobiście to serdecznie zapraszam. Więcej o modelarni i naszych osiągnięciach przeczytacie tutaj: http://www.mdkkatowice.pl/index.php/zespolmodelarstwalotniczego.html 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Dyskryminacja.... Zajęcia w pracowni modelarstwa lotniczego przeznaczone są dla młodzieży.... znaczy się, że się nie załapię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Paweł a ja mogę? Mogę mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Nie jest ważna metryka tylko to co macie w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Przecież podano , że musi być ukończone 11 lat , nic nie piszą , że jak kilka razy ukończono 11 lat to już za stary . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Kurcze troszkę daleko a z miła chęcia bym uczestniczył.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Jesteś w stanie podać plan zajęć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Dla Andrzeja z Czechowic mam propozycję udziału w zajęciach w MDK Nr2 w Tychach - tak się składa, że i tam prowadzę modelarnię. Przemku, to jest kwestia umowna, do dogadania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Dla Andrzeja z Czechowic mam propozycję udziału w zajęciach w MDK Nr2 w Tychach - tak się składa, że i tam prowadzę modelarnię. Przemku, to jest kwestia umowna, do dogadania... Jaki koszt zajęć itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Składka na podstawowe materiały typu klej i papier ścierny w wysokości 50 zł/rok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 No to Panie klasa !!! W Bielsku na modelarnii co miesiąc mając 18 lat 25zł... a u as 50zł rocznie coś mi sie zdaję że sie zapiszę. A powiedz mi macie takie rzeczy jak piłki wiertarki i wszystkie potrzebne narzędzia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 W Tychach mamy podstawowe narzędzia ręczne typu piły pilniki, wiertarki itp., trochę lepiej pod tym względem jest w Katowicach gdzie mamy dodatkowo tokarki, frezarkę i wiertarkę kolumnową, znajdą się też i jakieś pilarki, szlifierki itp. itd....generalnie to nic tylko budować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Szkoda że tak daleko... też bym skorzystał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 No w sumie co do odległości to masz rację, ale z tego co mi wiadomo w Suwałkach jest świetna modelarnia, poczytasz o niej tutaj: http://www.modelarze-krosno.xq.pl/modelarnia-suwalki.htm zgłoś się do Stacha Skibickiego, a zrobi z Ciebie modelarza pełną gębą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Nigdzie indziej nie było, nie ma i nie będzie takiej ATMOSFERY i TAKICH LUDZI jak w Modelarni. Modelarnia to zjawisko ponadczasowe pod każdym względem... A tu ciekawostka: Dziennik Zajęć w Modelarni Obwodowej w Bydgoszczy 1937 http://www.muzeumlotnictwa.pl/index.php/digitalizacja/katalog/1606 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Ciekawy ten dziennik, też podobne aktualnie wypełniam (niestety z musu nie z chęci) ale kto wie co za 80 lat się z nimi stanie....do muzeum pewnie nie trafią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Ciekawy ten dziennik, też podobne aktualnie wypełniam (niestety z musu nie z chęci) ale kto wie co za 80 lat się z nimi stanie....do muzeum pewnie nie trafią. Trafią, trafią... To właśnie w Modelarni po raz pierwszy młody człowiek dowiaduje się, że w lotnictwie młody uczy się od starszego, nowicjusz od doświadczonego by potem sam będąc starym wyjadaczem uczyć tych młodych i niedoświadczonych stosując żelazną zasadę: młodzież ma ambicję się nauczyć a mistrz ma ambicję tak przekazać wiedzę i umiejętności, aby uczniowie w przyszłości świadczyli jak najlepiej o nim... Dopóki ta zasada obowiązywała w polskim lotnictwie sekretarze partyjni i prezydenci latali bezpiecznie... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Szkoda tylko, że to już było....a teraz jest jak jest. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi