JacekK Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Nie chciałbym martwić autora projektu - jednak wzorujesz się na wyglądzie Jastrzębia, który jest z założenia błędny. Najnowsze materiały i zdjęcia pokazują, że nie miał kaptura, a podwyższony tył kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Istniały dwa prototypy "Jastrzębia". Pierwszy ze stromym opływem owiewki kabiny podyktowanym zapewne walką z ciężarem samolotu z powodu małej mocy silnika, który wówczas był do dyspozycji konstruktorów i drugi prototyp, o łagodnym zejściu opływu do statecznika pionowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 czy te malowanie byłoby odpowiednim Brakuje godła eskadry na tych samolotach. Patrzę na tego Jastrzębia i zachodzę w głowę, po kiego jest ten "kaptur" na kabinie? Nie mogli zrobić po prostu kroplowej kabiny? Tak się po prostu wtedy robiło. Popatrz na inne samoloty z tego okresu - Gloster F.5, Fokker D.XXI, Fiat G.50, Bloch MB.151... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dobra, tak na zachęte: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Z polskimi samolotami niestety są duże problemy, bo nie ma planów i wiele improwizacji jest w tym jak nasze modele mają wyglądać. Tak więc sam Robert musisz określić czy ta czy inna wersja będzie bliższa prawdy . Z drugiej strony jaka n ie wybierzesz to nikt Ci nie zarzuci błędu ,bo tak na prawdę nie wiadomo czy takiej wersji było/nie było. Rysuj dalej , czekamy na opis już z budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dzieki za wsparcie co do budowy to w sumie już bym mógł ciąć ale nie mam jeszcze maszyny na fes skończonej muszę do pracy wrócić co by co nieco se wsiąść kadłub mam juz prawie skończony i odseparowuje potrzebne mi elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 No i jak co wieczór mała rozrywka pierwsze części prawie gotowe do cięcia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 No i mamy piątek mniej więcej zarys skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Niech mi ktoś powie jak ja mam to wyrysować co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 słowa tu zbytecznepróbne cięcie wręgi silnikowej,maszyna działa frez poległ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Robert jak prace, strasznie ciekawy jestem jak to Ci wychodzi. Coś rysujesz? Tniesz, kleisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Tomek spokojnie jak robić to raz a porządnie no nie,jestem w trakcie zamawiania frezów z Polski i pod koniec czerwca początek lipca zaczynam zamawiać materiał i tnę to co mam już wyrysowane i w trakcie będę niwelował niedociagnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Jednak dużo lekcji z rysowania przede mną podczas testów na cnc rysowania oczywiście zauważyłem ze mam podwójne czasem potrójne linie a za nic program nie chce ich usunąć i wsio muszę ręcznie znowu jechać na screnie widać ile razy podnosi i opuszcza zetke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 JEST PRZEPIĘKNY . Ciekawe jak będzie latał, bo oryginał nie był dopracowany do końca.Trzymam kciuki za szybkie ukończenie projektu. Pozdrawiam Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Dziekuje za miłe słowo narazie utknolem z projektem bo nadgodzin brak a jak nadgodzin brak to i kasy brak musze wykupic licencje programu kturego używam bo demo to wiadomo, mialem na 30 dni ful no i nie zdążyłęm wyrysować wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Trzeba było zrobić obraz systemu przed instalacją programu. Teraz odtworzył byś obraz, zainstalował program i miałbyś kolejne 30 dni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 No w sumie mógłbym ale oprucz tego programu mam jeszcze inne ważne rzeczy na kompie,jak dobrze pujdzie to wkrutce wykupie licencje na rok 200f to nie tak duzo ani mało narazie potrzebuje kase na klucz do controllera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 No nic się wziąłem za cięcie elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Choć nie jest to mój faworyt na model z braku danych o czym koledzy wspominali trzymam kciuki i podglądam. Dodam że zazdroszczę pozytywnie wszystkim którzy potrafią wykorzystać komputer i maszyny aby sobie ułatwić prace w postaci zaprojektowania i wycięcia części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Ale nie odbyło się wczoraj bez małej gafy i 1 element poszedł do kosza,cnc działa rewelacyjnie ale głośne jest i ciut małe dlatego do świąt uporam sie z tym problemem i będę ciął dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi