Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chciałbym martwić autora projektu - jednak wzorujesz się na wyglądzie Jastrzębia, który jest z założenia błędny. Najnowsze materiały i zdjęcia pokazują, że nie miał kaptura, a podwyższony tył kadłuba. 

post-10065-0-94205400-1433398926.jpg

post-10065-0-43452400-1433398945.jpg

Opublikowano

Istniały dwa prototypy "Jastrzębia". Pierwszy ze stromym opływem owiewki kabiny podyktowanym zapewne walką z ciężarem samolotu z powodu małej mocy silnika, który wówczas był do dyspozycji konstruktorów i drugi prototyp, o łagodnym zejściu opływu do statecznika pionowego...

Opublikowano

czy te malowanie byłoby odpowiednim

Brakuje godła eskadry na tych samolotach. 

Patrzę na tego Jastrzębia i zachodzę w głowę, po kiego jest ten "kaptur" na kabinie? Nie mogli zrobić po prostu kroplowej kabiny? 

Tak się po prostu wtedy robiło. Popatrz na inne samoloty z tego okresu - Gloster F.5, Fokker D.XXI, Fiat G.50, Bloch MB.151...

Opublikowano

Z polskimi samolotami niestety są duże problemy, bo nie ma planów i wiele improwizacji jest w tym jak nasze modele mają wyglądać.

Tak więc sam Robert musisz określić czy ta czy inna wersja będzie bliższa prawdy .

Z drugiej strony jaka n ie wybierzesz to nikt Ci nie zarzuci błędu ,bo tak na prawdę nie wiadomo czy takiej wersji było/nie było.

Rysuj dalej , czekamy na opis już  z budowy :)

Opublikowano

Dzieki za wsparcie co do budowy to w sumie już bym mógł ciąć ale nie mam jeszcze maszyny na fes skończonej muszę do pracy wrócić co by co nieco se wsiąść :D

kadłub mam juz prawie skończony i odseparowuje potrzebne mi elementy :)

Opublikowano

Tomek spokojnie jak robić to raz a porządnie no nie,jestem w trakcie zamawiania frezów z Polski i pod koniec czerwca początek lipca zaczynam zamawiać materiał i tnę to co mam już wyrysowane i w trakcie będę niwelował niedociagnięcia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jednak dużo lekcji z rysowania przede mną

podczas testów na cnc rysowania oczywiście zauważyłem ze mam podwójne czasem potrójne linie a za nic program nie chce ich usunąć i wsio muszę ręcznie znowu jechać

na screnie widać ile razy podnosi i opuszcza zetke

post-5474-0-89509700-1435501378_thumb.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziekuje za miłe słowo

narazie utknolem z projektem bo

nadgodzin brak a jak nadgodzin brak to i kasy brak musze wykupic licencje programu kturego używam bo demo to wiadomo, mialem na 30 dni ful no i nie zdążyłęm wyrysować wszystkiego

Opublikowano

Trzeba było zrobić obraz systemu przed instalacją programu.

Teraz odtworzył byś obraz, zainstalował program i miałbyś kolejne 30 dni :) .

Opublikowano

No w sumie mógłbym ale oprucz tego programu mam jeszcze inne ważne rzeczy na kompie,jak dobrze pujdzie to wkrutce wykupie licencje na rok 200f to nie tak duzo ani mało narazie potrzebuje kase na klucz do controllera

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Choć nie jest to mój faworyt na model z braku danych o czym koledzy wspominali trzymam kciuki i  podglądam. :D

Dodam że zazdroszczę pozytywnie wszystkim którzy potrafią wykorzystać komputer i maszyny aby sobie ułatwić prace w postaci zaprojektowania i wycięcia części.

Opublikowano

Ale nie odbyło się wczoraj bez małej gafy i 1 element poszedł do kosza,cnc działa rewelacyjnie ale głośne jest i ciut małe dlatego do świąt uporam sie z tym problemem i będę ciął dalej

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.