AndyCopter Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Czy modelarz rc, musi być / ma obowiązek być zrzeszonym, "należeć" do jakiegoś klubu, i brać udział w zawodach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Czy modelarz rc, musi być / ma obowiązek być zrzeszonym, "należeć" do jakiegoś klubu, i brać udział w zawodach ? "I brać udział" czy "żeby brać udział"? W tym pierwszym przypadku nikt nikomu nie nakaże, nie? W drugim przypadku, znam jedną klasę modeli i kilka imprez , na których jest rozgrywana, nie wymagającą licencji i członkostwa. To niedawno utworzona klasa makiet/półmakiet F4-HP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Tak więc modelarz rc, musi być sportowcem, nawet nie zrzeszonym, a nie zwykłym hobbystą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Chyba się nie rozumiemy. Przykładowo: ja nie jestem sportowcem i nikt mnie za to nie ścigał. Jestem od tego roku członkiem aeroklubu i nikt mi nie każe startować w zawodach. Jednak gdybym chciał, to bez członkostwa raczej nie możliwe. Znany mi wyjątek przytoczyłem wyżej. Inni koledzy pewnie będą mieli więcej informacji jak to jest z tym startowaniem w zawodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Bartku, moje pytanie bardziej dotyczy tego, czy modelarz rc, musi być zrzeszonym modelarzem i wynikające z tego wszystkie konsekwencje-wymogi, czy może być tylko zwykłym hobbystą, pragnącym przyjemnie spędzać czas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Czuję, że coś się kryje za tym pytaniem .. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Panowie- kolega czeka na prostą, wyraźną odpowiedź- żeby uprawiać modelarstwo rc, tu akurat chodzi pewnie o modele latające najbardziej, nie trzeba być nigdzie zrzeszonym. Sama przyjemność jest więc wystarczającym powodem, natomiast jak ktoś chce mieć przyjemności jeszcze więcej, a współzawodnictwo z innymi może niektórym to zapewnić, to może zostać zawodnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Andrzej, napisz wreszcie o co Ci chodzi, bo odpowiedź wprost już dostałeś chyba 3 razy i nie baw się w podchody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Po co zadajesz pytanie retoryczne ? Drażni Cię retoryka ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Za wikipedią: (...)Najczęściej pojmowane jest jako zabawa (hobby), może być także sportem. (...) Ta więc można być hobbystą, lub sportowcem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zbieram kapsle od butelek, czy muszę być zrzeszony w jakimś stowarzyszeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi