czarny30 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Jak lub czym usunac stara folie na skrzydlach i kadlubie. Mam stary model spalinowy gdzie folia zaczela sama odchodzic platami to co zostalo nie wyglada teraz ladbie. Czym to czyścić zeby usunac z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Papierem ściernym.... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Jak lub czym usunac stara folie na skrzydlach i kadlubie. Mam stary model spalinowy gdzie folia zaczela sama odchodzic platami to co zostalo nie wyglada teraz ladbie. Czym to czyścić zeby usunac z balsy. Gorącym żelazkiem... Podgrzać a folia albo się stopi albo odklei od balsy tak, że da się usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Można użyć opalarki. Ładnie odchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny30 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Czesc TeBe mam hotaira to zobacze czy odejdzie bo czesc zlazla sama a czesc zostala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zerwać dokładnie , a to co zostało zmyć rozpuszczalnikiem nitro lub Acetonem . Często zmieniać szmatkę . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja do tego celu właśnie używam hotair'a, a pozostałości po kleju zmywam acetonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny30 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzieki za porade przetestuje nitro i hotaira zobacze co z tego wyjdzie oby tylko balsa sie nie rozpuscila :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Prawdopodobnie zeszła Ci folia a został barwiony klej, Nitro powinno sobie poradzić, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny30 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Hotair pieknie sobie radzi potrzebna tylko dobra szpachelka. Delikatne pozostlosci zdejme rozpuszczlnikiem nitro. Jeszcze raz wielkie dzieki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi