czarny30 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Jak lub czym usunac stara folie na skrzydlach i kadlubie. Mam stary model spalinowy gdzie folia zaczela sama odchodzic platami to co zostalo nie wyglada teraz ladbie. Czym to czyścić zeby usunac z balsy.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Papierem ściernym.... - Jurek
stan_m Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Jak lub czym usunac stara folie na skrzydlach i kadlubie. Mam stary model spalinowy gdzie folia zaczela sama odchodzic platami to co zostalo nie wyglada teraz ladbie. Czym to czyścić zeby usunac z balsy. Gorącym żelazkiem... Podgrzać a folia albo się stopi albo odklei od balsy tak, że da się usunąć.
czarny30 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 Czesc TeBe mam hotaira to zobacze czy odejdzie bo czesc zlazla sama a czesc zostala.
leszek-bart Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zerwać dokładnie , a to co zostało zmyć rozpuszczalnikiem nitro lub Acetonem . Często zmieniać szmatkę . 1
Zycior Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja do tego celu właśnie używam hotair'a, a pozostałości po kleju zmywam acetonem.
czarny30 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzieki za porade przetestuje nitro i hotaira zobacze co z tego wyjdzie oby tylko balsa sie nie rozpuscila :-)
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Prawdopodobnie zeszła Ci folia a został barwiony klej, Nitro powinno sobie poradzić,
czarny30 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2015 Hotair pieknie sobie radzi potrzebna tylko dobra szpachelka. Delikatne pozostlosci zdejme rozpuszczlnikiem nitro. Jeszcze raz wielkie dzieki za porady.
Rekomendowane odpowiedzi