pawellukasz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, Nie piszę tutaj o regulatorze (którego nie udało mi się i tak zaprogramować), ale i układ elektroniczny, który wpięty między LiPo a wszystko inne co zasila, po przekroczeniu pewnego progu, rozłączy się. Czy ktoś z Was zna lub używał czegoś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 A co chcesz zasilać tym lipolem? Jeśli silnik i odbiornik - to trochę dziwne podejście... Naprawdę wolisz ryzykować rozbicie modelu niż utratę pakietu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Mały samolot...chodzi o to, że buzzer źle mnie informuje i już kilka pakietów w krótkim czasie mi szlag trafił, a regulatora nie udało mi się ustawić. Chciałem się też dowiedzieć, jak robią bardziej doświadczeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Pozostaje Ci kupic nowego buzzera. Moi synowie z powodzeniem zgubili ich kilka (ida rownie szybko co smigla). Jeden buzzer trafil mi sie bez funkcji buzzowania i tez OMC jeden pakiet nie wyladowal w koszu. Jezeli wepniesz taki uklad przed lipola to bedziesz musial zrobic niezalezne zasilanie do odbiornika i serw. Inaczej przy odcieciu model zamieni sie w niesterowalny kamien i biada temu kto stanie na jego drodze. Wiec nie polecam - chyba ze z dodatkowym zasilaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 To jak?...pozostaje latać ze stoperem znając mniej więcej swoje pakiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 chwilowo tak + nowy buzzer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, Nie piszę tutaj o regulatorze (którego nie udało mi się i tak zaprogramować), ale i układ elektroniczny, który wpięty między LiPo a wszystko inne co zasila, po przekroczeniu pewnego progu, rozłączy się. Czy ktoś z Was zna lub używał czegoś takiego? Zaprojektowałem taki układ https://code.google.com/p/nlm/wiki/VoltageFailsafeAlarm Więcej w opisie na forum http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48170-o%C5%9Bwietlenie-lotnicze-modelu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Rozłączenie pakietu to chyba nie najlepszy pomysł. O ile przy stosunkowo niewielkich prądach można by zastosować układ z baterii od laptopów, o tyle przy prądach rzędu 30 i więcej amper zaczynają się schody. Do prostej sygnalizacji można zbudować prościutki układ np. na komparatorze - do 3 cel w zupełności wystarczy np. LM311. Z drugiej strony - czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby jednak zmuszenie regulatora do prawidłowej pracy? może podasz co to za regulator, może ktoś wie jak go prawidłowo zaprogramować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellukasz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 regulator redox 30A, wątek dot. tego regla: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/54558-regulator-redox-30a-i-karta-programuj%C4%85ca/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jeżeli to świeży zakup to składaj reklamacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Mały samolot...chodzi o to, że buzzer źle mnie informuje i już kilka pakietów w krótkim czasie mi szlag trafił, a regulatora nie udało mi się ustawić. Chciałem się też dowiedzieć, jak robią bardziej doświadczeni. latają na zegarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Witam, mimo, że mam regiel ustawiony na 3,2 V nigdy nie schodzę poniżej 3,8V/cela. Latam z timer'em w aparaturze. Trochę lotów próbnych, pomiarów napięcia i w danym modelu mam np. timer na 6 min. a w innym na 9 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi