mike217 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgoda ceny są chore ale pokazałem te silniki bo w śród modelarzy lotniczych są prawie nie znane a może ktoś kiedyś ... Też odeszliśmy w łódkach od nich częściowo ze względu na ceny. Amerykańce sobie je upodobali i dlatego Lehner ma takie ceny jak chcą tyle płacić... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 http://www.scorpionsystem.com/catalog/aeroplane/motors_1/sii-40/SII-4025-440/ na 18x8 ma 7300g Inne też są OK np. http://www.scorpionsystem.com/catalog/aeroplane/motors_1/sii-40/SII-4035-330/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 $169,99 za 800g ciągu (mam teraz 6,5kg, miałbym 7,3kg) to trochę sporo, ale SII-4035-330 i SII-4035-380 mają większy potencjał Dzięki! Tak w ogóle to temat wkroczył w obszar "dyskusji akademickich", bo w trakcie jego prowadzenia stwierdzam, że muszę dokładnie to przekalkulować, czy nie lepiej i/lub taniej przenieść się na 8-10s. Ale zagadnienie mocnego silnika na 6s jest myślę ciekawe i uniwersalne, więc jak ktoś coś ma mądrego do napisania to bardzo proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Zdajesz sobie sprawe ze uzyskanie 9 kg ciagu na typowych smiglach P/D = 0.5 (czyli skok/srednica - np 22x10, 18x9 itd) to poziom 2kW bez wzgledu na rozmiar smigla ani zasilanie? Mozna pomyslec o smiglach P/D ~ 0.3 - ale nie wiem czy produkuja je w takich rozmiarach - np 22 x 7 i wtedy wolniejsze machanie wiekszym smiglem przelozy sie na duzy ciag statyczny - cos jak ostatnia moda we wszelkich rodzajach copterow... EDIT: Robia: XOAR robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Zauważyłem że to ok.2kW. Ale przecież to tylko chwilowe zapotrzebowanie, żeby się ratować raczej tylko jak mi model przepada po figurach, których robić nie umiem, czyli wszystkich prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 To nie taniej byloby zrobienie jakiegos deproniaka na ktorych nauczysz sie tych figur? Zamiast szukac kosmicznego rozwiazania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Mam fajny model RC-Factory z EPP, mam akrobatkę balsową 1,25m, mam też tą Funtanę, więc i nią chcę popróbować to co zaczyna mi nieźle wychodzić mniejszymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jaka to funtana bo już się zgubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jaka to funtana bo już się zgubiłem Faktycznie wątek lekko zakręcony. Hangar-9 Funtana S90. Moja 4600g do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Z 6s będzie ciężko coś dorwać w normalnych pieniądzach :/szukaj cos na 10s wyjdzie lżej i taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Wiem, temat jest skomplikowany. Mam już pakiety 3 pakiety 6s (5000mAh, 40C) i regiel z zapasem (190A) więc chciałem Funtanie dodaać trochę mocy tanim kosztem przez wymianę silnika, ale coś z tanim to chyba tu nie wyjdzie ;-) Także właśnie się zastanawiam, co dalej z tym fantem zrobić. Bo jest jeszcze kwestia oczywista, że Funtana wieczna nie jest, więc to wyposażenie do czegoś później będzie użyte.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 To obecne pakiety połącz w 12S i najzwyklejszy Emax GT5345-09 na smigle 20x8 da ponad 9kg... http://www.modelmotor.pl/silnik-850g-kv170-emax-gt5345-09.html EDIT: wiem ze to glupi pomysl bo waga takiego zestawu to blisko polowa tego ile wazy ta Katana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Faktycznie, jeden pakiet waży ponad 800gr ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 i jak , wyszło coś z tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Właśnie wróciłem z wakacji i wracam do myślenia co dalej. Jak zrobię jakiś ruch to opiszę co, za ile i czy to miało sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jako że męczyłem Kolegów w/s silnika, informuję, że postanowiłem zmienić napęd. Funtanę napędzi prawdopodobnie AXi 5325/20 @8s. Jeśli tak się stanie opiszę tu wrażenia - na wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgodnie z obietnicą, krótki opis "wrażeń" i filmik z lotów poniżej: http://www.sgm.siedlce.pl/index.php/modele/585-modelefuntana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi