Skocz do zawartości

Co sądzimy o RC Skorpion

kareks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robie zakupy w tym sklepie i jak na razie nie maiłem problemów z komunikacja ale wole jednak zadzwonić, jak dla mnie nieszczęściem polskich sklepów jest to że ni emożna płacić karta kredytowa a przelewy docieraja nawet 7 dni ( nie wiem jak ale ostatnio podobno tak było) i stąd duże opóźnienia. Szkoda że towar nie jest rezerwowany w chwili dokonywania zamówienia ostatnio był cały towar jaki chciałem ale jak po 7 dniach doszło do wysyłki to juz pary rzeczy nie było (po co więc monitornig stanów magazynowych). Jak dla mnie ogólnie dobry sklep chyba z najlepszym wyposażeniem i gama towarów u nas w kraju.

Pozdrawiam

Arek K

Opublikowano

Sklep jest dobry. Szybko i sprawnie załatwiają zamówienia. Ostatnio zamawiałem balanser. W poniedziałek po południu złożyłem zamówienie i wpłaciłem pieniądze a w środę miałem już paczkę u siebie. Kontakt jest możliwy praktycznie tylko telefonicznie. Maile o ile w ogóle czytają, to odpisują na nie bardzo rzadko. Spróbuj do nich zadzwonić i na pewno uda Ci się wyjaśnić sprawę. Powodzenia :)

Opublikowano

Robiłem kilka razy zakupy w tym sklepie i nigdy nie miałem powodów do narzekań.

Przez telefon zawsze łatwiej jest się dogadać gdy coś nie gra- zamówienia też jest wygodnie uzgodnić telefonicznie, pozwala to uniknąć wielu nieporozumień.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Składałem raptem jedno zamówienie z rok temu, ale wrażenia bardzo pozytywne. Towar, który był na stanie został wysłany od razu, brakujące pozycje zostały dosłane na koszt sklepu po kilku dniach. W pierwszej paczce był wykaz co z zamówienia zostało wysłane, a czego brakuje. Oczywiście przy składaniu zamówienia wiedziałem czego nie ma na stanie, bo sklep pokazuje dostępność towaru.

Opublikowano

Witam !

Zdecydowanie polecam, zaoptruję się w tym sklepie od kilku lat, znam personel, ludzie godni zaufania i fachowcy. Tylko w przypadku jeśli czegoś nie mają kupuję gdzie indziej.

Pozdrawiam

Leszek

Opublikowano

Dołączam się do Leszka . Mam to samo zdanie.A jak czegoś nie ma to zaraz jest.

Również od kilku lat znam chłopaków ze SKORPIONA zaopatruję się bezpośrednio

A Beginner jak widać początkujący więc może coś niedopatrzył Z mailem różnie bywa ale telefonicznie załatwisz tam wszystko ,łącznie z cierpliwymi odpowiedziami na głupie pytania-----------fakt autentyczny --dzwoni koleś i pyta czy z outrunnerem będzie współpracował system dymu sullivana--niezłe co??? :oops:

Opublikowano

Ja zaopatruje się w rcskorpionie regularnie, podobnie jak w perfecthobby. W obu sklepach nigdy nie zdarzyły mi się jakiekolwiek problemy. Zwykle w rcskorpionie załatwiam wszystkie wątpliwości przez telefon i zawsze wszystko daje się bez problemu wyjaśnić. Jedyny minus tego sklepu to okresowe urlopy i kilkunastodniowe wstrzymanie wysyłek, np. teraz :(

Opublikowano

Ja do rc.skorpion.pl nic nie mam.Podobnie jak inni też się tam zaopatrywałem i nadal sie zaopatrywam w części modelarskie :)

Jedyny minus tego sklepu to okresowe urlopy i kilkunastodniowe wstrzymanie wysyłek, np. teraz

No to jednak jest mały minusik no ale jak każdy człowiek i sklep musi miec odpoczynek :)

Opublikowano

Podzielam opinie ,że RC Skorpion to fachowy sklep.

Czasami robie zakupy na miejscu ,czasami zamawiam.

Nigdy nie miałem problemu ,a przy okazji można liczyć na naprawdę fachowe doradztwo .

Dla mnie to czołówka polskich sklepów RC.

Oby tak dalej.

Dlatego podzieliłem wątek ,bo ilość opini pozytywnych jest przytłaczająca . :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Też podzielam opinie z jednym wyjatkiem raz zamówiłem przedmiot którego aktualnie nie mieli na stanie ale telefonicznie miał byc w przeciągu 2 tygodni następnie do końca miesiąca, potem było że juz jest tylko jeszcze nie odebrali paczki potem było że za tydzień,...etc. W efekcie po 2 miesiącach czekania wycofałem zamówienie.

Opublikowano

Ja mam same pozytywne opinie o tym sklepie czasami robię zakupy przez internet a czasami jadę specjalnie do Lublina po części przy okazji zwiedzam też inny sklep modelarski. Co do fachowości obsługi to jest to 100% racja sprzedający doradzi pomoże w doborze bardzo sobie chwalę ten sklep i pewnie dłuuuugo będę robił w nim zakupy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to i ja dopiszę się tutaj jako kolejny zadowolony klient tego sklepu.

Wczoraj towar zamówiony ok. godz. 15.00, a obecnie paczka jest już w moich rękach :jupi:

Dodam tylko, że dystans dzielący sklep od miejsca odbioru przesyłki to ponad 500 km.

Pełen profesjonalizm...Jedyny minus tak dobrej i szybkiej obsługi, to taki że pewnie przez to nie obejrzę spokojnie meczu Polska - Austria, bo w paczce przyszedł Artexowy Extrim i coś tak czuję, że chyba nie oprę mu się i zacznę go składać (chociaż kilka elementów) :rotfl:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja na razie się dopiszę co do moich wrażeń, czekam na paczkę. Troszkę ciężki jest z nimi kontakt, i dzwoniąc można się nabrać na "sekretarkę" :| Ale ceny biją większość sklepów, przynajmniej akumulatory i węgiel mają tani... Duży zakres "sprzętu modelarskiego". Jak już się dodzwonimy miło nas przywitają i całe zamówienie może ulec poprawce. Brak dostępnego towaru starają sie uzupełnić w ciągu tygodnia, ja czekam na akumulatory od soboty, i póki co zamówienie tylko ma status przyjęte, chociaż pieniążki już poszły... Gdzieś się doczytałem ze wysyłają to co dostępne a potem to czego nie było, ale nie mogę tego znaleźć i nie potwierdzam. Mam nadzieje że dobrze zapakują te delikatne rzeczy, bo niestety wysyłka pocztą :roll: Ogólnie sklep jest dobrym sklepem mogę go polecić tylko ten kontakt nie ciekawy. :wink: (zobaczę jak wrażenia po przyjściu paczki)

EDIT: Dodam od siebie, jeśli nawet w tytule podamy numer zamówienia a przelejemy pieniądze z czyjegoś konta (gdy konto w sklepie mamy na siebie założone) to będą mówili ciągle że przelew nie dotarł. Ja mam taki problem teraz, pieniążki poszły w poniedziałek (podejrzewam że doszyły już dawno) i czekam czekam aż zadzwoniłem do nich z pytaniem o pakiet i tak jezscze kilka pytań... doszło do rozmowy o przelew, i pan mówi że nie ma przelewu (sprawdzał pod moimi danymi), ja mówię dziwnie to wygląda... Ale przecież byłem na tyle mądry że nie poinformowałem sklepu o tym że pieniądze będą z konta taty, wysyłam szybko maila w piątek... Sklep nie odpowiada w sobotę więc próba dodzwonienia się, telefon odłączony... I muszę czekać do jutra, a miałem nadzieje na to że uda mi się wziąć coś do babci na 3dni do majstrowania. Więc UWAGA: jeśli przelewacie z czyjegoś konta to czy w temacie podacie numer zlecenia czy nie, nie ma to znaczenia zawsze podawajcie dane osoby która przelewa. Po czym się domyśliłem :?: A no po tym że jak dzwoniłem raz i pytano mnie o nazwisko o tym samym nazwisku zamawiały jezscze 3 osoby :mrgreen: (to co napisałem nie jest pewne, ale bardzo prawdopodobne, potwierdzę to w poniedziałek jeśli się dodzwonię)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.