dyra63 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Gratuluje modelu i udanego oblotu -jak długie potrzebne są te śruby M-3?Poszukaj imbusowych, bo te zawsze są produkowane w minimum 8 klasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Byłem - lipa, max to 3 x 50 czyli za mało. Potrzeba ok. 62mm pod łbem. Kupiłem szpilkę gwintowaną. Gorsza kwestia jest taka że po zmieszczeniu, stockowy tłumik blokuje skok podwozia i raczej pierwsze lądowanie go wyłamie lub wygnie. Powiedzcie - z tego co kojarzę silnik dwusuwowe mają dobieraną pojemność wydechu? Jeśli tak to ani Pitts ani skrócenie stockowego raczej nie pozwoli uzyskać pełnych osiągów silnika... Czy się mylę? Pytanie: poszukuję śmigła drewnianego 14 x 6 i nie Bambuli, bo ponoć słabawe osiągami. Biela zaczyna się od 15 cali, Xoar ma skok 8. Jakieś propozycje? Ewentualnie 13x8 wchodzi w grę choć wolałbym jednak 14 cali bo macha jest wielka. PS. właśnie imbusowych szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Są bardzo ładne drewniane smigła typu vintage. Mam akurat 14x6 - nie jestem pewien skoku. Śmigło pożyczyłem chyba Krankorowi do jego projektu. Wygląda tak samo jak przy Fokkerze E.III , który ktoś z tego forum wystawił na sprzedaż w ogłoszeniu pare dni temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Model Partner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Dzięki Wojtku za namiary. Masz jakąś opinię na temat śmigieł brandowanych Model Partner? Bo jest 14 x 6 w cenie 19,00 zł i coś podejrzanie tanio Nie żebym marudził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Testowane przez kolegę w Extrze z Pilota.Nie było uwag .Sam mam takie 16x8 ale jeszcze na nim nie latałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi