idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Witam ! Nie wiem za bardzo gdzie i jakiej szukać ... Potrzebuję zakupić przyczepę samochodową, tanią i o minimalnych wymaganiach (bez plandeki i innych pierdół bo to sam mogę potem dorobić). Może być w stanie kiepskim byle jeździła. Potrzebna do przewożenia modeli + paliwo, skrzynka itp. Patrzyłem na allegro i są za 1500 czy 2500 zł, ale domyślam się, że można kupić dużo taniej, ale nie wiem gdzie szukać. Nie planuję wielkiej inwestycji bo to nie przyczepa na "holidaya" a do przewożenia modeli 10 km dalej na lotnisko Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję ! Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Trudno znaleźć taniej w "normalnym" obiegu. Chyba najlepiej kupić "SAM"a W zasadzie wystarczy tabliczka znamionowa, dowód i tablice. Sam szukam takiej i w zasadzie klops. Łatwiej dostać skasowanego brenderupa bez papierów niż kwity... W castoramie są tanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 No tak .... kompletnie zapomniałem o kwitach Kolejny problem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Najtaniej wychodzi nowa z marketu - niestety, Czekanie na okazje może trwać wieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 a ile taka nowa z marketu i co dalej ? rejestracja itp. ? Sorki za laickie pytanie, ale nie mam pojęcia jak do tego podejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Przekalkuluj czy nie opłaca Ci się wypożyczać takiej przyczepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 nie bardzo ... Ojciec kupuje nowe auto i skończy się syfienie benzyną, nitrometanem itd. a swojego auta w PL nie posiadam. Najbliższa wypożyczalnia 40 km dalej więc wąpię by się opłacało. Myślałem, że się uda wyhaczyć jakąś przyczepę za max. 1000 zł i zadokować na działce na urlopowe latanie. Swoją drogą ta przyczepka ma mieć swoją przyszłośc bo modele będą coraz większe jak się trafiło lotnisko z prawdziwego zdarzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/auto-i-garaz/przyczepy/przyczepa-ze-stelazem-165-x-112-x-32-cm-do-samochodu.html 1700 złotych prawie. Przykładowo na orlenie wypożycza się przyczepę za coś około 40zł za dobę. Przy tej cenie to będą 42 wyjazdy na lotnisko. Ale jak nie masz w pobliżu takiego miejsca to nie ma tematu, chyba, że od sąsiada A może box na dach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 raczej zeszrotowana przyczepa za 500 czy 800 zł byle się dało zarejestrować jak się nie da znaleźć to i nową kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Tak sobie myślę, że zamiast przyczepy kup sobie auto, za 1700zł będziesz miał jakieś Uno, albo felicię... Całkiem sporo tego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 to żart ? wpakuj w Uno itp. model ponad 2 metry rozpiętości wracając do tematu .. szukam przyczepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Nie żart, popatrz na allegro co masz w tej cenie do wyboru do koloru. Jak uno za małe to sobie znajdź coś innego . Samochód to zawsze lepsza mobilność i niezależność niż samej przyczepy. Ale już nie nalegam Przyczepy na allegro też są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 No wiem wiem i dzięki Robert za podpowiedź, ale nie będę kupował, ubezpieczał i robił przegląd auta by sobie model przewieźć 10 km na lotnisko a w PL bywam co prawda raz w miesiącu na 10 dni, ale chyba i tak się nie opłaci ? Przyczepę musisz kupić zarejestrowaną (znaczy z papierami) inaczej legalizacja jej będzie kosztowała więcej niż nowa przyczepa. Dzięki za słuszną uwagę bo właśnie podobnej oczekiwałem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Robert w zasadzie ma rację...taka Vectrę/ Astra I kombi z gazem to ideał na lotnisko,w cenie przyczepy kupisz o wiele praktyczniejszy pojazd który można wykorzystać i do innych celów... Ja tam zakupiłem Sharana aby komfortowo i bezpiecznie jeżdzić na lotnisko i wozić modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Ok, to może kolejny nietuzinkowy pomysł. Skoro to tylko 10km to może rower i przyczepka rowerowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 no chyba se bekę ze mnie robicie nie szczędzę pieniędzy, ale i nie chę być zbyt rozrzutny w tym zakupie jak to ma być w ściście okreslonym celu. Rafale .. auto odpada bo żyję w UK większość czasu i nie mam ochoty się pierdzielić. Pawle ...i chyba tak zrobię tym bardziej, że ma się nadać nie do kartofli a do modeli a na najbliższe lata przewidziane około 3.2 metra rozpiętości i z 10 kg wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Po prostu przemyśl wszystko dokładnie. Zamknąłeś się w tym pudełku z etykietką "przyczepa"... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 bo ma być przyczepa a nie auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Ja w pracy zawsze pytam gościa, jaki ma problem, a nie co chce żebym zrobił. Jest 50% szans, że zaproponuję mu lepsze rozwiązanie niż to co sam wymyślił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 .. a ja w pracy pytam co chce mieć wykonane a nie co mogę mu wykonać zamiast bez urazy .. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi