Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni koledzy

Chciałby prosić was o pomoc w uruchomieniu i funkcji sprawdzenia zasięgu aparatury Hitec Aurora 9.

Samo postępowanie jest opisane w instrukcji, jak i w wątku:

http://pfmrc.eu/index.php?/topic/13087-aurora-9-pojawi%C5%82a-si%C4%99-instrukcja-po-angielsku/page-22?hl=%2Baurora+%2Btest+%2Bzasi%C4%99gu&do=findComment&comment=153728

(...)
Funkcja sprawdzania zasięgu aparatury.
(...)
Jak korzystać z funkcji redukcji mocy nadajnika.
a. Wcisnąć i przytrzymać przez 3 sekundy przycisk umieszczony na module radiowym nadajnika. Kontrolki LED, niebieska i czerwona zaświecą się i rozlegnie się pojedynczy sygnał dźwiękowy. Należy zwolnić przycisk. Od tego momentu przez 90 sekund tryb pracy nadajnika ze zredukowaną mocą będzie włączony.
b. należy oddalić się z nadajnikiem na odległość około 100 stóp (30 m) od pozostawionego w bezpiecznym położeniu modelu, sprawdzając skuteczny zasięg działania aparatury.
c. W celu wyłączenia trybu pracy nadajnika ze zredukowaną mocą, przed upływem 90 sekund od jego włączenia, należy powtórnie nacisnąć przycisk umieszczony na module radiowym nadajnika.

Postępuję wg podanego opisu:

1) włączam nadajnik i przechodzę w stan nadawania, na module Spectra świeci sie w tym czasie  czerwona dioda - światło ciągłe,

2) włączam odbiornik (wszystko działa na tz etapie poprawnie),

3) na module Spectra (w nadajniku) wciskam i trzymam przycisk link do czasu, gdy pojawi się pojedynczy dźwięk.

Jedyne co uzyskuję po kroku 3 - to przejście aparatury (nadajnika) w stan bindowania (lub mam takie wrażenie - elementy wpięte w obiornik nie reagują na sygnały z nadajnika).

Wyłączenie i ponownie włączenie nadajnika i odbiornika nie zmienia tego stanu. Wszystko zaczyna pracować poprawnie dopiero po ponownym zbindowaniu układu.

Czy ktoś może zasugerować, gdzie robię błąd? 

Pozdrawiam

Piotr T.

Opublikowano

Nie możesz trzymać wciśniętego przycisku w module dłużej niż 3sekundy. Po trzech sekundach zwalniasz przycisk i obie diody; czerwona i niebieska zaczynają razem migać i z modułu wydobywa się przerywany sygnał dźwiękowy. Trwa to 90s i w tym czasie moduł nadaje ze zmniejszoną mocą, następnie miganie i pikanie ustają, zapala się światłem ciągłym czerwona dioda i moduł nadaje ze nominalną mocą. Jeżeli przytrzymasz wciśnięty przycisk w module za długo to przejdziesz w tryb skanowania; błyska niebieska dioda, a po zakończeniu skanowania niebieska dioda świeci światłem ciągłym.

• Lubię to 1
Opublikowano

Nie możesz trzymać wciśniętego przycisku w module dłużej niż 3sekundy. Po trzech sekundach zwalniasz przycisk i obie diody; czerwona i niebieska zaczynają razem migać i z modułu wydobywa się przerywany sygnał dźwiękowy. Trwa to 90s i w tym czasie moduł nadaje ze zmniejszoną mocą, następnie miganie i pikanie ustają, zapala się światłem ciągłym czerwona dioda i moduł nadaje ze nominalną mocą. Jeżeli przytrzymasz wciśnięty przycisk w module za długo to przejdziesz w tryb skanowania; błyska niebieska dioda, a po zakończeniu skanowania niebieska dioda świeci światłem ciągłym.

Dzięki Andrzeju 

Po twojej wskazówce zadziałało poprawnie.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.