Rometowiec007 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1331363&page=55 Fotka-217, 190 Edit Widzę, że numery fotek się zmieniają więc skopiowałem te na których dobrze widać mocowanie skrzydła, kołki z przodu i dwie śruby na spływie thumb-DSC04756.jpg thumb-DSC05161.jpg thumb-DSC04971.jpg Polecam przeglądnąć cały temat, jest w nim wszystko co potrzebne przy budowie Bird of Time Ok dzięki tylko Bird of Time to nie Bird of Time. Mój jest czeskiego wydania a ten na RCGrups pewnie wydania swojego. W moim przed natarciem jest kabinka a na fotkach jest wręga. U mnie skrzydło opiera się na tej wrędze. Stare rozwiązania okazują się najlepszymi, nie będę kombinować i po prostu zrobię mocowanie na gumie i tyle. Kupiłem aerograf z OBI za 50zł. Cena dość niska ale już próbowałem na rozcieńczalniku i maluje! Mam pytanie czy lakier do parkietu którego użyłem zastępuje podkład? Można od razu na to malować kolorem?Mam do wyboru: jasno niebieski, zielony lub niebieski. Mam dylemat który wybrać by później nie żałować że kolory do siebie nie pasują. Dajcie proszę przykłady kolorystyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ale z mocowaniem skrzydła u Ciebie też nie powinno być problemu. Wklejasz tylko dłuższy kołek i pod kątem i powinno być ok. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Już zostawmy ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 No i jak tam są jakieś postępy, czy narazie świąteczny postój?? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 U mnie nawet w święta postoju nie ma tylko nie ma kiedy zrobić zdjęć. Dziś malowałem pierwszy raz aerografem i wyszło według mnie b . dobrze. Musiałem kilka razy czyścić dyszę ponieważ farba była nadal za gęsta i za każdym razem mocniej rozrzedzić. W końcu było ok. Nie powiedziałem na jaki kolor padło. Najpierw próbowałem na zielonym bo taką farbę miałem ale nie chciała się rozrzedzić (zły rozcienczalnik) później znalazłem jasno niebieski i tym pokryłem kadłub. Bez jednego zacieku. Jak będzie potrzeba to jutro druga warstwa. Oczywiście zdjęcia jutro podeślę ponieważ kadłub schnie w garażu. Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No to czekamy. Ja nabyłem w końcu Birda tylko że z zestawu KIT no i chciałoby się już robić, ale ze względu na to że to mój pierwszy KIT to jeszcze chwilę potrwa zanim się za to zabiorę Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Można używać jako lustro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Fajnie Wyszło na przyszłość zabezpieczaj wkłady bowdenów przed farbą bo farba może je blokować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No właśnie o tym zapomniałem No to czekamy. Ja nabyłem w końcu Birda tylko że z zestawu KIT no i chciałoby się już robić, ale ze względu na to że to mój pierwszy KIT to jeszcze chwilę potrwa zanim się za to zabiorę Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Pokaż jak wygląda ten kit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No i oczywiście plany. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No nie jest źle. Zamawiałes z strony co podałem link? Jutro rano będzie kadłub prawdopodobnie już suchy i będzie można coś już powoli działać np zakładanie serw i wklejanie kołków. Jako następne planuje zrobić stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zamawialem na stronie Modelarski.pl Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Takie będą kolorki. Zgadnijcie od czego jest to drugie skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ehawk 1500 . A kolorki spoko Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 No brawo, to ehwak 1500. Kadłub od niego jest już skończony a skrzydła na etapie szpachlowania. Dostałem ten zestaw na święta od rodziców. Niestety na czas świąt zabrano mi stół z piwnicy na którym dotychczas pracowałem ale już jest z powrotem . Widziałem kiedyś na forum o stojaku na model z rurek. Mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak to wygląda ponieważ przydałoby się taki wykonać by nie niszczyć lakieru Birdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Pokaż kadłub od ehawka Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Całkiem ładny. A uszy do Birda już masz?? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jeszcze do tego nie doszłem ale następne to będą uszy. I tutaj pytanie, żebra dopasowywać każde z osobna czy do każdego wymiaru robić szablony ze sklejki i blok? Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam. Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Robiąc szablony według mnie będzie dokładniej ale i wolniej, a lepiej żeby było dokładnie niż szybko to może lepiej zrób te szablony. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi