Vesla Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 Dzisiaj dzień zabawy z żywicą. Robię maskę silnika. Dwie warstwy tkaniny 35g/m2. Pojedyncza warstwa rozchodzi się w rękach ☺. Żywica mieszana 1:1. Całkiem fajnie się nakładała i przez cały czas nie miałem problemów z gęstnieniem żywicy. Model maski (kopyto) wypastwowałem pastą z woskiem i do boju. Jeszcze nie wiem czy lubię bawić się żywic, zobaczymy jak zdejmę maskę z formy.
poharatek Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Dwie warstwy tkaniny 35 g/m2 to mało... Żeby laminat był jako tako sztywny, to w sumie powinno tam być 180 - 200 g/m2 szkła - czyli 5-6 warstw takniny 35 g/m2. Inaczej będziesz miał wiotką folię, a nie laminat. Możesz mieć też problem ze zdjęciem z formy. Mogłeś sobie z tym poradzić wklejając dodatkowy klocek w miejscu, gdzie będzie wychodził wał silnika i nie laminując tam,
magilla Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Marcin ma zdecydowaną rację. Dla mnie minimum to 3x48g/m2 i to robiac takie coś na formie negatywowej. Jak mozesz to dorzuć jeszcze kilka warstw bo nic z tego nie będzie.
Vesla Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 Panowie, w myślach mi czytacie. o to chciałem zapytać. Właśnie zdjąłem maskę. Trochę to trwało ale zeszła. Delikatnie podważałem od środka tępym zaokrąglonym nożem i ogrzewałem suszarką. Z boków jest miękka jak butelka pet, ale sprężysta i powraca do kształtu po ugięciu. Przód ma 4 warstwy i jest sztywny. Ale jutro założę kolejne dwie warstwy. Na obecną chwilę masa maski wynosi 17g. 1
poharatek Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Daj co najmniej 3 warstwy. Weź pod uwagę, że będziesz potem jeszcze to mocno szlifował. (Jeśli będziesz to robił w domu - odbierz od reszty domowników pisemne oświadczenie, że Cię nie zlinczują Szlifowany laminat pyli jak jasna cholera...)
Vesla Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Opublikowano 4 Marca 2016 Dzięki Marcin, już drukuję stosowne dokumenty. :-) Chociaż i tak zastanawiam się jak oni czasami wytrzymują z moim hobby. :-)
Patryk Sokol Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Czy ta żywica nadaje się do laminowania? 1
Vesla Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Na opakowaniu jest napisane, że tak. Można laminować.
Patryk Sokol Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 I miesza się w proporcjach objętościowych 1:1?
poharatek Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 To to jest: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/MATERIALY-DO-BUDOWY-MODELI/Kleje-wypelniacze-i-inna-chemia-modelarska/Zywice/ZAP-PT-41-4-fl-oz-118-ml-Z-POXY-Finishing-Resin.html Pewnie jakiś wypełniacz razem z utwardzaczem jest, żeby mieszało się w proporcjach objętościowych 1:1. @ Wiesiek, jakby CI się laminowanie spodobało, to na przyszłość polecam jakąś żywicę l285, ostatnio używałem takiej i jestem zadowolony z efektu: http://rcpro.pl/product-pol-2430-Klej-Zywica-Epoxydowa-do-laminowania-L285-100-40g.html Będzie lżej i troche taniej;)
Vesla Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Miesza się 1:1. Co do innych żywic to będę musiał zamawiać. W sklepach kiepski wybór. Ale już mi się technika podoba. Tylko z warsztatem kiepsko, miejsca brak na takie wariactwa. Laminowałem na podłodze w kuchni. ☺
Vesla Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Maska zdjęta z formy. Oczywiście wróciła na formę do czasu całkowitego utwardzenia. Waga maski 35g. Boczne ściany po 4 warstwy, dół maski 5 warstw, przód 7 warstw. Jutro pierwsze szlifowanie. BTW czym szpachlujecie takie laminaty? Szpachlówka samochodowa?
magilla Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Kup sobie paski rowingu weglowego. Takie cos nie kosztuje duzo a mozna zrobic nim fajne zbrojenie takich cienkich laminatow.
poharatek Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Ja do szpachlowania plastików/laminatu używam szpachlówki Novol Finish i Uni (ale to chyba każda samochodowa chemoutwardzalna się nada).
Patryk Sokol Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 To zabrzmi dziwnie, ale ja małe nierówności w kompozytach łatam cyjanoakrylem i sodą oczyszczoną (taka ze sklepu spożywczego). Działa to tak, że sypie się sodę w nierówność, i kropi cyjanoakrylem. Reakcja zachodzi momentalnie (trzeba uważać, żeby się nie poparzyć). Taka skorupa jest bardzo przyczepna, dobrze się szlifuje i daje się polerować.
marek rokowski Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Wieśku, a czemu maska z góry nie jest półokrągła?
Vesla Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Opublikowano 6 Marca 2016 Kupiłem szpachlówkę samochodową. Co do maski, hmm. Gdzieś mi to uciekło. :-( A tak naprawdę to martwię się o miejsce na silnik. Maska jest wąska i powinien wejść tam na styk. Gdybym zrobił jak w oryginale było by ciasno. Maskę robię po to aby nie było widać silnika.
Vesla Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Opublikowano 9 Marca 2016 Maska zrobiona. Wyszło 30g. Otwory powycinane. Maska będzie wsuwana na część dziobową. Oczywiście wiele z części dziobowej nie zostanie. Pod maską będzie silnik i ESC. Powietrze będzie wylatywać z tyłu maski przez "skrzela". Widać to na ostatnim zdjęciu. W oryginale było podobnie.
marek rokowski Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 a gdyby tak zosatwc tylko 4cm z przodu w postaci laminatu a reszta arkusik epp? 30gram to sporo.. połowa wagi silnika...
Vesla Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Myślałem nad tym. Ale taką maskę dorabianą będzie widać. Chcę żeby była w jednym kawałku. Do jastrzębia musiałem dodać 40g pod silnikiem. Może tutaj wystarzy masa samej maski. Zresztą do końca jeszcze daleko i kto wie może zmienię plany. Maska nie jest elementem nośnym można zmienić.
Rekomendowane odpowiedzi