mgr Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Czajka bis wspomniana wcześniej została w końcu oblatana. Film z oblotu tutaj: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Przy projektowaniu i budowaniu innych modeli nie zapominamy o kontynuacji idei modeli "easy?". Powstał model przepięknego szybowca przedwojennego WOS-2 powstałego na bazie CW5bis Wacława Czerwińskiego.Szybowiec CW5bis/35 doczekał się ciekawej modernizacji w warsztatach Wojskowego Obozu Szybowcowego w Ustianowej Górze. Charakterystyczna rzeczą było zastosowanie nowego usterzenia poziomego. Zamieniono płytowe na ster ze statecznikiem. Zmieniono jeszcze parę innych rzeczy łącznie z malowaniem i polerowaniem całego szybowca. Otrzymał oznaczenie WOS-37 "Splett" (SP-994). Pierwszy lot odbył się w 1937 roku. Zbudowano drugą kopię (WOS-2) i zarejestrowano SP-842. W sierpniu tego samego roku (1937) WOS wziął udział w 5 Mistrzostwach Polski w Inowrocławiu, a rok później na 6 Mistrzostwach Polski w Masłowie (Kielce). 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Budują się dwa Zefiry 4, troszeczkę ponad wymiar "easy", ale w tej filozofii? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Lekki postęp prac nad moim egzemplarzem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Jeszcze jeden model.... budowa trwa już siedem lat, czas na jej zakończenie?. Rozmiar "easy" i troszeczkę wycieczka w półmakietę. CWJ bis "Skaut". Stan na dzisiaj. http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=57&t=915&start=80 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pepcio Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Model naszego kolegi "milo" został dzisiaj przez niego oblatany! CWJ bis "Skaut" w powietrzu! Nie wytrzymałem i musiałem za niego pochwalić się. Myślę ,że mi wybaczy. Model jedyny i nie powtarzalny. Dobry kierunek obrał "milo". Zalatuje myszką! Taki retro. Skaut oblot - YouTube 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W całej masie nowych kompozytowych modeli takie urzekają najbardziej. Ciekawe kształty, odsłonięte drewno.. Pięknie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Gratulacje, piekna Polska maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Tym razem samolot. Ma być holownikiem dla naszych "easy". JAK-12A, w barwach Aeroklubu Elbląskiego SP-AAO. Budowa powoli dobiega końca, może pod koniec października będzie oblot. Więcej na adw /http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=80&t=1860/. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pepcio Opublikowano 9 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Powstała kolejna Czajka bis. Szczegóły na ADW forum. Autorem jest nasz kolega Stefan. Myślę ,że nie będzie miał mi za złe jak pochwalę się za niego, jego modelem w moim temacie.? Nowością jest modernizacja w postaci własnego napędu. Model wykonany bardzo starannie i realistycznie. Czekamy z niecierpliwością na jego oblot. Powodzenia.? 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi