idfx Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Przecież łatwiej zrobić mix SW z gazem albo "dopasować" kąty niż prawidłowo wyregulować model .. bo to tylko model i nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Po to masz Taranisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 kheh .... uwierz mi, że z miksami mam tyle wspólnego co z pływaniem łódkami różnicowość lotek i eksperymentalnie lekkie wspomaganie lotki / kierunek i tyle. Zamiast robić mix do gazu wolałem eksperymentalnie dopasować skłon silnika ... Po co mi generować zbędne opory ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Kilkanaście godzin przeznaczonych na regulacje modelu, odpłacone zostanie czystą przyjemnością lotu, jaka może zafundować na ten model. Jakoś tak mi bardziej odpowiada, niż robienie protez elektronicznych w radiu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Święte słowa .... elektronicznie można podkręcić i ulotnić każdy pokrzywiony model, ale niech on teraz wykona prawidłowo każdą figurę w każdą stronę .. Powodzenia Gwarancja, że z żadnej nie wyjdzie planowo i prawidłowo a już sukces jak ją prawidłowo rozpocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Wiem ☺ od razu wyczułem sarkazm. Z mojej strony było to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Lubię, kiedy mnie ktoś tak karci jak cZyNo (Atak starego wygi z górnego pułapu, tak na tym forum zabija się większość wątków. Ja wiem, laubzega, japonka, kiedyś to były czasy, chłopcze, co ty możesz wiedzieć i tym podobne.) "Odnoszę wrażenie że również nie do końca zrozumiałeś to co pisałem oraz nie do końca wiesz co się dzieje z modelem po zmianie ŚĆ (bo pewnie nie robiłeś takich zmian)" Skąd ta pewność? Może jestem pilotem i znam temat z prawdziwego lotnictwa? Lubie takie jasnowidztwo na tym forum. "Poz tym kolejny kwiatek to Twoje stwierdzenie "środek ciężkości w samolotach nie jest stały, ma zakres skrajne przednie, skrajnie tylne" - nie jest tak? Nie wspomniałem słowem o skrajnie dopuszczalnym ść, który nie jest tutaj żadnym istotnym elementem, bo rozmawiamy o tym, czy sensowne jest przesuwanie w trakcie lotu środka ciężkości. "Jak wiesz pisz- jak nie wiesz-nie pisz. Lepiej latać w samotności i poznawać model. A to co jest napisane w tym artykule odkryjesz sam latając modelem." Takie moralitety możesz głosić swojemu kółku wielbicieli, na mnie to nie robi wrażenia niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Temat juz rozpracowywany ale nie zyskal zadnej popularnosci pomimo pewnych malych plusow. Tutaj masz linka do Alesa Zapletala, jednego z najbardziej znanych i uznanych projektantow modeli F3A na swiecie: http://azgravity.webz.cz/index1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Czyli nawet poważni konstruktorzy lubią kombinować. Nie jest źle. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 film ukazujący jak to działa w realu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corsair LZ Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Koledzy! Wyszła wam przepychanka słowna, a je cieszę się że cytowano kilkukrotnie FMT. W Empiku w moim mieście to już bardzo nieliczne z obcojęzycznych czasopism, które jest dostępne, reszta to kubki i długopisiki. Widać, kilku z nas kupuje. Zostanie tylko apple-store???????? A jak wtedy sięgnąć na zakurzoną półkę, bo coś tam kiedyś było w temacie? To aż boli! Bardzo boli!!! Może jakaś zorganizowana akcja z naszej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi