Skocz do zawartości

Dynamiczny zmieniacz środka ciężkości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież łatwiej zrobić mix SW z gazem albo "dopasować" kąty niż prawidłowo wyregulować model .. bo to tylko model i nie ma sensu ;)

Opublikowano

kheh .... ;) uwierz mi, że z miksami mam tyle wspólnego co z pływaniem łódkami ;) różnicowość lotek i eksperymentalnie lekkie wspomaganie lotki / kierunek i tyle. Zamiast robić mix do gazu wolałem eksperymentalnie dopasować skłon silnika ... Po co mi generować zbędne opory ?

Opublikowano

Kilkanaście godzin przeznaczonych na regulacje modelu, odpłacone zostanie czystą przyjemnością lotu, jaka może zafundować na ten model. Jakoś tak mi bardziej odpowiada, niż robienie protez elektronicznych w radiu.

• Lubię to 2
Opublikowano

Święte słowa .... elektronicznie można podkręcić i ulotnić każdy pokrzywiony model, ale niech on teraz wykona prawidłowo każdą figurę w każdą stronę .. Powodzenia :) Gwarancja, że z żadnej nie wyjdzie planowo i prawidłowo a już sukces jak ją prawidłowo rozpocznie.

Opublikowano

Lubię, kiedy mnie ktoś tak karci jak cZyNo (Atak starego wygi z górnego pułapu, tak na tym forum zabija się większość wątków. Ja wiem, laubzega, japonka, kiedyś to były czasy, chłopcze, co ty możesz wiedzieć i tym podobne.)

"Odnoszę wrażenie że również nie do końca zrozumiałeś  to co pisałem oraz nie do końca wiesz co się dzieje z modelem po zmianie ŚĆ (bo pewnie nie robiłeś takich zmian)"  Skąd ta pewność? Może jestem pilotem i znam temat z prawdziwego lotnictwa? Lubie takie jasnowidztwo na tym forum.

"Poz tym kolejny kwiatek to Twoje stwierdzenie "środek ciężkości w samolotach nie jest stały, ma zakres skrajne przednie, skrajnie tylne" - nie jest tak? Nie wspomniałem słowem o skrajnie dopuszczalnym ść, który nie jest tutaj żadnym istotnym elementem, bo rozmawiamy o tym, czy sensowne jest przesuwanie w trakcie lotu środka ciężkości.

"Jak wiesz pisz- jak nie wiesz-nie pisz. Lepiej latać w samotności i poznawać model. A to co jest napisane w tym artykule odkryjesz sam latając modelem." Takie moralitety możesz głosić swojemu kółku wielbicieli, na mnie to nie robi wrażenia niestety.

Opublikowano

Koledzy!

Wyszła wam przepychanka słowna, a je cieszę się że cytowano kilkukrotnie FMT. W Empiku w moim mieście to już bardzo nieliczne z obcojęzycznych czasopism, które jest dostępne, reszta to kubki i długopisiki. Widać, kilku z nas kupuje. Zostanie tylko apple-store???????? A jak wtedy sięgnąć na zakurzoną półkę, bo coś tam kiedyś było w temacie? To aż boli!  Bardzo boli!!!  Może jakaś zorganizowana akcja z naszej strony?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.