Gregi Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jesień, zima - robi się wcześnie ciemno, więc postanowiłem spróbować jak się lata całkowicie po ciemku. Wrażenie ciekawe. Przy takim ascetycznym oświetleniu, trzeba skupiać się podwójnie, patrzeć na ustawienie świateł i pamiętać jak i w którą stronę się skręcało. Tym bardziej, że przy odlatywaniu przednie światła nikną. Muszę przykleić jeszcze dwa światełka na końcach lotek z tyłu skrzydła i będzie git. https://www.youtube.com/watch?v=hii15KXdgOw&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Fajnie ale musisz go "doświetlić". A tak się latało kilka lat temu w Kraśniku. Pierwszy,akrobatem lata ,jeśli się nie mylę, Darek Sobaszek a od 2.35 latam ja helikiem klasy 450. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Super i ile lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Fajnie ale musisz go "doświetlić". Tego nie zrobię, bo latające choinki jakoś mi się nie podobają i nie dają tyle adrenalinki. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Latanie nocą bez oświetlenia ciekawsze https://youtu.be/Ap5KOwL5BrI?t=503 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 No, ale oni mieli przy ognisku specjalne napoje wyostrzające wzrok i siódme zmysły. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 No, ale oni mieli przy ognisku specjalne napoje wyostrzające wzrok i siódme zmysły. ;-) E tam spoko była "cola" i pifko bez wysokich procentów , ale z oświetleniem też latamy i to zbiorowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Prawie jak bliskie spotkania 3 stopnia. Podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 A w RZW mówili żę UFO nad KIjakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Hehe, ty Włodek lepiej przyszykuj też jakiś model, żebyśmy polatali razem. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 ze trzy lata temu latałem extrimem oświetlonym RGB i z dynamicznym zmienianiem kolorów. Latanie odbywało się nad polem obok budynku wspólnoty. Ciemno było, ze hoho... Po kilkunastu minutach, ktoś mnie z tyłu klepnął w ramię i w niewybrednych słowach op... ktosia, ze mnie dekoncentruje. Po wylądowaniu okazało się, że to policjanci, których wezwali znajdujący się kilkaset metrów dalej weselnicy, bo im UFO jakieś fruwało. Popatrzyli, pośmiali się i pojechali. Kilka dni później extrim poległ na skutek kiepskiej widoczności i nieuwagi pilota. Obecnie jest drugi, który również lata w Kraśniku prawie co roku................ tak mi się przy okazji przypomniało B-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Też miałem etap nocnego latania A parę miesięcy temu wykombinowałem takie cuś dla kolegi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Tego nie zrobię, bo latające choinki jakoś mi się nie podobają i nie dają tyle adrenalinki. ;-) Każdy lubi co innego, kwestia upodobania, mi nie podobają się mrugające kropki, analogiczne jak w dużym lotnictwie. Żarówa musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Na końcu to chyba spotkałeś się z jakąś przeszkodą? Nie zauważyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 He he, z takim krzakiem do kolan. Polecam Ci polatać w zimie nisko nad śniegiem, wtedy świetnie widać łunę od samolotu na sniegu. Film nie oddaje rzeczywistości. Tylko uważaj na krzaczki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Będę latał na pewno. Zastanawiam się jeszcze nad niskim FPV nocą, ale musiałbym założyć raczej lepszy reflektor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 wystarczy kamera monitoringowa bez filtru IR i reflektor IR. Byłby czad. Kolega tak ma w quadkopterze, lata po ciemku, quada nie widać a o widzi wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi