Rodi Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Czy dobrze widze po Graupnerze doszedl jeszcze Pulsar3? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Sebastian, dobrze widzisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Nie no pozazdroscic takiej elektrowni :-) Moze sie tez kiedys dorobie:-) ,przy tylu ladowarkach to mozna i pojedynczo ladowac:-) Odpukac w niemalowane niech Ci sluzy latami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Sebastian, nie "może" a na pewno się dorobisz i nie "kiedyś" tylko lada moment. Szczerze Ci tego życzę. Dzisiaj sprawdzałem pracę zasilacza z ładowarką Pulsar 3. Ładowałem równolegle dwa pakiety LiPo 6S/5Ah prądem 25A. Zasilacz obciążył się około 13A i pracował stabilnie. Chciałbym obciążyć ten zasilacz prądem 40A ale to nie jest sprawa prosta. Przydała by się przetwornica DC/AC 48V/230V o mocy 2kW. Wtedy można by było zasilaną z zasilacza przetwornicę obciążyć halogenami 230V. Ciekawa sprawa jest natomiast z ładowarką Icharger 4010 DUO. Obniżyłem napięcie zasilacza do 40V i podłączyłem 4010DUO. W momencie podłączania ładowarki zasilacz dostał dziwnej "czkawki" ale po chwili się uspokoił. Podłączyłem na jeden kanał pakiet LiFe 4S/2,3Ah i wystartowałem proces ładowania prądem 2,3A. Natychmiast po starcie procesu ładowarka wyświetliła komunikat o przekroczonym napięciu na jednej z cel a zasilacz dostał "czkawki". Wniosek z tego taki, że mój 4010DUO nie będzie pracował z tym zasilaczem ale z zasilaczem Mean Well 24V pracuje w miarę normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Od dnia 23.12.2016 r. dostępny jest nowy soft V 2.18 do iCharger Duo.http://www.progressiverc.com/duo-updates Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dzięki Ryszard za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Daj znać czy zaktulizowaleś soft ładowarki . Dzięki Ryszard za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A coś z nim nie tak?! Daj znać. Zasiałeś we mnie ziarenko niepokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 A coś z nim nie tak?! Daj znać. Zasiałeś we mnie ziarenko niepokoju Pytanie było dlatego że lepiej się znasz na elektronice od mnie i jak by Tobie poszło bez problemu to ja też zaktualuzuje sof. Z drugiej strony zaczyna mnie to irytować te ciągle aktualizacje wszystkiego - odbiorniki, ładowarki, apartury etc. Człowiek zaczyna tego nie ogarniać Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Mariusz, jeszcze nie aktualizowałem ale w wolnej chwili na pewno to zrobię i dam znać... PS Co do aparatury to nie masz racji... Kupując Jeti DC-16 miałem jak w nazwie radio 16 kanałowe, a po aktualizacji mam 24 Jest producent i Producent.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Nowy soft umożliwia ładowanie ogniw LiHV. Aktualizacja bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Cały proces aktualizacji zajął ok 11 sekund i wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi