Marek:D Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 No rzeczywiście piękna robota Sławku, nie ma co gadać. Ja jestem ciekaw tylko jednego: waga, waga i jeszcze raz waga gotowego do lotu. PS, moja katana już wyposażona w pełni zatankowana bez mordy waży 6940g, jestem ciekaw czy Twoja będzie dużo lżejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Dzięki .Co do wagi to zapewne wyjdzie podobnie, ale nie będę płakał z tego powodu Będą latały , wątpliwości nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Wróciłem od Sławka i zainspirowany katanką zabrałem się za swój mały kombacik, który powoli sobie lepie co bym mógł ze Sławkiem troche pośmigać. W między czasie zamierzam dokończyć extrę, którą odkupiłem kiedyś od Sławka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Aktualnie szlifuję natarcie lotek (męcząca robota) i będę wykonywał szczeliny pod zawiasy oraz półki na serwa.Nie ma nawet sensu robić fotek na tym mało ciekawym etapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie kombinuj tylko dawaj zdjęcia, niech jedni się uczą,a drudzy zazdroszczą . Jednak stawiam na tych pierwszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie kombinuj tylko dawaj zdjęcia, niech jedni się uczą,a drudzy zazdroszczą . Jednak stawiam na tych pierwszych. Czyli że niby nie ma czego zazdrościć ? :wink: Żartuje oczywiście! Naprawdę wspaniała konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 W końcu skończyłem lotki i zacząłem pokrywać folią, narazie całkowicie okleiłem jedną , a drugą z jednej strony.Fiolet na zdjęciu wyszedł jaśniejszy niż w rzeczywistości. Oczywiście nie wszystko mi się podoba ale jakość przeżyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Oczywiście nie wszystko mi się podoba ale jakość przeżyję Oj Sławek, o czym Ty mówisz? Piękna robota. Chyba nie szykujesz jakiegoś grila przecież zimno i w ogóle ... :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Heh, porysowałem żelazkiem folię , widać to na fiolecie.Jutro będzie zmienione na nowe.Muszę kiedyś kupić żelazko modelarskie bo tym żony nie wychodzi idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Z takiego grila nawet najlepsza kiełbasa by nie smakowała ;D Ale tak poważnie cudo robótka, jak będzie pokryty na gotowo to dopiero będzie co podziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Sławek,te rysy postały dlatego że nie masz założonej skarpety na żelazku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 taki model aż się prosi aby go oprawić (czyt. pomalować) aerografem w jakiś ciekawy motyw graficzny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Olo, już zutylizowałem fioletowe pokrycie, jutro będzie nowe.Meloow szkoda sobie zawracać głowę malowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Przez kilka rys taka wymiana,pewnie nikt oprócz Cibie by ich nawet nie zauważył Z tym żelazkiem to chodziło mi o to że ja mam modelarskie ale skarpetkę do niego już nie. Oryginalna skarpetka mi się zużyła a że do sklepu daleko to założyłem to co miałem pod ręką czyli skarpetkę mojej córki Na takiej prowizorce jadę do tej pory,oczywiście co jakiś czas zmieniam skarpetę na nową. Może pokombinuj tym kierunku zanim kupisz to modelarskie żelazko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja mam duże żelazko więc lipa.Jutro zrobię nowe pokrycie i zobaczymy jak wyjdzie.Kupię po wypłacie wreszcie to modelarskie i będę miał z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 A może jednak? Duże żelazko,duża skarpeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Albo nawet Żonie z kuchni ścierkę zakoś i owiń żelazko, zawsze lepiej niż gołym :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Sławku patent ze skarpeta jest dobrym pomysłem nawet przy dużym żelazku. Wtedy metal nie trze o folię a w sumie o balsę i nie zostawia specyficznych wgłębień. Owszem małe modelarskie żelazko to wygoda i komfort ,ale dziury w wgłębienia w poszyciu bez skarpety też robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Prasuję zawsze przez ściereczkę albo pieluchę, jak ma być gładko do przez kartkę A4 i jest ok.Jednak tym razem chciałem doprasować nierówności i wyszło jak wyszło.Jutro poprawię. Edit: dziś rano poprawiłem pokrycie lotek i przy okazji statecznik poziomy dostał nową folę.Teraz jest tak jak powinno być czyli dobrze Okleiłem statecznik poziomy, ster kierunku nie wymaga poprawek więc zostanie jak jest.Statecznik poziomy narazie wsunięty, wkleję go na samym końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Fachowa robota, można się przeglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.