modelarz115 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jeśli nie ma się rozrusznika, to i wiertarka się nada, jednak nawet prosty rozrusznik modelarski jednak trochę kosztuje.. Odpalanie silnika wiertarką a tu rozrusznik zrobiony z rozrusznika z mini quada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotar Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Kolego Mirku, Nie ma takiego silnika jeżeli oczywiście nie jest uskodzony, którego nie da się odpalić (Czyt. uruchomić). Ja myślę,że jeżeli już zakupiłeś motorek, i te wszystkie akcesoria, to nabądź jeszcze jakiś prosty rozrusznik modelarski.Taki WASPżadnej łaski nie robi i pracować musi bo od tego jest Uruchamianie silnika za pomocą wkrętarki, wiertarki czy tokarki ( bo i o takich przypadkach słyszałem) to nie jest najlepszy pomysł. Próbowałem uruchuchamiać silniczek wiertarką.Kiedyś. Poroniony pomysł. Da się oczywiście, ale rozrusznik na pewno będzie lepszy. I od tego zacznij. Sam sie przekonasz A.C. Zgadzam się z przedmówcą - rozrusznik to podstawa. Czasami brakuje własnie tych paru obrotów/min żeby silnik zaskoczył. Dodałbym jeszcze parę kropel mieszanki z nitro wprost do gaźnika i powinno zagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Mirek, gorąco Ci kibicuję! Jak się poddasz, jesteś trąba ! Skołuj rozrusznik i jazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Tak jak pisalem wcześniej, krecilem nim z 2h a okazało się że miałem słabo głowice dokreconą, bo się balem że gwint zerwe i kompresji nie miał dokrecilem mocniej i po chwili pyrkac zaczął. Dodam że łatwo jest go przelać i mu się nie chce, sprubuj może wlać trochę paliwa w gaźnik, odepni zbiornik i pokrec parę minut, jak mu paliwo zacznie wyparowywac to zacznie coś łapać. Mam wrażenie że go tak za każdym razem odpalam. Jak nie chce pyrkac to przechylam model do tyłu i po chwili lub dłuższej zaczyna gadac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 odjaral mi dzis i to z palca , chodzil 3-4 sek , potem odkrecilem wiecej iglice i znowu sie zalal, jesli chodzi o rozrusznik to nie mam zamiaru go kupowac , tylko dla jednego silniczka , silniczek dostalem od kolegi JARECKI 720 za free.jutro ponowne proby odpalenia az do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 To już lepiej dalej palcem odpalaj bezposredni kontakt miedzy śmigłem, a odpalającym jest najlepszy. To coś jak między kierowcą a kierownicą. Kierowca zawsze niuanse czuje . I każdy kierowca to wie. I jak tym palcem wreszcie odpalisz, i "frycowe" zapłacisz, to witaj w klubie. A jak rozrusznika kupować nie chcesz, to dalej się męcz . A eraz sobie imaginuj, że jakieś czterdzieści czy wiecej lat temu prościutkich WASPów i rozruszników nie było... ale były Meteory, Rytmy Zajsy i inne podobne motorki. i wynalazki I jakimś cudem odpalało się je i pracowały I samlociki latały, autka jeździły i łodki pływały I co ważne żadnego cudownego srodka w postaci nitrometanu nie było ani super oleji też nie bylo, a motorki hulały az miło dziwięku bylo słuchać... A ty kolego Mirku problem z prościutkim WASPEM masz Zepnij się w sobie i odpal go,. nawet palcem. Albo palcem przede wszystkim Ja w Ciebie wierzę A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 A do czego tu rozrusznik ? Do 1cm silniczka ? Chyba po to żeby go ukręcić.Przesadzacie.Miałem taki silnik i palił z ręki.wymagał tylko zdecydowanego uderzenia w śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dasz radę :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 dzieki panowie , mysle ze dzis juz do mnie przemowi konkretnie, to moj pierwszy motorek , wiec nie znam wszsytkich chwytow , typu ZATKAJ GAZNIK itd, czekam az sie rozwidni , biore kawe i kanapki i ide do garazu go odpalac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 meczy mnie ciagle odkrecanie go od stolu bo zalewa sie i musze paliwo wylewac z niego, znowu nie odpala, PODDAJE SIE , juz mi sie go nie chce odpalac i marnowac pol dnia dla jakiegos chionskiego guwna , pozdrawiam wszsytkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zamiast go odkrecac po prostu odepni zbiornik paliwa i pokrec go wkretarką powoli z 10,15sek. Lub odkreć głowice i wtedy pokrec, paliwo dość szybko paruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ja ten motorek od Ciebie odkupię. Dostaniesz za niego ode mnie równowartość dobrej flaszki Wchodzisz w interes? Waspa mi w kolekcji brakuje, bo jeszcze za nowy jest, ale jak nie masz do niego zdrowia, to ja go sobie po odpaleniu na półkę postawię. Kiedys przecież tej "starości" nabierze. Jakby co to na skrzynkę proszę o wiadomość Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 nie Andrzej dostalem go wiec nie jest do sprzedania, po co mam kupowac rozrusznik skoro on od wiertarki nie chce zapalic , zlom poprostu i tyle. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 zaczol mi odpalac ale tylko z palaca , z wkretarki ani wiertarki nie chce wcale , ale jeszcze sie zalewa chyba za duzo igle wykrecal ciagle musze go osuszac zpaliwa , poziom paliwa na fula mam rowno z poziomem iglicy , wiec niewiem co nie tak robie , swieca grzeje , ladnie swieci na jasno czerwono, jak podlacze do niej kable to slychac jak skwierczy w srodku silnika, czekam az sie pakiet podladuje do grzania swiecey i ide jeszcze probowac. moze za slabo jeszcze uderzam w smiglo, uderzalem palcem ale wczesniej srubokretem bo lepiej sie krecilo , ale zniszczylem smigielko, mam zalozone APC 5,7 cala , moze zalozyc wiekrze np 8 cali zeby lepiej odpalil.? macie jakies filmiki jak to fachowo sie robi z palca ,moze przykrecanie(polozenie ) smigla ma znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Świeca ma żarzyć na jasnożółto.śmigło przykręć tak jak będzie Ci najwygodniej kręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Idę po model i za 10-15 min dodam filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 a moze nie w tą strone go kolego kręcisz.silnik pali sie w lewo patrząc od przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Grzesiek udam ze tego nie wizialem co napisale ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Coś tam nagrałem, niestety w 2 częściach i zaraz po odpaleniu w drugiej części pamięć mi się skończyła:P Trochy to na yt będzie się wysyłać to najwyżej jutro dodam filmiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 mam 3 aku (takie jak paluszki ) 1,2 v,zlutowane razem i swieca swieci sie na czerwono- pomaranczowo, tak mi sie wydaje , jasno zolto nie jest napewno, krece nim i on tak jakby chcial zapalic przepyrka ze 4 obroty i koniec i tak parawie za kazdym razem , wiec czym podgrzac zeby mocniej zarzyla swieca.? wyslij Krzysiek te filmiki ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi