okruszek Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Wysłałem do nich zapytanie kiedy można się spodziewać wysyłki, odpisali że w ciągu 5 dni roboczych. A więc czekamy. A miałem brać przez PayPall-a silnik DLA 32, za 470pln, ale już nie ma i cena już nie taka. A więc czekamy na Piper J-3 Cub firmy THE WINGS MAKER. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Wiesz. tyle towaru sprzedali przez jedną noc, że żadna firma wysyłkowa nie da rady tego rozesłać w jeden dzień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ceny nadal dosyć przystepne Na przykład "moja" Yizhan Tarantula X6 teraz za 303zł + 20 wysyłka = 323zł vs ta z BangGood JJRC H16 YiZhan Tarantula X6 za 342zł (wysyłka free). I jeszcze porównanie z Alledrogo Na przyklad: Phoenix 2000 RTF za 657,62 zł vs Alledrogo 742-3 Phoenix 2000 RTF za 997zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ceny nadal dosyć przystepne Na przykład "moja" Yizhan Tarantula X6 teraz za 303zł + 20 wysyłka = 323zł vs ta z BangGood JJRC H16 YiZhan Tarantula X6 za 342zł (wysyłka free). I jeszcze porównanie z Alledrogo Na przyklad: Phoenix 2000 RTF za 657,62 zł vs Alledrogo 742-3 Phoenix 2000 RTF za 997zł ale opisy też mają we świat w tytule aukcji phoenix 2000 a w opisie 1600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dostał ktoś już jakąś paczkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Moje jest "w realizacji" 3 dzień, ale mieści się to w regulaminowym terminie (3-5 dni roboczych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dla mnie to już zaczyna coś smierdzieć. Odpisali mi " Paczka zostanie wysłana w ciągu 5 dni tak jak jest napisane na stronie " Na stronie co kupowałem model, jest napisane "Wysyłka w ciągu:24h" A na zamówieniu mam napisane że wysyłka w ciągu 3 dni. Napisałem jak to jest z tym czasem wysyłki, i cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Druk posypany widać że wszystko zrobione na szybko i byle jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Panowie, ku.... niesmowite ja nic nie zmawiałem a dostałem 2,6m Su z Sebarta. I nawet go na stronie ni było. No nic tylko ku... święta idą a ja byłem grzeczny! A tak poważnie to złapali trochę danych od naiwnych: imię, nazwisko, telefon - może zrobią z tego użytek. Panowie, sorry ale jak możecie być tak naiwni!!! Czy ktokolwiek wierzy, że ktoś sprzedawałby rzeczy na naszej branży za 20%, 30, 40 czy nawet 50% normalnej ceny. 15-20% to niezła promocja. 50% to super wyprzedaż!!! Reszta to ściema!!! A człowiek się dziwi, że AmberGold mogło wypalić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Poczekamy .. zobaczymy http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,19288894,przelom-uokik-zablokowal-podejrzany-sklep-internetowy.html?biznes=local#BoxBizLink "Klienci płacą, sklep towaru nie wysyła" "Co ciekawe, klienci, którzy teraz dobijają się do tego sklepu, w odpowiedzi dostają tłumaczenie od właściciela: "nie mogę realizować transakcji, bo... zablokowano mi stronę"." To ostatnie w odniesieniu do akurat nie działającej infolinii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Czy ktokolwiek wierzy, że ktoś sprzedawałby rzeczy na naszej branży za 20%, 30, 40 czy nawet 50% normalnej ceny. 15-20% to niezła promocja. 50% to super wyprzedaż!!! Reszta to ściema!!! Generalnie tak, ale są wyjątki. Ostatnio na HK niektóre modele były za 30% ceny np. FW-190 z ponad 300$ przeceniony na 99$. A co powiesz na przecenę 99%? Taśma LED, którą kiedyś kupiłem za 10$ była za 0,1$. I to nie była wcale ściema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 M.Ch., przyjąłeś ten podarek? Możesz pisnąć, za jaki procent normalnej ceny? Mikołaj, czy koń trojański w jego przyodziewce... Twój komentarz i obrazek - w dziesiątkę :D !A zdarzające się wyjątki jeszcze utrudniają rozeznanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Generalnie tak, ale są wyjątki. Ostatnio na HK niektóre modele były za 30% ceny np. FW-190 z ponad 300$ przeceniony na 99$. A co powiesz na przecenę 99%? Taśma LED, którą kiedyś kupiłem za 10$ była za 0,1$. I to nie była wcale ściema. HK to znany od lat bardzo duży sklep. Gratuluję zakupów. U nich bym się nie spodziewał ściemy M.Ch., przyjąłeś ten podarek? Możesz pisnąć, za jaki procent normalnej ceny? Mikołaj, czy koń trojański w jego przyodziewce... Twój komentarz i obrazek - w dziesiątkę :D ! A zdarzające się wyjątki jeszcze utrudniają rozeznanie... Dzięki. Ten SU to oczywiście żart z mojej strony. Umówmy się, ile razy w życiu zdarzyła nam się prawdziwa okazja na zakup czegoś za tak śmieszne pieniądze. Brutalna prawda jest taka, że każdy musi zarobić i nikt nie działa harytatywnie! Swoją drogą niech nasze polskie sklepu uczą się od zachodnich i np. HK robić promocje czy wyprzedaże !!! U nas nie dość, że biedniej w portfelu to prawie zawsze drożej. Są czasem wyjątki i każdy z nas ma ulubione miejsca zakupowe wspierające naszą gospodarkę. Ja też. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Swoją drogą niech nasze polskie sklepu uczą się od zachodnich i np. HK robić promocje czy wyprzedaże !!! Nie muszą się uczyć, bo już robią. U nas nie dość, że biedniej w portfelu to prawie zawsze drożej. Michał, przesadzasz i to bardzo. Kiedy Ty ostatnio kupowałeś w polskim sklepie? No chyba, że HK jest dla Ciebie reprezentatywną próbą dobrych/zachodnich/wszystkich innych sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nie muszą się uczyć, bo już robią. Michał, przesadzasz i to bardzo. Kiedy Ty ostatnio kupowałeś w polskim sklepie? No chyba, że HK jest dla Ciebie reprezentatywną próbą dobrych/zachodnich/wszystkich innych sklepów. Ale nie trafiłeś wypowiedzią. 99,99999999% moich zakupów jest w PL sklepach i mam kilka, które bardzo lubię i cienię!!! 2 x kupiłem coś za granicą w dobrych sklepach. Co do HK - no cóż cenię sobie JAKOŚĆ a nie jakoś (tam będzie) wiec od nich tylko podwozia węglowe, pakiety i goldy itp. Ja poznasz marki ze zdjęć - to już wiesz, że nie z HK. Wolę mieć dwa - trzy dobre i dobrze wyposażone modele i latać w sezonie a nie zastanawiać się co się zepsuło w reglu z HK za 20$.... Ciułanie na dobre części pół roku i pół roku latanie zawsze mi się sprawdzało. W myśl zasady - biednego (tu trochę przesadzam) nie stać na słabe rzeczy. A wzorcowe dla naszych zachodnie sklepy to wg mnie np: https://www.lindinger.at/en/ http://www.modellhobby.de/ http://www.der-schweighofer.at/ Miłego weekendu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Sorry Michał, ale trzy czwarte Twojego posta (gratuluje markowych zakupów) jest na inny temat niż "drogość w Polsce i brak promocji w polskich sklepach". Podtrzymuję swoje zdanie, że albo nie do końca wiesz o czym piszesz albo pozostajesz zafascynowany kilkoma sklepami zagranicznymi i zakupami, które sobie zrobiłeś. Trochę to krzywdzące dla właścicieli naszych sklepów, którzy walczą o klienta, robię promocje, wyprzedaże, przeceny, konkursy, dni darmowej dostawy, itd. Od kilku miesięcy prowadzę w necie mniej lub bardziej intensywne poszukiwania silnika spalinowego. Mam KILKA na oku i w KAŻDYM przypadku w Polsce wychodzą one albo podobnie, albo trochę taniej, albo dużo taniej, niż za granicą. Ale może źle szukam... EDIT: Poszperałem sobie w sklepach, podanych przez Michała. Szukałem wybiórczo tego, co mnie interesowało. Silniki Saito, i os. max są droższe niż w Polsce, taniej wychodzi Evolution. Model Fun Cub jest droższy niż w Polsce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Bartek i Michał, który/e z polskich sklepów moglibyście mi polecić na teraz? Przymierzam się do paru zakupów: duże łopaty głównego, kilka pakietów SLS XTRON, reglerek >42V. Nie musi być wprost z półki. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 "Moje" dobre sklepy to modelemax, F3M, riku, nastik, modelarski.pl, abc-rc, modelesklep, bocianmix, itd. W zasadzie można by wymieniać dłużej. Są dobre pod różnymi względami. Nie wiem, w których dostaniesz to co Cię interesuje, bo to nie jest "mój" asortyment. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Sorry Michał, ale trzy czwarte Twojego posta (gratuluje markowych zakupów) jest na inny temat niż "drogość w Polsce i brak promocji w polskich sklepach". Podtrzymuję swoje zdanie, że albo nie do końca wiesz o czym piszesz albo pozostajesz zafascynowany kilkoma sklepami zagranicznymi i zakupami, które sobie zrobiłeś. Trochę to krzywdzące dla właścicieli naszych sklepów, którzy walczą o klienta, robię promocje, wyprzedaże, przeceny, konkursy, dni darmowej dostawy, itd. Od kilku miesięcy prowadzę w necie mniej lub bardziej intensywne poszukiwania silnika spalinowego. Mam KILKA na oku i w KAŻDYM przypadku w Polsce wychodzą one albo podobnie, albo trochę taniej, albo dużo taniej, niż za granicą. Ale może źle szukam... EDIT: Poszperałem sobie w sklepach, podanych przez Michała. Szukałem wybiórczo tego, co mnie interesowało. Silniki Saito, i os. max są droższe niż w Polsce, taniej wychodzi Evolution. Model Fun Cub jest droższy niż w Polsce. To odwdzięczę się równie miłą uwagą (jak Twoja, że chyba nie wiem co pisze), że chyba nie czytasz ze zrozumieniem. Poza ty nie wszystkie wątki muszę od razu rozwijać i liczę na to, że każdy może sobie sam poszukać.. Nie jestem zafascynowany.... kilkoma zagranicznymi sklepami. Zawsze wolałem dać zarobić rodzimym firmom, a nikogo PERSONALNIE nie krzywdzę. Szkoda mi czasu na spieranie się cenami produktów, ale np. Spektrum jest często 20-30% taniej niż w PL. Choć ta marka mnie już nie interesuje. Jest sporo przykładów, ale to niech każdy sam ocenia. Bartek i Michał, który/e z polskich sklepów moglibyście mi polecić na teraz? Przymierzam się do paru zakupów: duże łopaty głównego, kilka pakietów SLS XTRON, reglerek >42V. Nie musi być wprost z półki. Dzięki Moje ulubione i cenione sklepy to: ModeleMax Modele Sklep i Arthobby (ex aequo) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Heliki to http://rcforever.pl/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi