Gość horn3t Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 A pomysł na lufy k.m. PWU wz. 33 właśnie nad tym siedzą i już kilka podejść zaliczyłem na zrobienie tych podłużnych otworów jak na razie jestem w 4 ciemnych literach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 a tu centropłat oklejony a tu przewidywane miejsce na k-my jeśli chodzi o te otwory to skłaniał bym się do tego żeby zrobić to na płaskim kawałku materiału, a potem zwinąć, u ciebie te lufy są całkiem spore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Są spore. Będzie to troszkę "przerysowane" ale w lufach ma błyskać dioda led imitując wystrzał karabinów maszynowych... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka A tak z innej beczki. .. robocie zastrzały? Bo mnie kusi, ale zawsze to kilka gran więcej na ogonie Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 zastrzały pod poziomym obowiązkowe pełnią tylko rolę ozdobną więc nie muszą być jakieś strasznie solidne (ciężkie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 No właśnie też tak myślę. .. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zastrzały są już przygotowane Arek widzę, że kształt centropłata poprawiony, model zaczyna zmierzać w kierunku oryginału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 a ja jestem udany... Wczoraj złożyłem sobie skrzydła i bardzo byłem z nich dumny. Dziś przymierzam do kadłuba i co? I mam dwa lewe skrzydła... Dobrze, że nie skleiłem tego, nie miałem czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 a ja jestem udany... Wczoraj złożyłem sobie skrzydła i bardzo byłem z nich dumny. Dziś przymierzam do kadłuba i co? I mam dwa lewe skrzydła... Dobrze, że nie skleiłem tego, nie miałem czasu a pisałem, ostrzegałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Cóż... I tak bym nie skleił, póki nie zrobię centropłata i nie uzyskam pewności, że pręt pozycjonujący jest w dobrym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 no i stateczniki oklejone na twardo w sumie po tym zabiegu przytyły o 28g pewnie jeszcze 1-2g się urwą po dokładnym oszlifowaniu. waga przed oklejeniem to 39g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 kolejna aktualizacja uporałem sie z oklejaniem części kadłuba pod centropłatem muszę kupić sruby mocujące płat z mniejszym łbem, albo oszlifować te, bo są trochę za duże i nie chcą przechodzić przez otwory przewidziane w nakładce na płacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 no i mała aktualizacja, trochę drepczę w miejscu, ale tylko pozornie, modelu coś tam po trochu przybywa , ciągle nietknięte płaty jak zwykle nie mogłem sobie odmówić przymiarki \ teraz chyba krótka przerwa świąteczna Życzę Wszystkim Zdrowych i Szczęśliwych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ładnie pod choinką się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 w sumie dostałem go od Mikołaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 no i przyszedł czas na przymiarkę silnika, jest ciut ciasno nad pokrywą głowicy, brakuje jakiś 2 mm żeby był bezpieczny luz, ale nie jest źle bo się trochę rypnąłem wiercąc otwory pod łoże, zrobiłem ciut za wysoko. teraz muszę pomyśleć jak bezpiecznie wygiąć kolanko tłumika, żeby wydech ładnie się mieścił w środku. pierwsze próby ważenia modelu są dość optymistyczne, powinno się obyć bez ołowiu przezroczysta maska silnika to duże ułatwienie przy montażu silnika, zastanawiam się tylko nad jakąś ochroną termiczną w okolicy głowicy, może od wewnątrz wykleję maskę folią aluminiową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Już po oblocie czy przerwa w budowie ? Jak na zawołanie wszystkie relacje jedenastek zamilkły. Wieje nudą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Postępuje, postępuje, ale bardzo drobnymi kroczkami, nie ma co dokumentować drobiazgów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 A u mnie wieje nudą. Prace stanęły, po świętach okazało się, że z dziećmi można a nawet trzeba grać (z wielką przyjemnością zresztą) w gry planszowe czy figurkowe, które przyniósł Mikołaj. Nie ważne, czy to Wiedźmin czy X-Wing, jedna i druga daje kupę frajdy. P11 musi zaczekać. Stanąłem na etapie "zamknięty kadłub i centropłat". Okleiłem srebrną folią stery (będą malowane) i prawie zrobiłem osłony goleni. Jednak walki w kosmosie są na tyle absorbujące, że... sami rozumiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 no to widzę, ze wszyscy mamy podobnie . Zima to taka dziwna pora, bo niby powinno być więcej czasu a jest wręcz odwrotnie. A to łyżwy z dzieciakami, a to kolega podpuścił mnie na quadrocopter , trochę więcej pracy, w pracy , żona zajęła mi pół garażu swoim pierdzipędem, bo nie chce się jej rano szyb skrobać Mimo tych wszystkich przeciwności losu, pracę przy PZL-u wciąż trwają, trochę wolniej niż planowałem, ale powoli do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Kiedyś w moim asp .61 fs też stałem przed problemem rozgiecia kolanka. Zalatwilem to w następujący sposób. Dwie rurki o średnicy niewiele większej niż śruby kontrujace kolanko. Jedna rurka w imadło, drugą będziemy wyginać. Śruby kontrujace odkrec prawie do końca tak żeby rurka mogła się o nie oprzeć i nie ranić gwintu. Nie wiem jak duży kąt potrzebujesz ale te 5'-10' podobno dac rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi