michalkamil Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam, mam taką konfigurację: 1. Turnigy 9x 2. Odbiornik Turnigy 3. Regulator Hobbyking 30 AMP UBEC Coś chyba naknociłem w konfiguracji, bo nie ma żadnej rekcji silnika. To moja pierwsza konfiguracja i czuję że gdzieś źle ustawiłem ESC. Aparatura jest zbindowana, serwa działają. Podłączyłem silnik i było 3 pojedyncze piknięcia. Niestety zrobiłem to z kontrolerem wychylonym w dół a nie jak podano w instrukcji w górę. Silnik nie reagował, więc wyłączyłem i włączyłem ponownie aparaturę. Silnik zaczął drgać, ale dalej nie reagował na kontroler. Obecnie po podłączeniu nie ma żadnych bipnięć, cisza. Silnik stoi w miejscu. Co mogę zrobić, żeby to naprawić? Wydaje się, ze najlepiej byłoby zrestartować esc, ale w manualu opcja powrotu do ustawień fabrycznych jest już po tym jak regiel "zagra" melodyjkę a mój milczy. Ktoś ma jakiś pomysł?
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie wiem jak się kalibruje gaz w tym regulatorze, ale jeśli tak jak w wielu mu podobnych, to spróbowałbym nie poprzez powrót do ustawień fabrycznych, ale właśnie poprzez ponowne zaprogramowanie regla. Czyli: 1. Wszystko wyłączone 2. Włączam aparaturę - gaz na maks 3. Włączam zasilanie regla (z podpiętymi silnikiem i odbiornikiem). 4. Wysłuchuję melodyjki - gaz na zero. 5. Wysłuchuję melodyjki - teoretycznie mam ustawione.
michalkamil Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 Próbowałem. Nie ma wogóle melodyjki. Sprawdzę jeszcze lutowanie i dam znać. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
michalkamil Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zawiniło złe lutowanie. Po poprawkach silnik ładnie działa:)
Rekomendowane odpowiedzi