michalkamil Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam, mam taką konfigurację: 1. Turnigy 9x 2. Odbiornik Turnigy 3. Regulator Hobbyking 30 AMP UBEC Coś chyba naknociłem w konfiguracji, bo nie ma żadnej rekcji silnika. To moja pierwsza konfiguracja i czuję że gdzieś źle ustawiłem ESC. Aparatura jest zbindowana, serwa działają. Podłączyłem silnik i było 3 pojedyncze piknięcia. Niestety zrobiłem to z kontrolerem wychylonym w dół a nie jak podano w instrukcji w górę. Silnik nie reagował, więc wyłączyłem i włączyłem ponownie aparaturę. Silnik zaczął drgać, ale dalej nie reagował na kontroler. Obecnie po podłączeniu nie ma żadnych bipnięć, cisza. Silnik stoi w miejscu. Co mogę zrobić, żeby to naprawić? Wydaje się, ze najlepiej byłoby zrestartować esc, ale w manualu opcja powrotu do ustawień fabrycznych jest już po tym jak regiel "zagra" melodyjkę a mój milczy. Ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie wiem jak się kalibruje gaz w tym regulatorze, ale jeśli tak jak w wielu mu podobnych, to spróbowałbym nie poprzez powrót do ustawień fabrycznych, ale właśnie poprzez ponowne zaprogramowanie regla. Czyli: 1. Wszystko wyłączone 2. Włączam aparaturę - gaz na maks 3. Włączam zasilanie regla (z podpiętymi silnikiem i odbiornikiem). 4. Wysłuchuję melodyjki - gaz na zero. 5. Wysłuchuję melodyjki - teoretycznie mam ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalkamil Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Próbowałem. Nie ma wogóle melodyjki. Sprawdzę jeszcze lutowanie i dam znać. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalkamil Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zawiniło złe lutowanie. Po poprawkach silnik ładnie działa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi