ciekawy55 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Może podpowiecie sprytny sposób wygięcia drutu do sterowania lotką pod kątem 90 stopni. Boję się uszkodzić płat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 W jednych kleszczach trzymasz a drugimi wyginasz ... dasz radę i nic nie uszkodzisz. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 To gięcie robiło się przed wklejeniem popychacza. Druga sprawa to nie musi być ono w narożniku, najlepiej z 1cm od boku ponieważ trochę "mięsa" będzie trzymać to w lotce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Konstrukcja wymagała zrobienie jako pierwsze gięcie części gwintowanej (foto). Przesunąć też się nie dało. Brak miejca. 1 godzinę temu, mirolek napisał: W jednych kleszczach trzymasz a drugimi wyginasz ... dasz radę i nic nie uszkodzisz. ms Tylko siły brakuje. Muszę poprosić pomocnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Proszę o rady z Waszych doświadczeń jak optymalnie rozwiązać mocowanie skrzydła do kadłuba. Zostało mi jeszcze tylko oklejenie modelu ale wcześnie chcę rozwiązać ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Z przodu kołek ustalający, z tyłu dwie śruby M6 poliamidowe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 dokładnie tak ? ... moim zdaniem wystarczą śruby M5 choć to nie ma większego znaczenia. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Dzięki. Liczyłem, że może ktoś wpadł na inne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 2 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 takie rozwiązanie przewiduje projekt i takie rozwiązanie jest właściwe dla tej wielkości modelu. Kołek centrujący właściwie lokalizuje i mocuje skrzydło od przodu a dwie śruby stabilizują to połączenie. Śruby nylonowe mają tą właściwość, że powinny się zerwać przy nieprawidłowym lądowaniu a wtedy kołek centrujący wyskoczy i skrzydło nie powinno znacznie ucierpieć. Jeśli masz obawy co do swoich umiejętności jako pilota możesz, rodem z mniejszych modeli zastosować montaż na gumę. Wtedy kołek centrujący ustala skrzydło z przodu a w poprzek skrzydła osadzasz dwa bukowe kołki fi 6mm - jeden przed natarciem a drugi za spływem. Stosując pętle gumowe możesz skrzydło zamocować elastycznie. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 2 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Dzięki. Zastosowałem tradycyjne rozwiązanie. 6 godzin temu, mirolek napisał: Kołek centrujący właściwie lokalizuje i mocuje skrzydło od przodu a dwie śruby stabilizują to połączenie. Nie lubię tego rozwiązania. Uciążliwe przy każdorazowym rozmontowywaniu i montowaniu skrzydła z kadłubem. Liczyłem, że może ktoś znalazł ciekawsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Żal sprzedawać ale brak czasu i miejsca na dokończenie budowy modelu. Model wykonany jest do zeszytu 53. zgodnie z dokumentacją wydawnictwa De Agostini i sztuką modelarską. Samo życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Czy podejmowana była próba zmiany napędu na elektryczny? Jaki wówczas trzeba zastosować silnik i ogniwa? Zastanawiam się nad taką próbą. Co o tym myślicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 to widzę, że jednak nie sprzedałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 żal było go oddać w ręce początkujących i tak sobie myślę jak żona pojedzie do syna to go skończę. Tylko chcę zrobić z niego elektryka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 2 godziny temu, ciekawy55 napisał: Czy podejmowana była próba zmiany napędu na elektryczny? poczytaj tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawy55 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Dzięki za info. Przegapiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micsur Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Kupiłem ten silnik. http://www.nastik.pl/dualsky-3520c-kv820-p-7859.html polecił go Kresto. Kończę tego spita. Nie zrobiłem jeszcze pokrywy do pakietu i nie mam kamuflażu Kompletny model z pakietem 4 s bedzie mial wagę ok. 2650g. Z oryginalnego zestawu wywaliłem koła i dałem piankowe. Napęd lotek i sterów taki jak Kresto. Na poszycie skrzydeł dałem lżejsza balse. Po wstepnym montażu SC jest zgodne z projektem z gazetek. Pokrywa do pakietu niewiele zmieni-jest praktycznie nad SC. Teraz biorę się za coś mniejszego do nauki latania. Jak opanuję małego spita z pianki to dopiero odważę się wystartowac dużym. Kołpak i smigło nie są z gazetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micsur Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Po dłuższej przerwie (mam nieogrzewane pomieszczenie) dorobiłem pokrywę i zamontowałem pakiet 4s 3000. Po zważeniu wyszło 2480. Waga mniejsza niż zakładałem. ?Pozostaje jeszcze kamuflarz i nauka latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 W dniu 1.03.2021 o 10:39, mr.jaro napisał: Przeciez to widac po krawedziach mebli, okien, parapetu Pierwszy model na forum "ustawiany " na meble , okno i parapet ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Cytat zamontowałem pakiet 4s 3000. Po zważeniu wyszło 2480. Jeśli tyle waży model jak na zdjęciu to chyba jeszcze sporo dojdzie - nie widać na zdjęciu czy masz zamontowane serwa, nie widać popychaczy, nic nie piszesz o regulatorze, odbiorniku a na konic gramy uciekają jeszcze przy drobnej galanterii. Jeśli finalnie będzie poniżej 3kg będzie ok. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi