meteor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 nie 2 ulice to nie :] 144km dokładnie wg mapy
Diakon Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2007 A ile Cię kosztowała ta pzresyłka (mam na myśli sam koszt transportu)? 8)
mieczotronix Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Do niedawna miałem dobre opinie, ale ostatnio mnie mocno wkurzyli. Zamówienie za 1600 zeta wisiało ponad 2 tygodnie w stanie "oczekuje na dostawę". Panowie nie raczyli się ze mną skontaktować, do głowy im nie przyszło żeby wysłać to co mają i zaproponować że to co brakuje doślą później. Nie przypominałem im się przez te 2 tyg. zbytnio, bo miałem full roboty. Gdy skońćzyłem i zająłem się sprawą spróbowałem jakąś deklarację od nich uzyskać. 3 razy obiecano mi, że sprawdzą i oddzwonią i 3 razy mnie olano. Więc zrezygnowałem z zamówienia, mimo iż brakowało tylko 1 rzeczy, którą z resztą kupowałem nie dla siebie, ale dla kolegi. I dobrze... Problem nieaktualizowanych stanów magazynowych trapi i inne sklepy i jest to mocnow wkurzające, bo jak np. teraz kupuję koledzę model + całą galanterię (aparatury, ładowarki itp.) to skompletowanie tego w jednym sklepie graniczy z cudem. Złożenie zamówienia w kilku sklepach, które teoretycznie mają co trzeba, kończy się kretyńskim domawianiem po jednym elemencie tu i tam i przepłacaniem za przesyłkę. Nawet jak się dopytuję co jest od ręki (już w innym sklepie) i uzgadniam co mogę kupić od zaraz, to potem okazuje się, że zapakowanie tego trwa prawie tydzień. Kolejna bajka to Poczta Polska. List zwykły z mojej wsi do odległej o 15 km Stolycy idzie 2 tygodnie. List priorytetowy ode mnie do Poznania idzie dzień, a z Poznania do mnie tydzień. Paczka gabarytowa z Wrocławia 11 dni. Naprawdę wiele razy szybciej i taniej zaopatrzyłem się w Hong Kongu, w Australii, w UK, czy nawet w Stanach (choć przesyłki stamtąd często grzęzną na cle). Ale cóż....
Gość slawekmod Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Pisałem już w tym temacie parę razy ale dodam jeszcze jedno zdanie.Nie mam pojęcia jakie kryteria panują w tym sklepie odnośnie wysyłania paczek.Jedne załatwiaja od ręki a inne zamówienia leżą w ich komputerze bardzo długo.Totalny chaos.Mając coś pilnego do kupienia, zamawiam w innych sklepach.W modele.sklep to loteria, może zechcą wysłać a może nie.
Diakon Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2007 15.50 za pobraniem :] Jak na kuriera na drugi dzień to myślę że nieźle. Chyba 12zł kosztuje paczka pobraniowa zwykła która idzie dłużej.... Znacznie dłużej . Ale to inny temat.
Marcinmb Opublikowano 30 Lipca 2007 Opublikowano 30 Lipca 2007 jest to mój ulubiony sklep kupuje tam zawsze i pierwszy raz widze takie złe opinie o nim....Miła obsługa,niskie ceny i nie zdazył mi się zaden błąd z ich strony...zawsze pomagali i w ogule myślałem że to porządny sklep... kupiłem u nich aparature,silnik(2)pełno materiałow model i inne drobiazgi... absolutnie z mojej strony polecam ten sklep....
Rob Mc Fly Opublikowano 30 Lipca 2007 Opublikowano 30 Lipca 2007 Bezpośrednio w sklepie na miejscu rzeczywiście wrażenie jest takie, że nie ma do czego się przyczepić. Hece mogą pojawić się dopiero przy zakupach internetowych :evil: . Przerabiałem i jedno i drugie.
Wojtek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ja tam kupowałem tylko raz, i nie mialem żadnych problemów. Brałem jakąś drobnice typu serwa, śmigła. Wydaja sie słuszne stwierdzenia kolegów, ze przy małych zamówieniach jest ok, natomiast panikują i gubią sie z "dużymi" zakupami. Nie wiem, może potrzebują jeszcze więcej czasu żeby sie dotrzeć ... choć z drugiej strony nie są na rynku od wczoraj i powinno przebiegać wszystko zdecydowanie sprawniej. Dobrze było gdyby ktoś z obsługi tego sklepu poczytał sobie co tu piszemy i szybciutko zaczął korygować własne błędy.
Gość Anonymous Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dobrze było gdyby ktoś z obsługi tego sklepu poczytał sobie co tu piszemy i szybciutko zaczął korygować własne błędy. Ty chyba zartujesz. Oni patrza na asortyment inncyh i za ile i z tym sie porownuja. Szukaja marzy nie klopotow. Rownie dobrze mozesz wstukac na onecie i czekac az sie Prezydent ustosunkuje.
Wojtek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jeśli ich rzeczywiste podejście do sprawy jest faktycznie takie jak sugerujesz to życzę powodzenia na rynku...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 A mnie ostatnio zaskoczyli.Zamawiałem Easy Glidera Elektro oraz cztery mini serwa.No i paczka przyjechała za dwa dni.Wszystko się zgadzało.Sam już nie wiem jakie są zasady realizacji zamówień w tym sklepie.
Gość Anonymous Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 A mnie ostatnio zaskoczyli.Zamawiałem Easy Glidera Elektro oraz cztery mini serwa.No i paczka przyjechała za dwa dni.Wszystko się zgadzało.Sam już nie wiem jakie są zasady realizacji zamówień w tym sklepie. chyba proste. kumpel chcial kupoic multiplexa easystar i mowili mu ze za 2 tygodnie (przyszedl na miejscu). a easystar lezy u nich w ilosci kilku egz. wiec wzial easyglidera. Zamow graupner folding prop 13x8 - dostaniesz ze za 2 tygodnie. po prostu jak trafisz to masz od razu, jak nie to za 2 tygodnie, a jak sie dostawca pomyli to za Nx2 tygodnie...
karand Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Też postanowiłem ich przetestować . O godz. 10.17 zarejestrowałem się na ich stronie i dokonałem zakupu. O godz. 10.21 otrzymałem od nich maila "przetwarzanie zamówienia" - rozumiem że w tym czasie rozpoczęto sprawdzanie czy zamówiony towar jest w magazynie, czy moje zamówienie jest kompletne itp. O godz. 10.30 otrzymałem maila "aktualizacja zamówienia" w którym poinformowano mnie że zamówienie oczekuje na potwierdzenie dokonania przeze mnie przelewu. O godz. 11.00 dokonałem ( z Inteligo) przelewu na ich konto. Ciąg dalszy nastąpi.... Dzisiaj tj. 7.08.2007. o godz. 11.45 odebrałem maila ze sklepu: "Został zmieniony stan Twojego zamówienia. Nowy stan: Wysłane" Cdn... Dzisiaj tj. 8.08.2007 po powrocie z pracy odebrałem swoją przesyłkę . W środku był zamówiony towar i paragon. Czuję że jeszcze nie raz zostanę klientem tego sklepu.
Gość slawekmod Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 No muszę powiedzieć że jestem zdziwiony.Około 9.00 wysłałem zamówienie i o 11.00 miało już status: wysłane.Albo ludzie ze sklepu odstresowali sie gdzieś na urlopach albo wreszcie dotarło do nich że źle załatwiali sprawy zamówień.Oby przysłali mi to, co zamawiałem Edit: No i paczka dotarła!!! A w środku wszystko zgodnie z zamówieniem.Od zamówienia minęło 26 godzin.Jestem pozytywnie zaskoczony.
Tomek Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Może zaczęli czytać nasze forum ??? :devil:
instruktor Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Tomku Twoja teza jest być może prawdziwa ,ale ja sądzę ze to wpływ mojej córci bo kupuje tam dla swojego"starego"(nie przez internet)
marcin133 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 A mnie ostatnio zaskoczyli.Zamawiałem Easy Glidera Elektro oraz cztery mini serwa.No i paczka przyjechała za dwa dni.Wszystko się zgadzało.Sam już nie wiem jakie są zasady realizacji zamówień w tym sklepie. Tak naprawdę takie same jak w każdym innym :mrgreen:
modelarzkobi Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Tez zauważyłem że się poprawili. Zamówiłem w czwartek po 15 silnik ASP 7,5 i parę drobiazgów. Za jakieś 15 min zadzwonili do mnie że nie mają klipsa do świecy którego zamawiałem i że będą go mieli dopiero w piątek. I w piątek koło godziny 16:40 piszą że została paczka wysłana Może jutro (w sobotę) paczka już będzie ale nie wiem czy kurier siódemka w soboty dostarcza paczki. Może ktoś się orientuje :?:
Alianora Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Może jutro (w sobotę) paczka już będzie ale nie wiem czy kurier siódemka w soboty dostarcza paczki. Może ktoś się orientuje :?: http://www.siodemka.com/ Zapytaj u zrodla...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.