Pioterek Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dwa silniki - to dobrze mieć przeciwne obroty. Mój DH Mosquito w takiej konfiguracji był w pełni symetryczny. W tym modelu silniki są rozstawione po osi wzdłużnej samolotu, więc pewnie będzie występował jeszcze jakiś szczątkowy moment żyroskopowy od silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jest kalendarz imprez, powinniśmy założyć kalendarz oblotów. Wstępna przymiarka do oblotu - 4 marca 2017 około 14:00 lotnisko w Radawcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Z soboty nic nie wyszło (pogoda), ale klamka zapadła. Jutro koło 14-15 Radawiec. Wiem, dzień roboczy, ale będą kamery i pełna dokumentacja. Trzymajcie kciuki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 No będziemy trzymać . A filmu już się doczekać nie mogę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Będzie. Niezależnie od tego jak przebiegnie oblot ;-) Osobiście szanse oceniam 50/50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Myślałem że może oblot będzie przełożony o weekend jak akurat będę w Lublinie czekamy na wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Będzie. Niezależnie od tego jak przebiegnie oblot ;-) Osobiście szanse oceniam 50/50. Proszę nie uprawiać czarnowidztwa - ma być 100/100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Są modele z którymi czujemy chemię i są takie, z którymi się nie lubimy. "Gruba Ceśka" na wieść o jutrzejszym oblocie podczas próby statycznej podstępnie wessała i zmieliła przednim śmigłem kabinkę. Leżącą na podłodze 1,5m dalej. Za karę poleci jutro bez kabinki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Echhhh, te kabinki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Echhhh, te kabinki... Lecą na każdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Nie mogę nie zapytać ... Poleciała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Też czekam, by chociaż przez tapatalka napisał czy poleciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Poleciała Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Trzy dobre wiadomości. 1. Dwa udane starty. 2. Jedno udane lądowanie. 3. Nie będę musiał naprawiać poszarpanej wczoraj kabinki. Filmy wieczorem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Film z oblotu. Na początku - jak widać - była walka z trymem SW, potem już jakoś poszło. Latała niestety jak warbird. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 No! I teraz wszyscy, którzy wieszczyli katastrofę z powodu współbieżności silników wystąp! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 A czemu na rozbiegu tak ją dusiło w przechył na lewo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 A czemu na rozbiegu tak ją dusiło w przechył na lewo? Nie mówi się "czemu" tylko "dlaczego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dlaczemu? Poza tym pisze się. Nie mówiłem tylko napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi