Paweł Prauss Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 To nie jest stricte modelarski temat, ale może się komu przyda... Niedawno zmieniłem mieszkanie, ale jako, że paru sprzętów w nim brakowało to trzeba było je tam zainstalować. Jednym z nich jest płyta grzejna w kuchni. Czarny blat, czarny pisak, jak sobie poradzić? Jasna taśma pomaga, ma jeszcze i tą zaletę, że ochroni blat przed rysami podczas cięcia... Byłem przy pracy sam, więc aby przymiar utrzymać we właściwym położeniu podczas rysowania linii użyłem również taśmy i go po prostu przykleiłem w kilku punktach :-)) teraz trzeba wykonać otworki w narożnikach, więc do roboty... Kolej na cięcie, wyrzynarka do ręki i naprzód. Aby nie wpaść razem z wyciętym kawałkiem blatu do środka szafki wykonałem podporę, z tego co akurat miałem pod ręką :-)) cięcie zakończone z tyłu głowy cały czas kołacze się pytanie: czy będzie pasowało? uff!! pasuje!!! No, to teraz można posprzątać i zacząć użytkowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Robiłem tak samo. A żeby środek nie wpadł do szafki to wkręciłem wkręt i przymocowałem do niego sznurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ja u siebie dodatkowo wycięte krawędzie wysmarowałem silikonem. Zabezpiecza to blat przed napuchnięciem jeżeli jakaś ciecz wpłynie pod płytę (jakimś cudem ).To samo ze zlewozmywakiem. Ja żeby wycięta płyta nie wpadła do środka do podpory wykorzystałem żonę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A już myślałem, że te dziurki wiercisz, aby nimi ten gaz do płyty dochodził... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 To bo taka polska płyta gazowa: https://plytagazowa.pl/produkt/plyta-gazowa-solgaz-z-timerem-gpc-3/?gclid=CKeU8ZbIhMsCFSTjcgodiJUBTQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 I jak to działa? gaz sie pali pod szybą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Tak jak w piecykach katalitycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 No kurczę .... Czego to ludzie nie wymyślą - rzekł plemnik do plemnika, wypływając z ucha... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ten czarny blat jeszcze przeklniesz :-) Każdy okruszek będzie widac :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Tak jak szklaną czarną szybę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mam w domu kuchenkę gazową i zlewozmywak z czarną szybą , komentarzu mojej żony na ten temat nie mogę przytoczyć na publiczne 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Mam w domu kuchenkę gazową i zlewozmywak z czarną szybą , komentarzu mojej żony na ten temat nie mogę przytoczyć na publiczne Napisz coś o rozmowach przy wyborze koloru.Co do czego konweniowało ? Katalog był na kredowym papierze ? Znam ten ból ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 A jakbyś dał blat w brązowym odcieniu lub imitacje dębu to ta kuchnia by nabrała koloru sorki ale czarne z czarnym i do tego białe fronty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 U mnie jest od paru lat jest stabilnie co do kolorystyki -- żona wybiera kolory, jak jest ładnie wszyscy chwalą i podziwiają jak jest nie tak z kolorem ---- ja mam spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Tak tak wiem wiem są gusta i guściki to byłem ja stolarz od 21 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nie wybierałem koloru, kuchnię taką zastałem w mieszkaniu....i póki co sobie została, czarny blat już mnie wkurza i zastanawiam się nad wymianą, ale wszystko w swoim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi