endriuRC Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Odkąd pamiętam zawsze podobał mi się Piper J3, wczoraj stałem się jego posiadaczem w wersji 2,2m firmy Seagull. Dzisiaj poraz pierwszy stanął na nogach Jutro po pracy zabieram się za wklejanie usterzenia wklejania zawiasów na lotkach no i wciskanie elektroniki. CDN Więcej o modelu http://www.bocianmix.pl/3623,produkt,modele.html J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Gratuluję pięknego modelu i chętnie zobaczę wyposażenie modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja też będę śledził temat bo Piperki mi się podobają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 napisz jaki silniczek będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Troszke porobiłem z modelem wkleiłem usterzenie i inne drobne pierdoły. Motor na początek chciałem żarke 10ccm poniewaz nie mam funduszu na inny silnik na najbliższe 4 miesiące, ale nie wiem czy ten silnik da rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 a jakiego kleju używasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Szkoda ze robia tylko wersje zolte a fuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 zawsze możesz sobie na nowo okleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Statecznik pionowy i poziomy na vicolu, natomiast zawiasy na żywicy epoksydowej 10min, dzisiaj nawet pogrzebalem i model zaczyna wyglądać jutro dodam foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Szkoda ze robia tylko wersje zolte a fuuu Nie tylko żółte... np w pewnym sklepie modelarskim w Jeleniej Górze mają niebieskiego Pipera CUB 2140mm (Clipped Wing), w kilku innych również - chyba nawet w kolorze czerwonym Ja również niedawno nabyłem Piperka firmy CMPro 2310mm. Założyłem do niego silnik RCGF 20ccm. Samolocik już oblatany pod koniec lutego tego roku - lata super. tak wygląda (nie zamontowane zastrzały) tak w całej okazałości, w modelu zmieniłem kola z oryginalnych na pompowane (tamte były ciężkie i twarde) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Dam mu silnik 10ccm ASP myslę że pociągnie, makietowo fajnie będzie latał. Co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Troszke porobiłem z modelem wkleiłem usterzenie i inne drobne pierdoły. Motor na początek chciałem żarke 10ccm poniewaz nie mam funduszu na inny silnik na najbliższe 4 miesiące, ale nie wiem czy ten silnik da rade. Moim zdaniem to silnik 10 ccm będzie trochę za mały. Producent do tego modelu sugeruje silnik 20 cm. Myślę, że 15 cm by wystarczyło do normalnych lotów, chociaż i silnik 10 cm tez powinien dać radę unieść samolot w powietrze przy bardzo spokojnym locie i bezwietrznej pogodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Moim zdaniem to silnik 10 ccm będzie trochę za mały. Producent do tego modelu sugeruje silnik 20 cm. Myślę, że 15 cm by wystarczyło do normalnych lotów, chociaż i silnik 10 cm tez powinien dać radę unieść samolot w powietrze przy bardzo spokojnym locie i bezwietrznej pogodzie. Właśnie chce ten model mieć taki makietowy spokojne latanko, bo do wariacji mam odrębne modele chyba każdy wie jakie Silnik żarowy ma służyć aż nie nazbieram na OS maxa 20 benzyne bo takiego chciałbym tam wsadzić i cieszyć się pieknym tanim lataniem. Ale taki silnik to jak narazie marzenia, które muszę spełnić hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Ja z 10ccm wycisnalem 3.4kg i przyjemnie się latalo modelem. Cięższy już by chodził kiepsko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zostało mi zamontowac silnik, elektronike, serwa na lotki, wyważyć i wiooo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Albo ty jesteś tak mały albo on jest tak wielki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zarejestruj go jeszcze. Jakieś SP - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Sa oryginalne nalepki wkleje na koncu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Dzisiaj udało się zamontować silnik oblot będzie bez maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Piper prezentuje się okazale. Ten kołpak trochę nie pasuje, ale to szczegół. Czekamy na relacje z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi