stan_m Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Nie mam pozwolenia , no i nie mam amunicji więc nie będę strzelał. Ta moja armata wygląda lepiej niż te kupione plastiki , ale zrobienie wymaga bardzo dużo czasu około dwudziestu godzin , jestem z tego bardzo zadowolony gdyż mi tez się podoba. Henryku, dobrze , że nie będziesz strzelał bo musiałbyś strzelać przez śmigło bowiem EIII synchronizatora jeszcze nie miał (miał go Fokker M.5). Fokker EIII miał za to okute blacha stalową śmigło na wysokości lufy km-u... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 I taką pancerną blachę, Heniu na śmigę zamontuje. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Stanisławie - ale pokręciłeś . Gdy był Fokker E.III to już dawno nie było M5K. A co to był za samolot M5K? była to kopia modelu Morane H. Na nim został zainstalowany synchronizator. Wersje seryjne otrzymały oznaczenie E.I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Stanisławie - ale pokręciłeś . Gdy był Fokker E.III to już dawno nie było M5K. A co to był za samolot M5K? była to kopia modelu Morane H. Na nim został zainstalowany synchronizator. Wersje seryjne otrzymały oznaczenie E.I Tak jest, pokręciłem! ...Źle sobie przetłumaczyłem artykuł. Obiecuję poprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Nie martw się - czuwałem więc nic się nie stało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Dziś troszkę podłubałem przy modelu , porobiłem napędy steru kierunku i wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Henryku, dźwignie sterów były z zestawu czy sam robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dżwignie sterów były w zestawie a dżwignie pośrednią robiłem sam , jest to widoczne na pierwszych zamieszczonych zdjęciach całego zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dziś znowu posiedziałem przy Fokkerze i posklejałem jeden płat , nawet bardzo szybko mi to poszło , taki zestaw kit to aż uciecha składać wszystko ładnie pasuje , jeszcze kilka dni i model będzie gotowy do oklejania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dziś troszkę podłubałem przy modelu , porobiłem napędy steru kierunku i wysokości. Boję się używać takich snapów bez zabezpieczeń, szczególnie do steru wysokości, ponieważ kilka razy mnie zawiodły ( wypięły się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Krzysztofie do wszystkich budowanych modeli używam takie sznapy , tylko wyrywam trzpienie i rozwiercam otwory wiertłem 2mm i daję śrubkę , na razie model jeszcze nie jest ukończony i będą zabezpieczenia , tak wyglądają napędy lotek do Fokkera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Heniu - skąd zamawiałeś linki? Kiedyś kupowałem u polskiego dystrybutora bardzo dobre plecionki stalowe - miękkie -średnicy od 0,2 do 0,8mm ale zgubiłem namiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dziś zrobiłem drugi płat , aby nacieszyć oko poskładałem go do kupy w salonie , gdyż moja modelarnia jest zbyt mała , pozostały jeszcze do zrobienia lotki i nakładki na zebra , wtedy cały model będzie gotowy do oklejania. Irek linki kupuje w Ol-Pen Model w Odolanowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Takie masz Heniu tempo, że zanim załatwię sobie w konsulacie wizę wjazdową do Sosnowca to już zdążysz okleić to nowe cudeńko i nie nacieszę ślepiów widokiem gołego szkieletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Twój pomysł przerobienia snapów bardzo mi sie spodobał i z pewnością go zastosuję model w calości wygląda super.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Budowa konstrukcyjna modelu dobiegła do końca , nakładki na zebra porobione z balsy 2,5mm , lotki i napędy też zrobione , teraz czekam na folie Solartex linen i silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Przy tak szerokich nakładkach na żebra może całkowicie zaniknąć efekt "karbowanego" skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Nakładki nie są aż tak szerokie mają 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Heniu piękne to cudo, jak byłem u Ciebie i zobaczyłem to muszę powiedzieć modle śliczny wykonanie perfekcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 No i budowa modelu stoi w miejscu nie posuwa się do przodu , gdyż dalej czekam na folię . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi