tikicaca Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Czy ktoś zna pana Gabrysiaka z Konina? Pytam bo oszukał mojego kolegę. Modelarz modelarza wiec troche boli... Przysłał mu kupę złomu za gruba kasę. Teraz unika kontaktu. Moze przez forum uda sie do niego dotrzeć. Starszy facet a robi z siebie idiotę. Za pare dni bede w Koninie, mysle żeby go odwiedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Hmm,przykra sprawa . Niestety forum nie bierze udziału w kontroli prywatnych transakcji,nie wydajemy żadnych wyroków nie wskazujemy racji żadnej ze stron. Niemniej możemy postarać się o polubowne,bezkonfliktowe rozstrzygnięcie danej sytuacji z ewent .konsekwencjami typowo forumowymi typu ostrzeżenia ,publiczne napiętnowanie czy ban. Sprawa o tyle jest ciekawa iż wskazany Pan to wieloletni członek forum cieszący się pozytywnymi opiniami,czasem kontrowersyjnym postępowaniem(tuninng modeli) i to żadna tajemnica że to nasz poczciwy kolega nick - janegab. Myślę że sposób cywilizowany,spokojny możecie tu spróbować się dogadać ewent .jak piszesz możesz zrobić to osobiście i to chyba najlepsze wyjście.Ostatecznie możesz wysłać obszerne " zeznanie" do administratora a Ten zadecyduje co z tym faktem począć. Akurat to zajście zasiało nutę niepokoju u mnie gdyż sam oczekuję przesyłki za sporą sumę za zakupiony "okazyjnie' model od Janka dla kolegi i liczę że nie stanie się tak jak w przypadku opisanej sytuacji czyli będzie względnie ok. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 podaj imię czym lata ja znam modelarzy z konina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Sebastian ,czytałeś mojego posta czy tak...se napisałeś żeby zaistnieć w temacie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Rafał i jak Ci nie dać plusa za taki post. (To tak a propo's ankiety;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Rafał, sory za ot, ale mógłbyś napisać mi na priv info w jakim stanie dotarł ten model? Sam byłem nim zainteresowany ale szybko poszedł. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Jeszcze nie dotarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystekGdynia Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Facet nie chciał mi wysłać zdjęć szybowca i zaczął się irytować jak dopytywałem o ewentualne uszkodzenia "krety" to mi odpisał: "Walone to Ty masz w łeb...a ja nie muszę zachecać takich kupcówMARUDÓW...model dawno sprzedany ...Ty jak masz kolęgę producenta toniech ci wykona za o,5 ceny i nie będziesz marudził i przesmradzał..." kolejny email: "to po kiego..skamlesz po taki szmelc...fotki to porob sobie sam a nie truj.." Widać, że mamy do czynienia z uczciwym i kulturalnym "kolegą" z forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Chciał kogoś naciągnąć i mu sie udało. Modelu nie widziałem osobiście ale kolega który zna sie na fachu mówi ze nadaje sie na śmietnik. Odwiedzę go, moze zmięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Ja kupilem ten model. Wielokrotnie rozbity/uszkodzony i klejony. W szczególnie zlym stanie krawędź natarcia skrzydel. Klejona a sam keson zafalowany, miekki. Wyrwany napęd klapy. Mocowanie skrzydel również klejone i wzmacniane w dzień sposób plaskownikami. Kadlub bym pęknięty w kilku miejscach i klejony. Wzmocniony naklejonymi z zewnatrz płaskownikami ( za krawędzią splywu). Tak czy inaczej nie jest to model z "normalnymi śladami użytkowania" i "doskonale sie spisujący". Nie sprawdzalem jeszcze serw. Mam nadzieje ze nic nie wyniknie. Ostatnia rzecz to 3x zawyżone koszty przesylki (60zl zaplacilem za kuriera a dostalem pacczka pocztowa bez ubezpieczenia za 19zl) Skontaktowalem sie telefonicznie. Niestety "dobry kolega z forum" odlozyl sluchawke jak tylko sie dowiedzial ze moim zdaniem cos jest nie tak. Zalozylem spor na allegro i zaproponowalem zwrot. Zobaczymy co odpisze. Tak czy inaczej na razie ne polecam... Przepraszam za bledy. Jestem poza domem i pisze z telefonu. Z tego samego powodu zdjęcia bede mogl wstawić dopiero w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 My czekamy na Toxika ,wg info ,ma być całkiem ok. Co prawda czeka już nowy kadłub elektro ale liczę że skrzydła ,motylek będzie w stanie co najmniej dobrym. Oczywiście jeśli model będzie zmasakrowany to na bank będzie odesłany lub dostarczony osobiście (myślę że obaj tego byśmy chcieli uniknąć ,i chyba bardziej Janek ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Na razie (znamy tylko narrację 1 strony) wygląda to fatalnie i wstrząsa mną myśl, że może to być znany "kolega z forum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Myślę ze na motylka możesz liczyć. U mnie to jedyna cześć z rzeczywiście normalnymi śladami eksploatacji. Skrzydla? Hmmmm... Co do osobistego dostarczenia to to chyba ostateczność ale bardzo daleko nie mam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Powstrzymajcie się od linczu, poczekajmy na słowo sprzedającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Nie ,absolutnie do Janka na daną chwilę nie mam nic do zarzucenia . Rozmawialiśmy tel. ,wiem o pewnych mankamentach i liczę że będziemy zadowoleni. W końcu kupujemy używany nie nowy model. Delikatnie dmucham na zimne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystekGdynia Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Ja tam nic od niego nie kupiłem i na pewno nie kupię! Wystarczyła mi lektura email z tym panem. Słownictwo tego pana o czymś świadczy. (niego i pana celowo z małej litery) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 A czy któryś z modów lub admin wysłali jakieś zapytanie do Jana w tej sprawie ? Sam pewno nie raczy skomentować ale kto wie. Tak czy siak opis towaru i korespondencja mailową wyglądają na chwilę obecną bardzo kiepsko, czekam na zdjęcia tego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Wydaje mi się, że to nie sprawa dla modów adminów itp. ... Sprawa nie ma żadnego związku ani zobowiązania z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Ma tylko taki związek, ze na forum sa modelarze którym tym tematem możemy oszczędzić nerwów i pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Owszem ... odniosłem się tylko do wypowiedzi i ograniczenia roli forum : "A czy któryś z modów lub admin wysłali jakieś zapytanie do Jana w tej sprawie ?" Przy okazji ... uzupełnij profil .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi