Shock Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Mariusz ,dzięki za zerknięcie . Ja nie zrobiłem tego celowo bo jak zobaczyłem że to jest w scorpio, to podejrzewałem iż cena będzie z kosmosu....nie myliłem się .Wymyślę inny patent a jak kiedyś znajdę w normalnych pieniądzach lub jakiś dobry kolega mi odsprzeda to założę. Dalsze postępy z uzbrajania. Wypiłowane i dopasowane miejsce na snapy w lotce i klapie Wklejone ramki Znalazłem w swoim pudełku wiecznego zbieracza wszelakich śrubek,podkładek ,sprężynek itp komplecik idealnie pasujących śrubeczek do przykręcenia serw tzn.mają idealną długość ,nie wyszły na drugą stronę skrzydła No i serwo na miejscu ,analogicznie operacja x4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tempo prac powoli spada , powoli zbliża się lutowanie elektroniki... nie żebym nie umiał ale to taka żmudna odpowiedzialna robotka. Dzięki mojemu dobremu koledze Marcinowi, zostałem zaopatrzony jeszcze przed odbiorem modelu, w ciężarki do bagnetu . Dorobiłem standardowe,tradycyjne mocowanie kabinki "na drucik" Pokaże też fotki na których widać porównanie mojego Scorpiona 90 A kontra Mezon 120 A który niestety nie jest mój, ale będzie u nas na lotnisku w równie ciekawym modelu co Toxic .... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Rafał spóźnione ale szczere gratuluje modelu -będziesz pan zadowolony , a malowanie rewelacja .Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Rafał przemyślał bym zastosowanie MPX ,mam na myśli odpowiednią ich jakość: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/58142-rafale-wings-of-madness/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A dziękuję Arni .Nie ukrywam iż też się cieszę a malowanie mi siadło . Zapowiadam już że pod koniec lipca uderzamy z Marcinem na Mechelinki w celach rekreacyjnych i miło by było się spotkać pogadać/polatać. Robert ,znam temat. Jak zakupywałem MPX-y to poprosiłem o oryginał ,usłyszałem że są sporo droższe a wszyscy handlują tymi tańszymi czyli chińskimi podróbami... Rozważam poważnie zakup takich http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=23_76&products_id=16716 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=23_76&products_id=16717 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A dziękuję Arni .Nie ukrywam iż też się cieszę a malowanie mi siadło . Zapowiadam już że pod koniec lipca uderzamy z Marcinem na Mechelinki w celach rekreacyjnych i miło by było się spotkać pogadać/polatać. No było by super !!! Klif to magiczne miejsce . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tak ,magiczne ,Miałem okazję już poznać . Jakoś się spikniemy (tel.PW) przed naszym przybyciem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (tel.PW) przed naszym przybyciem . Już zapodałem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A tam magiczne (ten klif). Po prostu kolejna górka. Do tego bardzo łatwa do latania. Kłopotliwa do lądowania. Rafał pisze a ja w tym samym czasie zdążyłem poskładać model i oblatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jurek nie każdy jest tak szybki jak Ty a fakt faktem Rafał się gramoli ze składaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A ja MPXy kupuje jakie popadnie, łącze i rozłączam po kilkaset razy rocznie i ... Nic. Działają bez problemu. I do tego tak samo w kilku modelach. Cuda, Panie. Cuda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A tam magiczne (ten klif). Po prostu kolejna górka. Do tego bardzo łatwa do latania. Kłopotliwa do lądowania. Jurku dokładnie tak jak piszesz na tym polega jego magia aby posadzić cały model przy wietrze ponad 10m/s Jurek nie każdy jest tak szybki jak Ty Skoro jest tak szybki to współczuje Jego żonie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 E tam. wtedy nie magia tylko loteria. I sieczka. Każdy juz przypie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Arni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 E tam. wtedy nie magia tylko loteria. I sieczka. Każdy juz przypie... Tak było jak piszesz ale nauka idzie w nas a nie w las Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Rafał pisze a ja w tym samym czasie zdążyłem poskładać model i oblatać Jurek ,ja tam nie mam ciśnienia bo i tak choćbym złożył w 2 dni to silnik będzie za ok. 2 tygodnie. Tak to luzik,dokładnie,spokojnie .Dlatego ta relacja ,a nuż kiedyś komuś coś z niej się przyda, choćby zobaczy fajnego psa . A Ty ? złożyłeś coś , nikt nic nie wie,nie wiadomo jak to złożone ... niech Ci to coś fajnie lata A klif robi wrażenie ,pierwszy raz spore ,a rzut modelu w tą przepaść też a fakt faktem Rafał się gramoli ze składaniem A tu to nie chcę za wiele pisać ...dobrze że tata pokazał Ci gdzie się śrubki od silnika wykręca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Właśnie ze przepaść, to łatwo sie rzuca i lata. Problem jest jak górka jest niska lub słabo stroma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ciebie nie przegada Napisz ,ciąć kable i lutować od serw czy zakładać przedłużki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Kiedyś ciąłem i lutowalem. To dobry sposób na modele rekreacyjne lub do takiego latania. Na zawodach to się nie sprawdza, bo od czasu do czasu, na zboczu trzeba wymieniać serwo czy zęby w serwie. Dlatego w wyscigowkach mam złączki. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Panowie ,trochę mi przykro że musiałem posprzątać temat z tej przepychanki...Nie po to jest ta relacja żeby tu bić pianę. Być może kiedyś temat będzie komuś pomocny,będzie inspiracją . Arni ,proszę nie podejmuj pochopnej decyzji o opuszczeniu forum to raz ... Dwa ... Jurek,dobre są czasem Twoje porady ale wiedz że nie jesteś tu wyrocznią. Jesteś "skrzywiony' jako zawodnik i nie potrafisz zrozumieć iż są tacy typowi "niedzielni" latacze jak ja, którzy niekoniecznie mają parcie na zawody ,wyczyn. Żeby nie było ,nie jestem takim laikiem a lataniu i składaniu modeli,potrafię swoimi metodami ,doświadczeniem ustawić model pod siebie .Może pewne rzeczy pokazywane tu są oczywiste ale chodziło mi o pokazanie Toxika "z bliska" ,mało jest takich fotek,szczegółowego opisu .Ty to wiesz bo masz ,większość wie ogólnie a uwierz że zainteresowanie jest duże -temat to jedno ,na PW mam non stop pytania o model. Wracając do pytania lutować ,przedłużać.... tak niewiele brakuje od serwa kapy Chyba jednak będę lutował ,serwa mają tu dożywocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi