Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Chciałbym zakupić mój pierwszy model do driftu. Poczytałem trochę i zdecydowałem się na podwozie z cs-em, myślę o mst  MS-01D S   albo przerobionej wersji sekury d3 , ale nie mogę się zdecydować (sekura wygląda na wytrzymalszą). Na którym lepiej się driftuje? Możecie mi doradzić które wybrać i dlaczego?

Nie jestem pewien co do silnika, co myślicie o tym silnik 1  albo silnik 2 czy może jakiś 13.5t? Do czego służy skala z tyłu silnika (adjustable timing)?

Znalazłem taki regulator - może być?

Czy takie serwo skrętu będzie dobre? Może znacie jakieś sprawdzone serwa?

Pilot i pakiet mam.

Proszę o fachową pomoc.

Opublikowano

Mam Sakure d3 wiec na doświadczeniach na niej zebranych:

Silnik bezszczotkowy mam 3900kv i EPO jest skręcony do połowy, drifter ze mnie żaden, ale cokolwiek bezszczotkowego kupisz, będzie dobre. Na swoim zestawie z pakietem 2s 5000 mAh zabawa trwa około godziny.

Co do regulatora, to nie dopatrzyłem się informacji o prądzie z stabilizatora, a przy szybkich serwach 5A musi być żeby BECa nie usmażyć. Ewentualnie osobny bec.

Serwo szybkie i moim zdaniem wystarczające, sam mam powolnego tower pro mg 995 i daje radę.

Swoje podwozie sam składałem i wykonanie jest całkiem dobre, ale:

1. Półosie przednie szarpią przy skręconych kołach i piny mi się wysunęły i je ścięło

2. Wypadła tulej sprężynująca koła zębatego centralnego pasa przy tylnym napędzie i chyba koło lekko się nadtopiło, bo kilka minut potem pad spadł i potracił zęby. Samo napięcie pasa centralnego beznadziejne, brak napinacza centralnego i pas strasznie skacze.

Samo driftowanie nie jest łatwe, ewentualnie jak masz budżet, to gyro bym dokupił.

Wysłane telepatycznie.

Opublikowano

Dzięki za informacje. Regulator który podałem ma BEC: 5.75V 3A, tak się rozglądałem i w dużo droższych też jest 3A. Mam nadzieja że wytrzyma. Mam pakiet 2s 5000 mAh 20C to trochę pojeżdżę.  Zauważyłem że na stronie producenta została 1 sztuka MS-01D, a RTR są tylko dostępne dwie wersje, czy to znaczy że koniec produkcji (z częściami zamiennymi też coraz trudniej)? Czy któryś z Modelarzy miał styczność (porównanie) z MS-01D S, warto? 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.