Grzesiek Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 Hemoutwerdzalne lub lakier dwuskladnikowy samochodowy,w ostatecznosci farba olejna.
majula7 Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 Ja malowalem akrylem do scian i na to lakier samochodowy dwuskladnikowy bezbawny Lakier pięknie wyciągnął kolor
safari28 Opublikowano 9 Września Autor Opublikowano 9 Września Witam panowie podczas naprawy mojego latadła przez przypadek zakleiłem sobie bolwdem przy cięgle steru wysokości klejem ca😑 Niestety nie mogę go rozkleić jak się go nie rozklei będę musiał pruć cały model. Może ktoś z szanownych kolegów potrafił by mi coś doradzić jakiś rozklejacz albo inny sposób na rozklejenie tego bolwdemu bo mi nic nie przychodzi na razie do głowy Bardzo bym prosił o pomoc zależy mi na tym aby samolotu nie niszczyć ps Wojtek
arek1989 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września spróbuj acetonem. Jest jednak ryzyko, że nadmiar acetonu rozpuści też plastikową część bowdenu. Sklej kawałek bowdenu, który nie jest częścią modelu, i przetestuj rozklejanie
f-150 Opublikowano Piątek o 19:36 Opublikowano Piątek o 19:36 Jak masz dojście to czysty nitrometan. Nie niszczy plastiku. Był stosowany w bardzo dobrych czeskich rozklejaczach. A jak nie masz dojścia do nitrometanu to daj znać 😉 coś się wymyśli.
safari28 Opublikowano Piątek o 20:10 Autor Opublikowano Piątek o 20:10 Dzięki Arku i Wojtku problem rozwiązany🙂 Próbowałem acetonem i debonderem do rozkejania ca i za chiny nie puściło. Rozprułem kawałeczek poszycia i uciołem centymetr bowdemu tyle było zaklejone założyłem kawałeczek nowego na ten stary. Następnie zakleiłem kawałkiem zapasowej folji tak że nie ma śladu po operacji😁 Latadło oczywiście po reanimacji dostało drugie życie jestem z niego bardzo zadowolony bo naprawdę dobrze lata Jeszcze raz dziękuję za pomoc ps Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi