cZyNo Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 W rakietach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Coby nie mówił Mistrz Świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Może się wymieńcie koszulkami narodowymi z jakimiś egzotycznymi/zaprzyjaźnionymi team’ami? Chociaż koszulki Tomka i Adama, mogą być za chwile bardzo cenne, czego im życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Hehehe... już mam koszulkę kiwi - od poniedziałku. Chociaż nie, wcześniej Konrad jeszcze był tu jak dostałem od Kevina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Dokładnie byłem świadkiem. To była wymiana barterowa, Kevin najpierw miał dać piwo ale skończyło się na koszulce, na szczęście. Notabene bardzo ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Tylko co potem z nimi robić zajmują miejsce w szafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Wyniki z zawodów są w necie (tu na forum) wcześniej niż my o nich wiemy. Dobrze - trzymajcie tak dalej. Nie musimy chodzić pod tablicę, żeby się dowiedzieć. No to nie ma potrzeby o nich pisać. Jest naprawdę dobrze. Atmosfera na zawodach jest wyśmienita. Najbliżej mamy do kiwi. No i współpraca pełna. Użyczamy im akumulatora do ładowanie pakietów czy innych drobnych narzędzi. Jak my coś naprawiamy to się natychmiast pytają czy czegoś nie potrzebujemy. Sporo pogadałem z Joe Wurtsem. W zasadzie to chyba sam mu powiedziałem, przy jakiejś okazji, że eliminacje latamy dla drużyny. O siebie będziemy sie martwić w finałach. Spojrzał na mnie z duuużym uśmiechem i powiedział, że ma więcej medali drużynowych niż indywidualnych i że właśnie z tego jest najbardziej dumny. Kiwi "latają na drużynę" - no i mają jak mają. Z innych ekip to jesteśmy pod nieustającym wrażeniem Rumunii czyli taty z trójką juniorów (cała czwórka lata). Pogoda ducha tego gościa i pozytywny stosunek do otoczenia jest niesamowita. Poznaliśmy się w Bułgarii i od tego czasu jesteśmy jego fanami. Też sporo przegadanych godzin i wzajemna pomoc. On jest w ciągłym ruchu - ogarnąć modele, loty i trójkę małych dzieciaków to się wydaje niemożliwe ale są fantastycznie zorganizowani i wszystko idzie jak w zegarku. Ciasnota na obozowisku ogromna. Każda ekipa ma prostokąt 4.5 x 9 m. Zero problemów "terytorialnych". Nasze modele leżą przed wejściem do namiotu kiwi albo u portugalczyków i nikomu to nie przeszkadza. Jutro niestety może padać po południu i może być mały problem z finałami. Pożywiom, uwidim jak mawiają kiwi EDIT: Dzisiaj było bardzo dużo kolizji w powietrzu - chyba wiecej niż w całych zawodach przed mistrzostwami. Kupa modeli ubitych na amen spadających "gdzieś w kukurydzy" albo lądujących na parkingu ("ten" brazylijczyk). Rekordem było zderzenie tych samych modeli dwukrotnie - w tym samym locie - w odstępie około 30-40 sek. Ciekawostką było, że w większości zderzeń jeden model wychodził "prawie cało" a drugi spadał z odciętym skrzydłem. I dzisiaj i wczoraj zdarzyły się UFO - czyli modeli latających zupełnie samodzielnie, bez udziału pilota (chyba ze cztery takie przypadki). W jednym z lotów, tuż po starcie, obserwowałem tylko takie UFO broniąc Tomka przed atakiem obcych. Na szczęście model po wykonaniu ze 20 pętli i paru korków spadł w kukurydzę. Tak apropo's kukurydzy to chorwaci mają świetny sposób szukania modelu w kukurydzy - umyślny z wędką 4 m z flagą Chorwacji nurkuje w kukurydzę i ma zdalne naprowadzanie "prawo-lewo" przez telefon. To nie żarty - dzisiaj w kukurydzy było co najmniej 5 modeli. Finały będą arcyciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 No tak masz rację. W tym roku w lipcu jeszcze startował w F3K co i tak nie umniejsza Adasiowi, że to absolutny nowicjusz na arenie międzynarodowej. Adam w tym roku startował na 3 różnych imprezach rangi Mistrzostw Świata... Prócz tego jest Mistrzem Świata i Mistrzem Europy w S8D. Więc ile jeszcze musi objechać mistrzostw, by nie był jak to określiłeś "nowicjuszem"? Powodzenia dla całej ekipy, a najbardziej dla finalistów! Coraz więcej rodaków w finałach klas termicznych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Tyle mamy miejsca na modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 O tyle fajnie że z tyłu nie ma nikogo, inaczej byłby jeszcze większy problem. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 To z tyłu współdzielimy z kiwi i Turkiem. Pada. Czekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A miałem jeszcze zapytać o te 300 pkt kary dla Brazylijczyka. To za to ze spadł na parking? Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Lądował na betonce. Chrzęst kadłuba i skrzydeł był boleśnie głośny - aż serce bolało. Kara jest za „poniżej 6 m nad strefą bezpieczeństwa”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Czyli kraksy nie miał. Bo nie do końca zrozumialem twój poprzedni post. Po prostu on tak sam z siebie wybrał betonik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Tak, sam z siebie wybrał betonik. Za długo został nad hangarem i nie doszedł - znowu ocena ryzyka. Jeszcze próbował kręcić nad samochodami. Niestety w niczym i ostatnie kółko to już było po betonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Latacie juz. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Wojtek efektownie zakończył 15 rundę na tych WC. Wielka szkoda ze szczęście przyszło w połowie zawodów, ale jak już przyszło to huk! Tomek save na koniec u już spokojnie na fly off Edit Piszą ze 13.00 zaczynaja fly off juniorów Trzymamy kciuki Adam! Edit 4 fly off juniorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 I to bardzo mocno trzymamy kciuki. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Juniorzy latają naprzemiennie z seniorami 1-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi